2016. január 12., kedd

Bombaüzlet: Másfél milliárd forint a DVSC játékosáért!

Hatalmas összeget, nagyobb lottónyereménnyel felérő pénzt szakíthat a DVSC labdarúgócsapata abban az esetben, amennyiben az olasz élvonalban érdekelt Palermo elnöke Maurizio Zamparini igazat mondott. Az edzőmenesztési ügyei által elhíresült szakember Balogh Norbert leigazolásáról beszélt, s az új Cavaniként aposztrofálta a magyar tehetséget.  

Hazánkban napok óta slágertémát képez Balogh Norbert klubváltása. A 20 esztendős támadó minden idők egyik legdrágábban külföldre szerződő magyarja lehet. Ezt azért írjuk feltételes módban, mert a Debrecen még nem jelentette be hivatalosan a transzfert. Ellenben a kérő az olasz Palermo elnöke Maurizio Zamparini már kész tényként beszélt a sajtónak az ifjú magyar gólfelelős megszerzéséről - "Balogh lesz az új Cavani, meglátjátok. Ötmillió eurót fizettem érte plusz a bónuszok, és rögtön nemet mondtam egy angol klubnak, amely tízmillió eurót ajánlott ezt követően!" - lássuk be nagy szavak ezek, s a mondat vége igen érdekes, egyre nagyobb kíváncsisággal várjuk, hogy a Debrecen mikor tesz újabb hivatalos közleményt, hiszen egyszer már elismerték, hogy tárgyalnak - "A két klub között folynak a tárgyalások. Klubunk annyit kíván nyilvánosságra hozni, hogy az elmúlt években a magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik." - olvashattuk pár napja a magyar klub honlapján. 

A legfrissebb hírek szerint Balogh Norbert már Olaszországban tartózkodik, s nem sok van vissza a hivatalos bejelentésig.

S, hogy 5 millió euró mekkora pénz!? - Ha átváltjuk magyar forintra, akkor kicsivel több, mint 1,5 milliárd forintot kapunk, egy egy olyan összeg, melyről magyar klubok éves szinten csak álmodni mernek ilyen költségvetésről...! Számunkra állampolgárok számára pedig többnyire felfoghatatlan összeg.

Balogh Norbert bár még csak 19 esztendős, így is van 39 hivatalos tétmérkőzése már a DVSC színeiben. Ezen meccseken 7 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

Őszi Ádám