2015. október 24., szombat

Szalaival a soraiban kapott ki a Hoffenheim

Vendég győzelemmel indult a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 10. fordulója, ugyanis a péntek esti nyitómeccsen a Hamburg elcsente a három pontot Lasogga ráadásban lőtt góljának köszönhetően. A Hoffenheim kezdőjében nagy meglepetésre helyet kapott Szalai Ádám, míg Stieber a túloldalon csereként kapott pár percet. 

Hoffenheim - Hamburg 0-1 (0-0)
Helyszín: Wirsol Rhein-Neckar Aréna: 30000 néző; Vezette: Daniel Siebert
Gólszerzők: - ill. Lasogga (88.)
Sárga: Bicakcic (11.), Polanski (80.), Volland (89.) ill. Holtby (26.), Siebert (57.), Gregoritsch (77.), Schipplock (84.)
Kiállítás: Bicakcic (68.) ill. - 

Hoffenheim: Baumann - Strobl, Süle, Bicakcic, Toljan - Volland, Polanski, Schwegler (Schar 71.), Schmid (Uth 65.) - Vargas, Szalai (Amiri 79.). Vezetőedző: Markus Gisdol

Hamburg: Adler - Ostzolek, Cleber, Djourou, Diekmeier - Holtby, Ekdal (Diaz 64.), Ilicevic (Diaz 64.), Gregoritsch, Müller (Stieber 88.) - Lasogga. Vezetőedző: Bruno Labbadia

Bár beharangoztuk, hogy sem Stieber Zoltán, sem pedig Szalai Ádám nem lesz ott a két csapat összecsapásán, s az is elképzelhető, hogy a nevezettek listáján sem kapnak helyet, hát szépen mellényúltunk. Szalai hosszú idő után kezdőként kapott helyet a Hoffenheimben, ám sajnos az első félidőben nem sok mindent tudunk a neve mellé illeszteni. Mozgalmas, ám gól nélküli első játékrészt tudhatott maga mögött a két csapat, ám a kapu előtt a vendégek sokkalta kreatívabbak voltak. Baumann foglalkoztatva volt, ám Ivicevic, Gregoritsch, Müller és Ostzolek próbálkozásánál is résen volt a hazai hálóőr. Hazai részről még a találkozó elején egy  Schwegler kísérletet jegyezhettünk fel, ám Adler olvasta a szándékot és védeni tudott. Az első játékrész második fele kifejezetten unalmasra sikeredett, közepes iramú mezőnyjátékot láthattunk.

A fordulást követően továbbra is a Hamburg támadott veszélyesebben, Gregoritsch pedig ordas hibát vétett, egy közeli kipattanót közelről képes volt mellé fejelni. Ez volt a meccs eddigi legnagyobb helyzete a 48. percben. Az osztrák középpályásban hatalmas akarat volt, az 56. minutumban is ő indult meg, s alakított ki magának lövőhelyzetet, ám egy blokkoló láb közbeszólt.  A 63. percben a hazai közönség hördült fel, ám Volland ha picivel is de lemaradt a beadásról, melyet csak be kellett volna passzolnia. Mozgalmasra sikeredett a 70. minutum előtti pár perc, Vargas révén kis híján a hazaiak szereztek vezetést, ám Adler védeni tudott, majd megfogyatkoztak a hazaiak Bicakcic szedte be második sárgáját. A piros után egyből jöhetett volna a csattanó is, ám Diaz szabadrúgása egy tíz centivel célt tévesztett. Szalai Ádám 79 percet kapott, sok pozitívumot nem említhetünk az esetében, kijelenthető, hogy nem tudott élni az eséllyel, amit kapott. A végjátékban mindkét kapu veszélyben forgott, a 88. percben beállt Stieber és rá pár másodpercben már a társakkal ünnepelt, Lasogga ugyanis a kapuba talált és győztes gólt lőtt.

A Hoffenheim ezzel marad utolsó előtti, s az Aigsburg eredménye révén akár sereghajtóként is zárhat, míg a Hamburg ideiglenesen felkúszott a felsőházba.

Őszi Ádám