2015. augusztus 24., hétfő

Megvan Szalai Ádám új klubja!? - sajtóhír

Szalai Ádám karrierje újabb mélyponthoz érkezett, mely klubváltást hordozhat magában. Azt, hogy a magyar válogatott támadó távozik Hoffenheimből, szinte biztosra vehetjük, ám a folytatást követően még vannak kérdőjelek. A német Kicker azonban már tudni véli, Ádám régi-új otthont talál magának. 

Azt hihettük, hogy Firmino távozásával több lehetőség nyílik majd Szalai előtt, ám ez nem így lett, Mark Uth és Kevin Kuranyi beszűkítette, bezárta a skálát, olyannyira, hogy a magyar csatár még a keretben sem kapott helyet az első két Bundesliga forduló alatt.

A Kicker úgy tudja, a Mainz újfent szívesen látná soraiban Szalai Ádámot, ám ehhez kompromisszumra lesz szükség anyagi tekintetben a klub és a játékos között. 

Apropó, ha pedig Mainz, akkor valószínűleg sok-sok játéklehetőség, ugyanis Okazaki utódját még nem találta meg a piros-fehér klub, mely igazi befejezőcsatár nélkül kezdte meg a 2015/16-os szezont. Azt, hogy a Hoffenheim mennyiét engedné el Ádámot nem tudni, ám mivel nem számítanak rá, valószínűleg nem támasztanak nagy igényeket ezen irányba. 

A Mainz habár vereséggel kezdte a szezont az újonc Ingolstadt ellen, hétvégén sikerült győzni a Mönchengladbach otthonában 2-1-re, mely a hétvége meglepetésének számított. 

Őszi Ádám

Balotelli: "Megváltoztam..."

Mario Balotelli karrierje holtponton van, az olasz támadó elvesztette renoméját, s nagyon mélyre süllyedt. Liverpoolban nem számolnak vele, olyannyira, hogy az ifikkel edz, s várja a megváltás lehetőségét. Egy utolsó szalmaszál úgy fest, hogy még jár a renitens labdarúgónak, aki viselkedése miatt tart ott ahol...! "Ideje lenne elkezdeni focizni, a bohócok helye a cirkuszban van..." - Őszi Ádám főszerkesztő FociClub.hu 

Nagy olasz reménység jelent meg az Interben, majd 2010-ben a Manchester City lecsapott rá, Mancini keze alatt először ment a játék, ám mint ahogyan eddig mindenütt, a Polgároknál is kitelt Balotelli becsülete, olyannyira, hogy még a csapat trénerét is megverte kis híján tréningen. Karrierje igen mélypontra jutott, a bulvármédiában jobban szerepelt, mint valaha, ám a pályán egy tehetségtelen amatőrnek mutatkozott enyhe túlzással, már amikor lehetőséghez jutott. A mentőövet az AC Milan nyújtotta, ám a forgatókönyv hasonló volt, bár nem olyan kritikus, inkább szürke, ahogyan maga a legendás klub is. 

Liverpoolba szerződött, ahol pedig mondhatni kettétört karrierje. Egy esztendő alatt 28 mérkőzést játszott, s csupán 4 gólt szerzett, a rá helyezett nyomás, az elvárások és a már említett renitens viselkedési forma oda juttatta, hogy Rodgers elköszönt tőle, s az ifikhez száműzte edzeni, míg nem talál magának új klubcsapatot.

Ez az új klubcsapat lehet az AC Milan, mely másodszor nyúlhat bele a gödörbe Balotelliért. Vételárat és részleteket egyelőre nem tudunk, egy beszélgetés azonban kiszivárgott, a Gazetta World hasábjain olvasható Mihajlovic az AC Milan vezetőedzőjének monológja és Mario Balotelli ígérete. A párbeszéd állítólag Fireznében történt, ahol a milánóiak 2-0-ás vereséggel kezdték mag a bajnoki évadot.

Mihajlovic így fogalmazott - "Az első leszel, aki megérkezik, és az utolsó, aki távozik az edzésekről. Mindig a legjobb teljesítményedet kell nyújtanod, különben azt veszed majd észre, hogy a csomagjaid ki lesznek dobva Milánóból."

Így reagált a kemény elvárásokra Balotelli - "Megváltoztam! Az apámmal történtek miatt... Megígérem, nem hagylak cserben!" - a 25 esztendős labdarúgó nemrég vesztette el édesapját.

Őszi Ádám

MLS: David Villáék kaptak egy ötöst

David Villa csapata a New York City idegenbéli fellépése zárta az MLS heti programját. a Los Angeles Galaxy otthonában sok babér nem termett, egy ötössel indulhatott haza a Pirlot is a soraiban tudó újonc. 

L. A. Galaxy - New York City 5-1 (1-0)
G: Zardes (36.), Keane (54., 81.), Dos Santos (67.), Lletget (70.) ill. David Villa (80.)

Amilyen eseménytelenül kezdődött a mérkőzés, olyannyira kinyílt a gólzsák. Az első találatot Zarades jegyezte a 36. minutumban Keane átadását követően. Ekkor ég szűk volt a zsák szája, a második felvonásban azonban kirepedt, a City pedig hathatós zakóba szaladt bele. Az 54. percben Keane kapott remek kiugratást, s pöckölt a kimozduló kapus felett a hálóba, majd az új szerzemény Dos Santos volt ismételten eredményes (múlt héten is betalált), a City védelme romokban hevert, Keane adott kiváló labdát a mexikói számára, aki egy az egyben hasonló mód oldotta meg a helyzetet, mint Keane a második gólnál. A negyedik Galaxy gól Lletget nevéhez fűződött. A City becsületgólját a 80. percben David Villa szerezte, büntetőből, ám a a válasz gyorsan jött, Keane nem egész egy percen belül megrezgette a hálót. A meccs hőse és legjobbja kétségtelenül Keane volt, Gerrard egyre nagyobb stabilitást jelent, míg a túloldalon Pirlo még nem tudta ráncba szedni a középpályát.

A Galaxy ezzel vezeti konferenciáját, míg a City egy újabb nagy lépést tett afelé, hogy az alapszakasszal lezáruljon a számukra a szezon.

A hét eddigi mérkőzései:
Columbus Crew - New York City 2-2
Sporting Kansas City - San Jose Earthquakes 0-5
Portland Timbers - Houston Dynamo 2-2
Toronto FC - Orlando City 5-0
D.C. United - San Jose Earthquakes 0-2
Columbus Crew - Sporting Kansas
Montreal Impact - Philadelphia 0-1
Chicago Fire - Colorado Rapids 0-1
Vancouver Whitecaps - FC Dallas 1-0
Real Salt Lake - Seattle Sounders 2-0

A folytatásban:
aug. 27. 02:30 Chicago Fire - New York Red Bulls
aug. 27. 03:00 Colorado Rapids - Houston Dynamo
aug. 29. 05:00 San Jose Earthquakes - L. A. Galaxy
aug. 29. 22:00  New York City - Columbus Crew
aug. 29. 22:00  Toronto FC - Montreal Impact
aug. 30. 01:00  Philadelphia - New England
aug. 30. 01:30  Orlando City - Chicago Fire
aug. 30. 03:00  FC Dallas - Real Salt Lake
aug. 30. 03:00  Houston Dynamo - Vancouver Whitecaps
aug. 30. 03:00  Colorado Rapids - Sporting Kansas
aug. 30. 22:30  Seattle Sounders - Portland Timbers
aug. 31. 01:00  New York Red Bulls - D.C. United

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 18 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 17 gól
3. David Villa (New York City), Keane (Los Angeles Galaxy) – 15 gól
5. Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 12 gól
6. Larin (Orlando City), Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 11 gól
8. Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo) – 10 gól
10. Kaká (Orlando City),Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United), Martins (Seattle Sounders)  – 9 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám