2016. január 10., vasárnap

Werder, Leipzig, PSV, Palermo! - vajon mit választ a magyar támadó?

Rég láttunk már ekkora külföldi érdeklődést egy magyar labdarúgó iránt, avagy izzik a levegő a 19 esztendős magyar utánpótlás-válogatott támadó Balogh Norbert körül. Négy külföldi klub is képbe került, az első hivatalos ajánlat is befutott. 

Korábban a magyar sportsajtóban megjelent hírek szerint a PSV Eindhoven, a Werder Bremen és a nagy célokat megfogalmazó RB Leipzig is figyelte, figyeli a tehetséges támadót Balogh Norbertet, aki konkrét ajánlatot kapott a minap, ám nem a fent említett csapatoktól, hanem a Serie A-ban szereplő Palermo labdarúgócsapatától.

A hírt a DVSC Futballszervező Zrt. megerősítette, s így kommentálta - "A két klub között folynak a tárgyalások. Klubunk annyit kíván nyilvánosságra hozni, hogy az elmúlt években a magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik."

Bármikor megszülethet tehát a megállapodás a felek között, s Balogh Norbert előtt egy új világ nyithatja meg kapuját. Sokan óva intenek minden magyar tehetséget, mondván Olaszország süllyesztő, az utóbbi évtizedben több mint egy tucat magyar labdarúgó bukott bele a déli kalandba.

Balogh Norbert bár még csak 19 esztendős, így is van 39 hivatalos tétmérkőzése már a DVSC színeiben. Ezen meccseken 7 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

Őszi Ádám