2014. október 29., szerda

ManUnited: 32 millió fontért érkezhet a francia védő

A Daily Express értesülései szerint nagy lehet a kereslet januárban az Athletic Bilbao francia védője Aymeric Laporte iránt. Az üzlet nyertese a baszk csapat lehet, amennyiben kifizetik az ifjú tehetség kivásárlási árát. Az Arsenal és a Manchester United versenyezhet... 

Bár a Bilbao pocsék szezonrajton van túl, a csapat jelenleg a kiesés elleni küzdelemmel dacol, ellenben középső védője Laporte remek teljesítményt mutat, mellyel felkeltette az angol nagyvadak figyelmét. Még jó hogy bebiztosította 20 esztendős kiválóságát a baszk csapat. A hírek szerint 32 millió font a kivásárlási ár!

Az Ágyúsok és Arsene Wenger üzletpolitikáját ismerve aligha kívánnak licitháborúba bocsátkozni a Vörös Ördögökkel, ám az út kifürkészhetetlen, így ezt a lehetőséget se vessük el. Azonban Van Gaal eltökélt és mint tudjuk a széf kulcsa nála van, lehet költekezni, erősíteni. A Bilbao nemrégiben egyszer már megcsapolta a United számláját, akkor 36 millió euró cserélt gazdát, illetve Herrera játékjoga. 

A transfermarkt.de jelen állás szerint 15 millió euróra taksálja Laporte árát, akinek 2018 nyaráig szóló kontraktusa van klubjával. Minden a Bilbao kezében van, várják a jobbnál jobb ajánlatokat, aztán majd meglátjuk, mi az amire rá lehet bólintani...

Arrow

Magyar Kupa: Büntetőpárbajt követően nyolc között a címvédő

Kedden megkezdődtek, szerdán pedig folytatódtak a Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcai. Kora délután két mérkőzés került megrendezésre, kiütéses győzelemmel lépett tovább a harmadosztályú Kisvárda, míg a címvédő Újpest büntetőkkel jutott tovább.

Kisvárda (III.) - Vác (III.) 4-0 (0-0)
G: Milovac (46., 76.), Hegedűs (72.), Ramos (87.) ill. -
Kiállítás: - ill. Tányéros (70.)

Az első játékrész nem hozott gólt a harmadosztályú együttesek párharcában, a második félidő első percében azonban Milovac révéb beköszöntek a hazaiak. A 70. percben Tányéros pirosat érő megmozdulása eldöntötte a mérkőzés sorsát, ráadásul büntető következhetett, melyet Hegedűs értékesített. Ezt követően rövid időn belül Milovac újfent eredményes tudott lenni, majd nem sokkal a vége előtt Ramos állította be a végeredményt. A Kisvárda könnyedén lépett a negyeddöntőbe.

Ajka (II.) - Újpest 1-1 (0-0) - büntetőkkel 3-5
G:  Asztalos (90+2.) ill. Stanisavljevic (52.)

Meglepetést okozott a másodosztályban a kiesés elől menekülő Ajka, mely felvette a kesztyűt és döntetlent harcolt ki a címvédő ellen. Stanisavljevic góljával a második félidő elején megszerezték a vezetést a fővárosiak és úgy tűnt, hogy a karcsú előny kitart, ám a ráadásban Asztalos hosszabbításra mentette a párharcot. A hosszabbítás kétszer tizenöt perce nem hozott változást, így jöhetett a büntetőpárbaj, melyben a címvédő bizonyult jobbnak. Ha nyögvenyelősen is, de ott van a legjobb nyolc között az Újpest.

Tegnap játszották:
Videoton - Diósgyőr 2-1

Hamarosan következik:
16.00 Pécsi MFC - Debrecen (Sport 2)
17.00 Szolnok (II.) - MTK Budapest
18.00 Honvéd - Ferencváros (Sport 1)
18.00 Gyirmót (II.) - Győri ETO
18.00 Csákvár (II.) - Békéscsaba (II.)

Arrow

Nagy dobásra készül az Ajax

A FociClub.hu nemrégiben indított egy rovatot, melynek címe a "A jövő sztárjai"! Ezen sorozat első cikkében mutattuk be jelenkorunk egyik ha nem a legnagyobb tehetségét, a 15 esztendős Martin Ödegaardt, aki immáron a felnőttek között játszik és tagja a norvég nemzeti csapatnak. Klubszinten hamarosan változás állhat be karrierjében. 

A Strömsgodset ifjú támadó középpályását fél Európa figyeli, ám eddig kevesen tettek határozott lépést. Az Ajax Amszterdam vezetői nem tétlenkednek, meghívták az Martint a klubhoz egy kis vizitre. A hírek szerint Ödegaard rábólintott a lehetőségre, így nemsokára az Ajaxnál tölt majd el egy kis időt. Mint ismeretes a holland klub rendkívül híres utánpótlásáról, számos kiválóság hagyta el a klubot az utóbbi évtizedekben. Könnyen lehet, hogy a norvégok szupertehetsége lesz a következő nagy dobás.

A kérők sora azonban hosszú, élénk érdeklődést mutat a Borussia Dortmund is, illetve a Manchester United, a Juventus és a Sporting is szimatol. Korábban az FC Barcelona is képben volt, ám a katalánok az átigazolási embargó révén kiestek,

Arrow 

Az Arsenal beleköphet a Bayern levesébe

Nem csupán a top játékosokért folyik licitháború az átigazolási piacon, bizony ádáz küzdelem folyik a legnagyobb ígéretekért is. A Bayern München és persze a Borussia Dortmund is egy tehetséget nézett ki, ám a levesbe beleköphet az Arsenal. 

Goncalo Guedes neve bizonyára sokak számára még ismeretlenül cseng, ám érdemes megjegyezni az ifjú portugál nevét, ugyanis jövőnk egyik nagy ígérete, sokan Ribery játékstílusát látják benne. A 17 esztendős bal oldali szélső a Benfica saját nevelésű játékosa, ám könnyen lehet, hogy már nem sokáig. 

Nem újdonság, hogy a Bundeslihga két legnagyobb klubja a Bayern München és a Borussia Dortmund egy játékosra hajt, Münchenben mintha úgy értelmeznék a dolgot, hogy ami a sárga-feketéké, az félig meddig az övüké is. Ebbe most ne menjünk bele, de ismerjük az elmúlt évek eseményeit...

Mindkét klub szívesen tudná soraiban Goncalo Guedest, azonban a legfrissebb hírek szerint nem csak egymás között kell lehártyázni a transzfert, ugyanis háromra duzzadt a komoly kérők hada. Az Arsenal is képben van, Wenger szeretné csapatában tudni az ifjú tehetséget, akinek a transfermarkt.de még nem szabott piaci értéket.

Arrow

Sevilla játékossal erősítene az Arsenal

Remek teljesítménnyel rukkolt elő a Sevilla nyáron szerződtetett védekező középpályása Grzegorz Krychowiak, akire felfigyelt Arsene Wenger. A The Sun értesülései szerint az Ágyúsok ajánlatot tehetnek a lengyel válogatott játékosért. 

Grzegorz Krychowiak fiatalon került gall földre, a Bordeaux saját nevelésű játékosaként tekinthetünk rá, ám a felnőtt csapatban csupán bemutatkozhatott, karriert nem tudott csinálni magának fiatalon. Kölcsönben szerepelt a Reims, majd pedig a Nantes színeiben, míg nem 2012-ben a Reims 800 ezer euró ellenében megszerezte játékjogát. A tavalyi szezonban nyújtott teljesítménye meggyőzte a Sevilla vezetőségét, az andalúzok 5,5 millió euró ellenében szerződtették és kötöttek vele 2018 nyaráig szóló szerződést. A spanyol pontvadászatba, illetve a csapatba igen gyorsan beleszokott, teljesítménye pedig felkeltette Arsene Wenger figyelmét.

A transfermarkt.de legutóbb 6 millió euróra taksálta piaci értékét ám ennél jóval többet kell letenni az asztalra, amennyiben a londoniak komolyan gondolják az üzletet. 

Grzegorz Krychowiak 2008-ban mutatkozott be a lengyel nemzeti csapatban, azóta 22 alkalommal ölthette magár a címeres mezt.

Arrow

Korábbi Chelsea ikont igazolhat a ManUnited

Igen meglepő pletyka látott napvilágot, a Daily Express állítása szerint igen nagy az esélye annak, hogy az AS Roma védője, a Chelsea korábbi ikonja Manchesterbe tegye át székhelyét a télen. Ashley Cole rövidtávú megoldás lehet Van Gaal számára. 

Mint ismeretes a Vörös ördögök védőgondokkal küszködnek, míg Ashley Cole számára nem jött be az olasz kaland, arról beszélnek, hogy  Rudi Garcia már nem számít a korábbi angol válogatott védőre, akit januárban eladhat a Roma. A 33 esztendős Cole úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszatérne a Premier Leaguebe, így minden adott lehet, egy rövidtávú kontraktus létrejöttére a felek között. 

A napokban a New York Red Bulls és az újonnan alapított Orlando City is felsejlett, mint lehetséges kérő, ám kétségtelen, hogy a három klub közül melyik élvezhet elsőbbséget. Kíváncsian várjuk, hogyha létrejön a transzfer, a Chelsea szurkolói hogyan reagálnak, hiszen mégiscsak a nagy riválisról van szó, még ha ez jelen pillanatban a tabellára tekintve nem is igaz. 

Arrow

VB 2018: Az űrben mutatták be a torna hivatalos logóját - Íme

Kevesebb mint négy esztendő és ismételten labdarúgó-világbajnokságot rendez a világ. A házigazda ezúttal Oroszország lesz, mely hétfő este leleplezte a torna logóját. Igen rendhagyó volt a bemutató, ugyanis előbb az űrben, majd a Moszkvai Nagyszínház falára kivetítve láthatta meg a nagyközönség a jelképet. 

Vitalij Mutyko a szervezőbizottság elnöke így nyilatkozott - "A világbajnokság megrendezése oroszok millióinak álma, és ezt próbáltuk a logóval is megjeleníteni. A vb-rendezés megváltoztatja az országot, igyekszünk egy új és modern Oroszországot bemutatni a világnak!"

A FIFA elégedett az előkészületekkel és jelezték, sokkalta jobban állnak az előkészületek, mint a 2014-es brazíliai torna idejében. Az oroszok kilenc teljesen új stadiont építenek a tornára, illetve hármat átépítenek.

Íme a helyszínek: Moszkva (két stadion), Szentpétervár, Kalinyingrád, Kazany, Volgográd, Szaranszk, Rosztov, Nyizsnyij Novgorod, Szamara, Jekatyerinburg  és Szocsi. 

Arrow

Ligakupa: Drámai Liverpool siker, hatalmasat égett a Fulham

Kedden megkezdődtek az Angol Ligakupa 2014/2015-ös kiírásának nyolcaddöntői. A Liverpool Balotelli góljával előbb visszahozta meccsétt, majd Lovren a hosszabbítás hosszabbításában döntött. A Fulham hatalmas zakót kapott, bár kettővel vezetett. 

Liverpool - Swansea 2-1 (0-0)
G: Balotelli (86.), Lovren (90+6.) ill. Emnes (66.)
Kiállítva: - ill. Fernandez (90+2.)

Az első játékrész nem hozott gólt az Anfielden, ellenben a második felvonásban rezgett a háló. A walesiek holland támadója Emnes talált Jones hálójába. Sokáig úgy tűnt, hogy a pool újabb mérkőzést veszít el és kiesik a sorozatból, de jött Balotelli. A csereként beálló olasz négy perccel a rendes játékidő vége előtt egalizált, majd a ráadásban jött a fekete leves. A 92. percben előbb Fernandez a kiállítás sorsára jutott, majd a ráadás hatodik percében Dejan Lovren okozott hangrobbanást az Anfielden. Rodgers tanítványai ott vannak a negyeddüntőben.

Fulham (II.) - Derby County (II.) 2-5 (2-1)
G: Dembele (27., 45.) ill. Martin (45+2.), Russel (47.), Dawkins (54., 65.), Hendrick (62.)

Fordulatos mérkőzést hozott a Championship csapatok ütközete. A kiesés ellen menekülő, szebb időket is megélő Fulham Dembele révén két gólos előnyre tett szert a listavezető ellen, azonban a vendégek az első játékrész hosszabbításában egalizálni tudtak és visszajöttek a mérkőzésbe. A második félidő eleje a vendégeké volt, előbb Russel egalizált, majd jött egy nyolc perces periódus és három gól, melynek vége kiütéses Derby győzelmet eredményezett. A hazaiak kapuját Király Gábor védte.

Arrow