2013. december 7., szombat

Öngól hozta Spurs siker

Továbbra is nagy bajban van Sunderland, mely ezúttal a Tottenham ellen bukta el a három bajnoki pontot a Premier League 15. fordulójában.

Sunderland - Tottenham 1-2 (1-1)
G: Johanson (37.) ill. Paulinho (43.), O'Shea (49.-öngól)

Hét közben majdnem csodát tett a hazai gárda, mely a Chelsea együttesével játszott egy hét gólos meccset és csupán egy góllal kapott ki. A feladat ezúttal is szép volt, a Spurs legjobbjai tornyosultak a három bajnoki pont útjába. Bár a játék képe nem a hazaiak irányába húzott, gólt még is ők szereztek a 37. percben Johnson találatának köszönhetően. A válasz két perccel az első játékrész vége előtt érkezett, ekkor Chadli labdáját követően Paulinho lőtt Mannone kapujába. A második játékrész egy gyors góllal kezdődött, melyet a hazaiak védője O'Shea lőtt saját kapujába. Hét közben a Chelsea ellen is eredményes tudott lenni, ám annak a gólnak jobban örült a publikum. Mint később kiderült ez a gól jelentette a Sunderlend vesztét és egyben a Spurs diadalát. Igaz lőttek kapufát és adódott másik nagy helyzet is a  londoniak előtt, ám ezek mind kihasználatlanul maradtak.

A Sunderland továbbra is sereghajtó és egyre rosszabb helyzetben, míg a Spurs hat pontot gyűjtött a héten és pontszámban tartja a lépést az ötödik Everton gárdájával. 

Őszi Ádám

Három öngól mell egy Suárez találat, avagy újabb Liverpool siker

Fantasztikus hetet zárt Luis Suárez és ezáltal a Liverpool együttese egyaránt. Az uruguayi támadó két meccsen öt gólt lőtt, míg ennek következtében a "vörösök" hat pontot gyűjtöttek. A mai napra egy Suárez gól jutott, a "vörösök" és a "kalapácsosok" inkább öngólpárbajt tartottak. 

Liverpool - West Ham 4-1 (1-0)
G: Demel (42.-öngól), Sakho (47.), Suarez (81.), O'Brien (84.-öngól) ill. Skrtel (66.-öngól)
Kiállítva: - ill. Nolan (82.)

Jól és kapura igen veszélyesen játszott a Liverpool, ám az első gól nem igazán akart beérni, míg nem a 42. percben jött egy segítő sugallat, kinek neve Demel volt. A West Ham védője saját kapuját vette be, ezzel pedig hazai előnnyel vonultak az öltözőbe a felek. A folytatásban nem kellett sokat várnia a közönségnek az újabb gólra, a 47. percben Sakho vette be a kaput Gerrard passzát követően. Skrtel nagyon tisztelettudó volt és gondolta öngólra illik öngóllal válaszolni, így a 66. percben feltámadtak a vendég remények. Szűk tíz perccel a vége előtt aztán jött Suárez és eldöntötte a három pont sorsát. A csattanó három perccel később jött, mikor is az öngólpárbajt a vendégek nyerték meg. Sokan Suárez számára írták a találatot, ám végül a hivatalos jegyzőkönyvben O'Brien neve szerepelt. A két utolsó találat közt egy piros is villant, a játékvezető Nolan számára adott egérutat, hogy elhasználhassa a többiek elől a melegvizet. A mai nap legnagyobb nyertese a Liverpool, mely a Chelsea és a Manchester City botlását kihasználva kettőt előzött és feljött a második helyre.

West Brom - Norwich City 0-2 (0-1)
G: - ill. Hooper (13.), Fer (89.)

A mai napon sem a kezdőben, sem pedig a keretben nem találhattuk Gera Zoltán nevét, akinek csapata hazai pályán szenvedett két gólos vereséget a "Kanárik" ellenében.

Őszi Ádám

Kikapott a Chelsea, pontokat vesztett a Manchester City

Meglepetések sorát hozta a délután a Premier Leagueban, vagy fogalmazhatnánk úgy: Ágyúsoknak áll a zászló! Az eredmények alakulása a listavezető malmára hajtja a vizet, a Chelsea óriási meglepetésre kikapott, míg a Manchester City újból pontokat hullajtott idegenben. 

Kevesen adtak esélyt a Stoke csapatának, ez jelzi a csapat 6,5-ös szorzója hazai környezetben. A papírforma azonban azért van hogy felborítsák, ez történt ma a Britannia Stadionban. Bár a 9. percben még Schürrle révén Jose Mourinho legénysége szerezte meg a vezetést, a folytatás nem lett ennyire sima. Hiába a labdabirtoklás és hiába a több helyzet, a Stoke ma megmutatta, hogyan kell szívből focizni, egymásért és a szurkolókért hajtani. A félidő zárása előtt Crouch gólja okozott hangrobbanást, melynek köszönhetően 1-1-es döntetlennel vonultak a felek az öltözőbe. A fordulást követően aztán még nagyobb lett a hazaiak öröme, ugyanis Ireland talált Cech kapujába, melynek eredménye képen már a Stoke vezetett. Az ünneplés azonban nem tartott sokáig, Schürrle másodszor is betalált, ezzel pedig ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. Mikor már úgy tűnt. döntetlennel zárul a meccs, jött Assaidi  és Ireland passzát követően a kapuba talált. Az igen csak hosszúra nyúló hosszabbítást kibírták a hazaiak, így óriási meglepetést okozva legyőzték a Chelsea csapatát. A Mourinho csapat számára már voltak intő jelek, hét közben a Sunderland lőtt nekik hármat, igaz akkor még tudtak lőni négyet, így zsebben voltak a pontok. Most nem...

A hétvége egyik legnagyobb derbijének számított a "Szentek" és a "Polgárok" összecsapása. Ahogyan arra számítani lehetett, a szezon meglepetéscsapata nem feltett kézzel érkezett, ám ennek ellenére hamar, már a 10. percben hátrányba került, mikor is Agüero zörgette meg a hálót. A gól nem fogta meg a hazaiakat, akik a játékrész zárása előtt egyenlíteni tudtak. A nyáron érkező Osvaldo lőtt elképesztően nagy gólt, melyet minden bizonnyal sokáig mutogatni fognak majd a különféle összefoglalókban. A második félidőben nem született gól, az összképet figyelembe véve pedig megállapíthatjuk, bőven megérdemelte az egy pontot a Southamton, sőt örüljön a City, hogy nem nullával ment haza.

A hét közben diadalmaskodni tudó Crystal Palace megérezte a győzelem édes ízét, ezt pedig az újon Cardiff bánta, mely két gólos vereségbe futott bele. A hetet még sereghajtóként kezdte a Palace, most azonban hat ponttal gazdagabb és a kiesőzóna peremére került, így szívhatnak kis friss levegőt a következő meccsig.

Stoke City - Chelsea 3-2 (1-1)
G: Crouch (42.), Ireland (50.), Assaidi (90.) ill. Schürrle (9., 53.)

Southampton - Manchester City 1-1 (1-1)
G: Osvaldo (42.) ill. Agüero (10.)

Crystal Palace - Cardiff City 2-0 (1-0)
G: Jerome (6.), Chamakh (57.) ill. -

Őszi Ádám

Óriásölő Newcastle, történelmi mélyponton a vesztes Man.United!

Elképesztő mélypontot és a Moyes vezette Manchester United, mely a hétvégi Everton elleni hazai vereséget követően a Newcastle United együttesétől is kikapott hazai közönsége előtt. Kongnak a vészharangok... 

Lendületesen kezdtek a csapatok, az első játékrészben többnyire a hazaiak domináltak, ám óriási ziccereket nem jegyezhettünk fel. A  "Szarkák" védekezése rendben volt, támadójátékuk azonban csapnivalóra és kapkodóra sikeredett. A fordulást követően jött a rémálom az Old Traffordon, Cabaye talált a De Gea mögött elterülő hálóba Sissoko passzát követően. A bekapott gól után nemsokkal jött Zaha, Anderson és Valencia is, ám becserélésük nem használt. A Newcastle lehozta a meccset és ezzel történelmi győzelmet aratott, ugyanis utoljára 1972-ben tudtak három pontot lopni az Old Traffordról. Volt a meccse Krul kapuja előtt egy kétes kezes szituáció, ám a felvételek alapján is nehéz megállapítani, hogy az volt-e vagy csupán a kapufát érintette a játékszer. 

A United egy hét alatt második vereségét szenvedte el hazai pályán, ez pedig példátlan! Emberemlékezet óra nem történt ilyen. A csapat a középmezőny alján tanyázik, a vészharangok pedig rendesen konganak. Arra sem nagyon volt még példa, hogy a közönség öt perccel a vége előtt elinduljon haza, ez nem a United szurkolók szokása, de most ez is bekövetkezett. Van Persie visszatért, de nem tudott segíteni a csapaton.

Manchester United - Newcastle United 0-1 (0-0)
G: - ill. Cabaye (61.)

A "Szarkák" méltán érdemli ki az Óriásölő titulust, ugyanis a szezonban már legyőzték a Chelsea és a Tottenham együttesét is, míg a Liverpool ellen egy döntetlenre futotta. Egy 42 éves árok tört ma meg...

Mi lesz veled Moyes?

Őszi Ádám

Játékoscsere az Inter és a Man.City közt - sajtóhír

A Tuttosport sorai közt olvasható a hír, mely szerint az Inter szemet vetett a "Polgárok" egyik játékosára. A manchesteri gárda ragaszkodik játékosához, ám van nekik is opciójuk, miért cserébe lehetne lebonyolítani az üzletet. 

A milánói kék-feketék a montenegrói válogatott Steven Jovetic játékjogát szeretnék megszerezni. A 24 esztendős csatár a nyáron érkezett Manchesterbe, ám eddig nem sok vizet zavart a Ligakupában lőtt két gól, míg a Premier Leagueben mindössze három meccsen lépett pályára. Beilleszkedését és karrierjét sérülés nehezíti, illetve jegyezzük meg, olyan játékosok vannak mellette a City keretében, mint Agüero, Dzeko, vagy Negredo. Ennek ellenére Pellegrini mester szémít játékosára miután felépült, kérdés lesz-e lehetősége a bizonyításra Jovetic-nek, vagy télen visszatér olasz földre.

Az Inter élénken érdeklődik, a City pedig kapust keres, így potenciális jelöltté válhat Samir Handanovic a kék-feketék hálóőre. A sajtó csereüzletről beszél. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e valami a dologból, vagy esetleg Hart visszanyeri korábbi helyét.

Őszi Ádám

Mit nézhet ma egy sportbarát a TV-ben! - Sportműsorújság

Eljött a szombat, ez pedig egy dolgot jelent: Meccsdömping! Számtalan remek párharc, gólok, szabálytalanságok, kiállítások, minden garantált, ami sport. Nézzük miből él egy sportbarát. Az eseményeket nem csatornák szerint hanem időrendben mutatjuk be.  

Lesz miből csemegézni! A futball szerelmesei el lesznek halmozva angol, olasz és magyar bajnoki mérkőzésekkel, míg a spanyolok részéről kupaküzdelmeket láthatunk. Emellett kiemelendő az MLS-döntő, melyet élőben láthatnak a SporKlubon.

Fontos nap ez a mai, hiszen pályára lép a szerbiai női kézilabda vb-n a magyar női kézilabda válogatott, mely Csehország legjobbjai ellen kezdi meg szereplését. Felhívnánk a figyelmet, hogy a lent látható időpont az nem a kezdésé, a mérkőzést hosszú stúdióbeszélgetés, felvezetés előzi majd meg. HAJRÁ CSAJOK! Az este folyamán, illetve éjszaka a box szerelmesei sem unatkoznak majd, míg egy kis Amerikai focit is láthatnak, majd a sportág kedvelői. Söröket, ropogtatni valókat behűteni, nem akármilyen nap elé nézünk... 

Labdarúgás
13:30 Manchester United Newcastle (DigiSport 1)
14:00 Újpest - Puskás Akadémia (m1)
15:30 Werder Bremen - Bayern München (Eurosport 2)
15:45 Southampton - Manchester City (DigiSport 1)
15:55 St. Andreu-Atlético Madrid (DigiSport 2)
16:00 Pécs - Paks (Sport 2)
17:45 Livorno - AC Milan (SportKlub)
18:00 Girona-Getafe (DigiSport 2)
18:00 MTK - Diósgyőr (Sport 2)
18:00 Dortmund - Leverkusen (Eurosport 2)
18:25 Sunderland - Tottenham (DigiSport 1)
19:55 Napoli - Udinese (SportKlub)
19:55 Celta Vigo-Athletic Bilbao (DigiSport 2)
20:00 Pápa - Honvéd (Sport 2)
21:55 Xativa - Real Madrid (DigiSport 1)
22:35 Kansas City - Real Salt Lake [MLS-döntő] (SportKlub)


Egyéb sportok
13:30 Magyarország - Csehország [női kézilabda vb] (Sport 1)
17:00 Németország - Ausztrália [női kézilabda vb] (Sport 1)
19:00 Ökölvívás, amatőr országos bajnokság (Sport 1)
22:00 Stephen Ormond - Derry Mathews [profi box] (Sport 1)
00:00 NCAA, Oklahoma-Oklahoma State (DigiSport 1)
03:00 Guillermo Rigondeaux - Joseph Agbeko [profi box] (Sport 1)

Őszi Ádám

Premier League: Nincs megállás, rangadók és presztízsmeccsek - előzetes

Ahogyan az megszokhattuk az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) nincsen megállás, főleg ilyenkor az év végén, az ünnepi időszakban. A csapatok a hétközi forduló után a 15. karikára kanyarodnak rá. A küzdelem kiélezett, mind a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért, mind pedig a bennmaradásért. Ezúttal sem maradunk jó meccsek és rangadók nélkül, nézzük miből él a hétvégén az angol futball szerelmese. 

A forduló nyitómérkőzésére szombat délután kerül sor, ekkor két hétközi vesztes a Moyes vezette United és a Newcastle csap össze. Mindkét csapat szeretne az élmezőnyhöz tartozni, ám jelen pillanatban ehhez egymáson át vezet az út. A Rooney vezette hazaiak igen pocsék mérleget tudnak felmutatni az Old Trafford gyepén, mely nem megszokott, kitudja, talán majd most kozmetikáznak, ha pedig nem, akkor a "Szarkák" újabb pontot, pontokat csennek egy nagyágyútól, ahogyan ezt már tették idén több ízben is.

A folytatásban egymásra talál a Palace és a Cardiff, illetve a Gera Zoltánnal a soraiban felvonuló West Brom és a Norwich. Ezen két párharc alsóházi csatának számít jelenleg, sőt fogalmazzunk úgy, hogy szinte mindegyik gárda a kiesés ellen küzd. A hét közben brillírozó Liverpool a West Ham United legjobbjait látja vendégül, kérdés, hogy a mesternégyes után maradt-e valami Suarez puttonyában. Ha igen, akkor jaj a vendégeknek. Derbire készül a Manchester City, melynek szurkolói aligha hitték volna a szezon előtt, hogy a Southampton elleni meccsre ez lesz mondva. A "Szentek" azonban az utóbbi hetekben gyengélkednek, a csapat zsinórban három vereséget szenvedett el és jelentősen visszaesett. Javítani Pellegrini fiai ellen lehet, nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen, hiszen idegenben a City sem a legjobb. A jelenleg ezüstérmes Chelsea a Stoke otthonából hozná el a három pontot és folytatná az Arsenal üldözését.

A játéknapot a sereghajtó Sunderland és a Tottenham összecsapása zárja, a vendégek a nemzetközi kupaszereplésért hajtanak és nyerek hét közben, míg a Sunderland számára minden meccs életbevágóan fontos, amennyiben nem akarnak teljesen megragadni az utolsó helyen.

Vasárnapra két mérkőzést rendeznek, ekkor az utóbbi hetekben brillírozó Aston Villa látogat a  Fulham vendégségébe, mely edzőváltás után lábadozik és küzd a bennmaradásért. A listavezető Arsenal gárdájára vár a hét tán legnehezebb feladata, Wenger tanítványainak az igen csak jó formában lévő Evertont kéne legyőzniük, mely immáron hét meccse veretlen, hétközben pedig a Manchester United otthonából rabolta el a három pontot.

A 15. forduló zárómeccse hétfőre marad, ekkor a Newcastle Unitedet csúnyán kiütő Swansea próbál szerencsét a Hull City ellen. A felek egymás mellett foglalnak helyet a tabellán.

Szombat
13:45 Manchester United - Newcastle United (DigiSport 1)
16:00 Crystal Palace - Cardiff City
16:00 Liverpool - West Ham United
16:00 Southampton - Manchester City (DigiSport 1)
16:00 Stoke City - Chelsea
16:00 West Brom - Norwich City
18:30 Sunderland - Tottenham (DigiSport 1)

Vasárnap
14:30 Fulham - Aston Villa (DigiSport 1)
17:00 Arsenal - Everton (DigiSport 1)

Hétfő
21:00 Swansea - Hull City (DigiSport 1)

Őszi Ádám