2012. december 21., péntek

A Barca mellőzött világbajnoka távozna, a gólvágóért hosszú sorok állhatnak

Nem titok, David Villa nem érzi jól magát a Barca csapatában, hiszen sérülése, illetve visszatérése óta csak epizódszerepeket kap az új vezetőedzőtől Tito Vilanovától. A spanyol válogatott gólrekordere, nem érti mellőzöttségének okát. 

A 31 esztendős támadó játszani szeretne, így ha helyzete nem változik, nyilván pár hét alatt nem fog, akkor távozna a klubtól a Marca értesülései szerint. Villa piaci értéke az utóbbi időben csak csökken, ennek oka sérülése és nélkülözöttsége, a transfermarkt.de 28 millióra becsli az árát, a Marca szerint 15 millió euró elég lehet a támadó kivásárlásához. A gólvágót egyébként 2014-ig szerződés köti a katalán klubhoz.

Az egyik komoly kérő a Juve csapata lehet, mely már nyáron is szeretett volna egy klasszis csatárt venni, ám nem sikerült és a hírek szerint a Llorrente projekt ismét léket kapott. Tudni illik, hogy a Juve nem ad nagy pénzeket egy játékosért, a korlát körülbelül 20 millió euró, így Villa beleférhet a keretbe.

Viszont nem csupán az olasz klub érdeklődik, angol kérőkről is szólnak a hírek.

Azt, hogy ez csak pletyka, vagy Villa tényleg már most januárban elvágyik nemsokára megtudjuk, hiszen nemsokára indul a játékoskeringő.

Őszi Ádám

Barcelona: Vilanova jól van, elhagyta az intenzív osztályt

Tegnap megoperálták Tito Vilanovát az FC Barcelona vezetőedzőjét. A tréner tavaly novemberben operált fültőmirigy daganata kiújult, ezt egy rutinellenőrzés alkalmával vették észre és az eset nem tűrt halasztást, másnap csütörtök reggel már műtötték is a szakembert.  

A beavatkozás a hírek szerint jól jól sikerült, minden a tervek szerint zajlott. A spanyol sajtó tudni véli, hogy a mai nap folyamán az intenzív osztályt is elhagyhatta Tito, ám látogatni még nem lehet. Azt, hogy mikor hagyhatja el a kórházat szintén nem tudni, de a lényeg, hogy minden rendben történt, kezdődhet a felépülés.

Őszi Ádám

Drogba szabadon igazolhatóvá vallhat...

Pár nappal ezt megelőzően kaptuk a hírt, miszerint Anelka a Shanghai Shenhua csatára távozik a Kínai klubtól. Amint azt sejteni lehetett, Drogba sem marad a klubnál, azt, hogy távozásuk oka pontosan mi nem lehet tudni, tulajdonosi viszály, pénzügyi gond, vagy szimplán nem jött be az ország a környezet. 

Az olasz Tuttosport úgy tudja az elefántcsontparti támadó hosszú egyeztetéseket követően megegyezett a kínai csapattal, hogy ingyen távozhat, magyarán felbontják szerződését. Így várhatóan ha ez hivatalossá válik klubcsapatok hada áll majd sorba Drogba kegyeiért, akit aláírási pénzel, illetve fizetéssel lehet csábítani.

A hírek szerint a Juventus komolyan gondolkozik a támadó leigazolásán, de túl drágának ítélték, most viszont elképzelhető, hogy felbátorodnak és ajánlatot tesznek. Többen már azt emlegetik, a támadó vissza tér sikerei színhelyére a Chelsea együtteséhez, ám ezt kizárhatjuk, hiszen nem véletlenül döntött úgy, hogy elhagyja a klubot. Egy biztos, kérőkből nem lesz hiány bármi is történjék.

Őszi Ádám

Paul Scholes másodszor is visszavonul, ezúttal végleg

Paul Scholes a Manchester United ikonja 1993-tól egészen 2011-ig a csapatot szolgálta, igazi klubhűségről tett tanúbizonyságot, még juniorként 1991-ben a Vörös Ördögöknél kezdte pályafutást. Tavaly 18 év aktív játékot követően úgy döntött a "Vörös Ördög", hogy szögre akasztja a stoplist, így 467 mérkőzést követően búcsúzott az Old Trafford közönség kedvence. A szurkolók örömére a történet nem ért véget... 

Sir Alex Ferguson aki 18 esztendőn keresztül edzője volt Scholesnak visszahívta a csapathoz a középpályást, ugyanis a csapatot olyan sérüléshullám sújtotta, hogy kellett valaki, aki összefogja a csapatot. Visszatérésének dátuma 2012. január 8. volt, így hat hónap után ismét a pályán láthatták régi-új kedvencüket a United fanatikusai. Paul azóta is a csapat tagja, és meghatározó játékosa, ám a 38 esztendős középpályás ma bejelentette, nincs tovább, 2013 nyarán, a szezon végén végleg szögre akasztja a stoplist.

Rossz hír a United fanatikusai számára, hogy a csapat másik ikonja Ryan Gigs is a visszavonulás gondolatával kacérkodik.

Őszi Ádám