2014. szeptember 20., szombat

Premier League: Pokolian nehéz meccs előtt a Chelsea és a ManCity - előzetes

Hétvégén az 5. fordulóval folytatódik a világ egyik, ha nem a legerősebb pontvadászata, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League). Kemény mérkőzés előtt áll az Arsenal, a Manchester United pedig folytathatja a felzárkózást. A hétvége legjobban várt mérkőzése azonban a Manchester City és a Chelsea összecsapása lesz, egy totális gigaháború.  

Jó pár együttes számára a héten ez lesz a második megmérettetés, sok idejük pedig nincsen a pihenésre a feleknek. A Bajnokok Ligájában érdekelt volt az Arsenal, a Liverpool, a Chelsea és a Manchester City is, ám sok babér nem termett a számukra, míg az Európa Ligában csütörtök este lépett pályára az Everton és a Tottenham. 

A forduló nyitómérkőzésén két olyan csapat találkozik a QPR és a Stoke személyében, mely együttesen lőtt eddig négy forduló alatt 3 gólt. 

A folytatásban aztán jön a már megszokott 16 órai meccsdömping. Igen pikáns találkozónak ígérkezik az Arsenal vendégjátéka az Aston Villa otthonában, az Ágyúsok igen gyér produktummal rukkoltak elő hét közben a BVB otthonában, míg a Villa, mely meglepetésre második és legutóbb a Liverpool otthonából hozta el a három pontot pihenhetett. Két eddig nyeretlen csapat párharcát hozza az újonc Burnles és a három döntetlent már összeszedő Sunderland találkozása. Utolsó esély a Newcastle számára, a játékosok a vezetőedző posztjáért játszhatnak. Amennyiben a Hull pontot vagy pontokat rabolna a Szarkáktól, az edzőmenesztést hozhat magával. A jelenlegi harmadik és negyedik helyezett küzdelmét hozza a Swansea és a Southampton összecsapásra, előzetesen egy igen jó nyílt sisakos támadófocira van kilátás. 

A szombati játéknapot a Liverpool londoni vendégjátéka zárja, Rodgers tanítványai a Kalapácsosokhoz látogatnak. Mondani sem kell, hogy a pool számára egy esetleges pontvesztés mekkora érvégés lenne, hiszen két vereség már így is becsúszott.

Vasárnap sem fognak unatkozi az angol foci szerelmesei, pályán lesz ugyanis a Manchester United, mely az újon Leichester vendégeként folytathatja a felzárkózást az éllovasok közé. Egyet azonban ne fedjünk, az újonc már borsot tört az Arsenal és az Everton szurkolók orra alá, illetve három ponttal távozott a Stoke otthonából. Az utóbbi két bajnokin mindössze egy pontot szerző Tottenham a szezont rém rosszul kezdő West Brom ellen javíthat, míg az Everton az első fordulók béli kisiklást a Palace ellen korrigálhatja.

Végül pedig a várva várt ütközet, a súlyos pontokat vesztő Manchester City és a listavezető Chelsea összecsapása az Etihadban. Egyik csapat sem tudott nyerni szerdán a Bajnokok Ligájában német ellenfelével szemben, igaz a Bayern München és a Schalke más játékerőt képvisel. Egy igazán jó, gigászi ütközetre számíthatunk, ahol az edzők legjobb csapatukat küldhetik pályára. Ez lesz a csúcsfoci, ha a felek is úgy állnak hozzá...

Szombat:
13:45 Queens Park - Stoke (Digi Sport 1)
16:00 Aston Villa - Arsenal (Digi Sport 1)
16:00 Burnley - Sunderland AFC
16:00 Newcastle United - Hull
16:00 Swansea - Southampton
18:30 West Ham United - Liverpool (Digi Sport 1)

Vasárnap:
14:30 Leicester - Manchester United (Digi Sport 1)
14:30 Tottenham - West Bromwich
17:00 Everton - Crystal Palace
17:00 Manchester City - Chelsea (Digi Sport 1)

Arrow