2014. szeptember 19., péntek

EL: Hatalmas pofont kapott a Wolfsburg, könnyedén nyert a Sevilla - eredmények

Csütörtökön a Bajnokok Ligáját követően a második számú európai kupasorozat, az Európa Liga csoportküzdelmei is megkezdődtek. Győzelemmel mutatkozott be a Sevilla és a Standard Liege, míg a Wolfsburg hatalmas pofonba szaladt Liverpool kék felében. 

G-csoport:
Standard Liege - Rijeka 2-0 (0-0)
G: Ciman (74.), Araujo (87.) ill. -
Roppant kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a két csapat, mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, egy élvezetes, jó és lüktető iramú mérkőzést láthatott a közönség. A Fradit kiejtő Rijeka azonban pontatlanabb, vagy mondhatjuk úgy is, hogy szerencsétlenebb volt a házigazdáknál, A végjátékban a Standard kétszer is betalált, s ezzel otthon tartotta a három pontot. 

Sevilla - Feyenoord 2-0 (2-0)
G: Krychowiak (8.), Mbia (31.) ill. -
A mérkőzés első pillanatában látszott, hogy a két csapat különböző játékerőt képvisel. A Sevilla gyorsan nyomatékosította szándékát, s fél óra alatt elrendezte a három pont kérdését.. A Feyenoord nem tudott meglepőt mutatni Emery tanítványainak, így kaput találó lövés nélkül utazhattak haza a hollandok, akiktől sokkalta több kell a folytatásban, ha továbbjutási álmokat dédelgetnek.

H-csoport: 
Lille - FK Krasnodar 1-1 (0-1)
G: Kjaer (63.) ill. Laborde (35.)
Meglepő pontszerzéssel kezdte a csoportkört a DVTK-t búcsúztató Krasnodar, mely a francia Lille otthonából csent el egy pontot. Az esélyesebbnek számító hazaiak kaput találó lövés nélkül abszolválták az első játékrészt, a kissé feléjük billenő labdabirtoklás fabatkát sem ért. Ellenben a túloldalon Laborde  megszerezte a vezetést, így orosz előnnyel mehettek a felek a félidőre. A második játékrészben aztán talpra ugorhatott a hazai publikum is, ám Kjaer találata csupán a pontmentéshez volt elegendő.

Everton - Wolfsburg 4-1 (2-0)
G: Rodriguez (15.-öngól), Coleman (45+1.), Baines (47.-büntető), Mirallas (89.) ill. Rodriguez (90+4.)
Hatalmas pofonba szaladt bele a Wolfsburg, mely bátran kijelenthetjük, hogy sokkalta veszélyesebben játszott, mint az Everton, ám ezen az estén minden a liverpooli kékeknek kedvezett. A mélyrepülés Rodriguez öngóljával kezdődött, majd az első játékrész végén Coleman duplázta meg a hazaiak előnyét. A szünetet követően nem telt el egy perc sem, s máris a büntetőterületre mutatott a játékvezető. Az eredményjelzőn immáron 3-0 állt, sejteni lehetett, hogy eldőlt a három pont sorsa. A végjátékban aztán egy gyors gólváltás még volt, Rodriguez az ellenfél kapijába is betalált, keretbe zárva ezzel a mérkőzést. A hazaiak 12 kísérletével szemben a vendégek 27-szer próbálkoztak, a kaput talált löketek száma pedig 6-12 a statisztikák szerint. Nem kell a német klubot temetni, ez most nem jött össze, ám a mutatott játékban jó pár pozitívumot lehetett felfedezni...! Kulcsszerepe volt a kapusoknak, egyik oldalon Howard remekelt, míg a másikon Benaglio nem éppen...

Arrow