2015. április 16., csütörtök

Madridból igazolna Pepe Guardiola - sajtóhír

Közeledünk a 2014-2015-ös szezon hajrája, az átigazolási piac pedig nemsokára megnyitja kapuit. A nyár folyamán nagy változások várhatóak, szinte garantált sztárjátékosok keringője sztárklubok között. A pletykák már megkezdődtek, a legfrissebbek szerint Pep Guardiola a Bayern München vezetőedzője Madridban vetné ki hálóját egy új támadójátékos megszerzésének érdekében. 

Előfordulhat, hogy Frank Ribery francia honfitársat kap csapattársául a nyáron, ugyanis Antoine Griezmann a német rekordbajnok látókörében van. A 24 esztendős támadó egy esztendeje még a Real Sociedad mezében rúgta a bőrt, s keltette fel sztárcsapatok figyelmét, míg végül nyáron az Atletico Madrid többek között Diego Costa pótlására szerződtette 30 millió euró ellenében. Vételárát meghálálta a gall játékos, aki roppant gyorsan beilleszkedett, megtalálta a közös hangot Mandzukical, s a szezon egészét figyelembe véve vezeti a Matracosok házi góllövőlistáját egy góllal megelőzve horvát csapattársát. 

Griezmann idén 45 tétmérkőzésen 21 gólnál jár, neve mellé a statisztikusok pedig 6 gólpasszt is feljegyezhettek. Piaci értékét a német transfermarkt.de 35 millió euróra taksálja, annak aki el akarja vinni, jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen 2020 nyaráig szerződése van jelenlegi klubjával.

Őszi Ádám

Edzői nyilatkozatok a PSG-Barca után

Szerda este hatalmas derbire készültek Párizsban, ám a Barcelona iskolajátékkal rendezte le a kulcsembereket nélkülöző PSG-t. Sokan úgy vélik, a párharc eldőlt, a két csapat vezetőedzője, a meccs után reagált a felvetésekre, nézzük, hogyan értékeltek. 

Laurent Blanc a Paris Saint-Germain vezetőedzője: - "Akkor kezdtek rosszra fordulni a dolgok, amikor Thiago Silvát le kellett cserélni. Egy olyan játékosnak kellett beállnia a helyére, aki még ugyancsak nem teljesen fitt (David Luiz - szerk.), márpedig egy ilyen ellenfél ellen csak úgy lehet eredményesen futballozni, ha mindenki 100 százalékos. Nálunk most nem ez volt a helyzet. Nagyon csalódottak vagyunk, hiába adtunk bele mindent. Remélem, a motivációnk Barcelonában is meglesz majd, és remélem, hogy a visszatérő kulcsembereinkkel egy új arcunkat tudjuk majd megmutatni. A mi játékunk a labdabirtokláson alapul, de ma a labda nem sokat volt nálunk..."

Mint ismeretes Veratti mellett Thiago Motta is csak a lelátóról nézhette a társakat, a védelem tengelyében pedig Thiego Silva hamar megsérült, így helyére a sérüléséből felépülő David Luiz állt be, akiből Suarez "bohócot" csinált a mérkőzés folyamán. Ha pedig ez nem lett volna elég, Zlatan Ibrahimovic sem lehetett ott a gyepen, a Chelsea elleni kiállítása végett, melyet utólagosan nem törölt a szövetség...

Luis Enrique az FC Barcelona vezetőedzője: - "Uraltuk a középpályát, miközben gyors támadásokat voltunk képesek vezetni elől, és jól is védekeztünk. Nagyon egyben volt a csapat. Boldogabb lennék, ha nem kaptunk volna gólt, de annál a helyzetnél nagyon pechesek voltunk,  sokat azonban nem változtat a helyzeten, még ha a 3-0 tökéletesebb eredmény is lett volna. A PSG-nek több játékosa is visszatér majd a visszavágóra, úgyhogy ez a párharc még nem zárult le. Nem fogunk hibázni, és azt gondolni, hogy minden eldőlt. Láttam már Suárezt ilyen remek gólokat szerezni az Ajaxban és a Liverpoolban is, úgy fejezi be az akciókat, mint egy vérbeli középcsatár. De ma nem csak ő, hanem minden játékos nagy szerepet játszott a sikerben, és amikor így futballozunk, nagyon nehéz minket legyőzni."

Mindkét edző kitért tehát a visszavágóra, ám a jelenkori futball nagy csodája lenne, ha a Barcelona hazai pályán a Nou Camp gyepén három góllal kikapna és kiesne. Ennek ellenére még láthatunk egy jó mérkőzést, ehhez azonban az kell, hogy Blanc csapata hittel érkezzen Katalóniába.

Őszi Ádám