2012. szeptember 13., csütörtök

Casillas 13 éve a Real Madrid hálóőre, ez alkalomból elárulta, hogyan és meddig tervezi karrierjét

Ha azt mondjuk, hogy klubhűség akkor jó pár játékos eszünkbe juthat a labdarúgás történetében, múltjában és jelenében. Ha kell egy hálóőrt mondani, akkor nagy valószínűséggel azt a választ kapja az ember, hogy Iker Casillas. A kiváló hálóőr 1990-ben mindössze kilenc esztendősen kezdte karrierjét a Real Madrid csapatánál. Nyolc esztendőn keresztül nevelkedett a különböző ifjúsági korosztályokban, mikor 1998-ban a felnőttek közt szerepelt, ám a klub "C" csapatában. 

Élete nagy pillanata 13 évvel ezelőtt 1999. szeptember 12-én jött el, mikor, is bemutatkozott a Real Madrid felnőtt csapatába az Atletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzésen. Azóta kirobbanthatatlan a kapuból és több mint 600 mérkőzésen védte a Királyi gárda kapuját. Tegnap azt nyilatkozta, hogy abból a klubból szeretne visszavonulni, melyben elkezdte karrierjét és még nem gondolkozik a visszavonuláson, de már tudja, hogy meddig szeretne játszani. A jelenleg 31 esztendős Casillas 2020-ig szeretné védeni a Real Madrid kapuját és 39 évesen befejezné pályafutását. Milyen szép és hosszú karrier lesz ez, ha így történik, hiszen 1990 és 2020 között pont harminc év telik el, ennyi időn keresztül szeretné a Királyi Gárdát erősíteni.

"Remélem, meg tudom valósítani azt az álmomat, hogy abban a klubban fejezzem be karrieremet, amelyben abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy kilenc évesen elkezdhettem. 36 éves koromig szól a jelenlegi szerződésem, az az álmom, hogy 39 évesen fejezem be" - nyilatkozta a válogatott hálóőr, aki már mindent elért karrierje során.

A válogatottságai rovat mellett egy elképesztő és hihetetlen szám áll, ez a szám pedig nem más, mint 140. Szerintetek eléri a 200 válogatottságot, ami egy hihetetlen szám lenne?

Szerző: Őszi Ádám

Anglia: A jubileumi születésnapon Brazília lesz az ellenfél

Az idei szezonban ünnepli fennállásának 150. születésnapját az angol labdarúgó szövetség. Ennek keretében 2013.  február 6-án a Wembley stadionban a brazil válogatott lesz az ellenfél, velük ünneplik ezt a remek évfordulót az angolok. Az évforduló végett rendezik szintén a Wembely stadionban az idei Bajnokok Ligája döntőjét is. 

A brazilok látogatása azonban nem marad viszonzatlanul, hiszen a Konföderációs kupát megelőzően júniusban Anglia válogatottja dél-amerikai túrára indul, melynek keretében Brazília lesz az egyik ellenfél, a másik pedig elképzelhető, hogy Argentina, ám erről hivatalos megegyezés még nem született.

Fontosak a hagyományok is ezért az év folyamán megmérkőznek majd Írország és Skócia nemzeti csapatával egyaránt, ezzel is felidézve a múltat.

Szerző: Őszi Ádám 

A Barcelona új “Messit” talált

A katalán klub könnyen lehet, hogy megtalálta az új “Messit”, és meg is szerezheti a fiatal tehetséget. A klub játékosmegfigyelői már hosszabb ideje figyelik a 13 esztendős Brahim Abdelkader Diaz névre hallgató fiatal tehetséget. A hírek arról szólnak, hogy már hetek óta tárgyalnak a felek és nemsokára mér Barcelonában edzhet a fiatal tehetség. A Málaga csapata 100 ezer euró körüli összeget kaphat tehetségéért, de ha több feltétel megvalósul ez az összeg akár 2,5-3 millió euróra is nőhet majd. A szakemberek úgy vélik, ha ilyen ütemben fejlődik Diaz akkor akár már három-négy év múlva 16-17 esztendős korában bemutatkozhat a felnőttcsapatban.  

Szerző: Őszi Ádám

Sürgősen védőre van szüksége a Barcelonának

Noha a nyári átigazolási időszakban érkezett Jordi Alba és Song a katalán csapathoz, nem úgy sikerült megerősíteni a csapatot, ahogyan azt Vilanova mester szerette volna. A katalán klubnak komoly gondjai lehetnek a védelemmel, ezért minél előbb igazolniuk kell. A probléma Keita távozása volt, hiszen helyette kellett a középpályára egy játékos. Érkezett is Song, illetve Abidal posztjára igazolták Jordi Albát. 

A probléma ott kezdődik, hogy a Katalánoknak két középső védője van Pique és az a Mascherano, aki elvileg nem is az, de Guardiola  keze alatt pallérozódott és kitanulta a posztot. Sérülések bármikor jöhetnek és akkor gond van, hiszen Puyol is már sérülékeny izomproblémákkal küzd és jelenleg is az arccsonttöréssel szenved, ám maszkban játszhat majd. Bevethető védők tehát Alves, Pique, Puyol, Mascherano és Jordi Alba. Számolni kell a folyamatterheléssel is és ez nem mutat másra, mint amit Vilanova is hangoztat, hogy középső védőt kell vennie a klubnak. Abidal elvileg felépül decemberre, de az ő játéka, teljesítménye azért erősen kérdéses. A tartalékok közül Bartra mindenképpen számíthat majd lehetőségekre, őt szeretnék beépíteni, de a szakemberek szerint még nem éri el az első csapat szintjét.

Kíváncsian várjuk, hogy a katalán klub kire veti ki a hálóját, ki lesz a kiszemelt játékos. Sokan már a Dortmund ászát Hummelst látják a katalán csapatban...

Szerző: Őszi Ádám