2014. augusztus 20., szerda

Simeone: "A Real Madrid legjobb játékosa..."

A világbajnokságot követően két sztárjátékossal erősítette meg keretét a Real Madrid, érkezett James Rodriguez és Toni Kroos, ez pedig valakinek, valakiknek a nélkülözését hordozza magában. Emlékezhetünk Mesut Özil ügyére, ő a Bale transzfer áldozata lett. Most pedig Di Maria az, aki korábbi társa sorsára juthat... De vajon jó döntés lenne ez a királyiak réséről? 

Nos, a Paris Saintt-Germain és a Manchester United is szívesen látná soraiban az argentin klasszist, aki a világbajnokságon is remekül játszott, azonban a galaktikusoknál hatalmas összeget kérnek érte. Amennyiben minden marad a jelenlegi helyzetben, abban az esetben könnyen előfordulhat, hogy a világ egyik legjobb középpályása több ízben is a padot lesz kénytelen koptatni, rosszabb esetben pedig csak epizódszereplő lesz, ahogyan a kedd esti Szuperkupa mérkőzésen is csupán 12 percet kapott Ancelotti mestertől, ám ez idő alatt többet tett le az asztalra, mind a Bale, Benzema, Ronaldo trió a mérkőzés folyamán. Nem volt rossz labdája, élt a pályán, a Real pedig láthatóan sokkal dinamikusabbá vált.

A mérkőzést követően Diego Simeone az Atletico Madrid vezetőedzője így nyilatkozott - "Di Maria a Real Madrid legjobb játékosa!"

Nem Simeone az egyetlen aki ezt így gondolja, nagy kár lenne tehát, ha a futballvilágot Ancelotti megfosztaná egy ilyen játékostól... Egyesek úgy vélik, hogy eladásával is hatalmas bakot lőne a Real, ám padoztatásával még nagyobbat...

Arrow

Atletico Madrid: Simeone kijelentett, hogy nem lesz címvédés

Az Atletico Madrid tavaly megnyerte a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, ezzel maga mögé utasítva a két gigászt a Real Madridot és az FC Barcelonát. A csapat vezetőedző Diego Simeone borúlátó, vagy éppen igyekszik levenni játékosairól a terhet. Egy biztos, a tréner kijelentette, idén nem lesz címvédés, a realitás talaján kell maradni... 

Egy ilyen sikeres esztendő után szinte magától értetődő, hogy a tehetősebb klubok igyekeznek szétvásárolni a sikercsapatot, s legnagyobb kincseit, értékeit saját soraiban tudni. Láthattuk ezt az utóbbi években a Borussia Dortmund, vagy éppen a Southampton esetében. Nos, a Matracosok is nagy átalakuláson mentek át és még mindig távozhatnak kulcsemberek.

A csapat vezetőedzője úgy fogalmazott, idén nem az FC Barcelona, illetve a Real Madrid lesz az ellenfél, hanem a Sevilla és a Valancia lesz a fő riválisa csapatának a bronzéremért folyó versenyfutásban. Egy azonban biztos, attól, hogy Simeone mester terel, nem kell elhaló csapatként kezelni a Matracosokat, hiszen tavaly sem számolt sikerükkel a szezon előtt senki, azt pedig már tudjuk, hogy mi lett a vége...

Volt tavaly a bajnokságnak egy periódusa, egy pár mérkőzéses időszak, amikor komoly bajba került a klub, akkor Simeone úgy nyilatkozott, hogy csapata elfáradt, idáig bírták, a finisben lemaradnak... Igen lemaradtak! A dobogó második és harmadik fokáról, ugyanis a végén ők állhattak a csúcson.

Ami a csapat átalakulását illeti, sokan távoztak és sokan érkeztek. A két legfájóbb pont Diego Costa, illetve Thibaut Courtois távozása, mindketten a Chelsea erősségei lesznek az idei szezontól. Emellett nem felejthetjük el Felipe Luís távozását sem, aki szintén a londoni kékeket választotta. David Villa a New York FC, míg a brazil Diego a Fenerhez írt alá, de említhetjük Adrián portoi, vagy éppen a fiatal Manquillo liverpooli szerepvállalását. Ez pedig nem a teljes távozók névsora, tehát láthatjuk, hogy a csapat rendesen megbomlott. Igen ám, de érkezők is vannak!

Diego Costa helyére érkezett a Bayern Münchent elhagyó horvát klasszis Mario Mandzukic, míg David Villa megüresedő helyét a francia tehetség Griezmann veheti át. Oblak és Silvio a Benfica elhagyását követően csatlakozott, ám van fiatal argentin reménység is a csapatnál a friss Libertadores-kupa győztes Correa személyében.

Egy biztos, az Atletico nem a tavalyi lesz, ám leírnunk sem kell őket, ezt jelzi a Spanyol Szuperkupa első mérkőzése is, ugyanis kedd este Simeone tanítványai 1-1-es döntetlent értek el a Bernabeuban... Visszavágó péntek este!

Arrow