2014. október 28., kedd

Hengerelt a Real és CR7, Messi hoppon maradt a La Liga díjátadóján

Cristiano Ronaldo három díjat is bezsebelt, míg a Real Madrid mindössze három kategóriában nem tudott "győztest" felvonultatni. Egy-egy elismerést kapott az FC Barcelon és az Atletico Madrid, míg Messi ezúttal hoppon maradt. 

Most volt esedékes a La Liga 2013/2014-es, tehát a pontvadászat tavalyi szezonjának hagyományos díjátadója. A Real Madrid aranylabdás klasszisa Cristiano Ronaldo lett a legjobb játékos és egyben a legjobb támadó is, míg a legszebb gólért járó különdíj is az ő markát ütötte. 

A fantasztikusan szereplő és roppant fontos gólokat jegyző Sergio Ramos lett a liga legjobb védője, míg csapattársa Luka Modric a középpályások között diadalmaskodott. 

A lagjobb kapusnak járó elismerést a Levante hálóőre Keylor Navas kapta, aki mint köztudott Madridba igazolt a padot koptatni.

Nem maradt díj nélkül az FC Barcelona sem, a legjobb támadó középpályásnak járó elismerést Anrdeas Iniesta kapta, ám ezen az estén Lionel Messi díj nélkül maradt.

A legjobb edzőnek Diego Simeonét választották, az ambiciózus tréner az Atletico Madrid élén alkotott maradandót.

Arrow

Meglepetés az argentin válogatott keretben! - íme a névsor

Visszatérhet a válogatottba a kegyvesztett támadó Caslos Tevez. A Juventus klasszisa több mint három esztendő után kapott meghívót a nemzeti csapatba. Gerardo Martino számol vele. 

Véget ért a száműzetés, Carlos Tevez legutóbb 2011 nyarán ölthette magára az argentin válogatott mezét, ezt követően Alejandro Sabellánál kegyvesztetté vált. Az új szövetségi kapitány Gerardo Martino úgy látta, hogy eljött a visszatérés ideje, új szelek fújnak. Hiba lenne egy olyan képességű és formában lévő játékost, mint Tevez meghívó nélkül hagyni. 

A 30 esztendős labdarúgó kiváló formában van, a múlt szezonban élete egyik legjobb produktumát nyújtotta, jó formáját pedig átmentette a 2014/2015-ös szezonra. A Juve színeiben 10 mérkőzésen 8 gólt és 3 gólpasszt jegyez.

Kikerült azonban a keretből Lavezzi a PSG támadója, ő lett az áldozata Tevez meghívásának. Emellett ott szerepel a listán Érik Lamela neve is, a játékos egy nem mindennapi rabónával hívta fel magára a figyelmet múlt héten.

Az argentin válogatott november 12-én Londonban lép majd pályára Horvátország ellen, majd hat nappal később Manchesterben mérkőzik meg Portugáliával. Avagy Messi vs Cristiano Ronaldo a nagyközönségnek.

Íme az argentin keret:
Kapusok: Sergio Romero (Sampdoria), Willy Caballero (Manchester City), Nahuel Guzmán (Tigres).

Védők: Nicolás Otamendi (Valencia), Martín Demichelis (Manchester City), Marcos Rojo (Manchester United), Pablo Zabaleta (Manchester City), Federico Fazio (Tottenham Hotspur), Federico Fernández (Swansea City), Ezequiel Garay (Zenit), Facundo Roncaglia (Genoa), Cristian Ansaldi (Atlético Madrid).

Középpályások: Javier Mascherano (Barcelona), Éver Banega (Sevilla), Roberto Pereyra (Juventus), Lucas Biglia (Lazio), Ángel di María (Manchester United), Érik Lamela (Tottenham Hotspur), Javier Pastore (Paris Saint-Germain), Enzo Pérez (Benfica), Nicolas Gaitán (Benfica).

Támadók: Lionel Messi (Barcelona), Carlos Tévez (Juventus), Gonzalo Higuaín (Napoli), Sergio Agüero (Manchester City).

Arrow

A szurkolók bírták maradásra az olasz legendát

Némileg meglepő módon hét fordulóval a bajnokság kezdete után felajánlotta lemondását Gennaro Gattuso a görög élvonalban szereplő OFI Kréta vezetőedzője. A játékosként világbajnokságot nyerő olasz szakember azonban egy nappal később visszavonta lemondási szándékát, a klub szurkolói meggyőzték. 

A lemondási hír hallatán az OFI szurkolóinak egy része Gattuso házához sereglett, hogy megkérjék, meggyőzzék a szakembert maradásáról. A felek közti párbeszéd meggyőzőnek bizonyult - "A klubvezetéssel és a drukkerekkel folytatott hosszas beszélgetések után úgy döntöttem, maradok. Erősebben és egységesebben kezdjük újra a munkát, mint valaha."  - nyilatkozta Gattuso

Sokan egyébként nem értették a szakember felmondási szándékát, ugyanis nem szerepel rosszul csapata, mely múlt héten idegenben verte a Panathinaikost és az Európa Ligában érdekelt Asteras ellen is helytállt a hétvégén. A PAOK, illetve az Olympiakos elleni fiaskó pedig úgy gondoljuk belefér, hiszen jelenkorunk két legjobb görög klubjáról beszélünk.

Gattuso  bajnoki eredményei az OFI Kréta kispadján:
1. forduló: OFI Kréta - Panetloikos 1-0
2. forduló: OFI Kréta - Veria 0-1
3. forduló: Olympiakos - OFI Kréta 3-0
4. forduló: OFI Kréta - Atromitos 1-0
5. forduló: PAOK - OFI Kréta 4-0
6. forduló: Panathinaikos - OFI Kréta 1-2
7. forduló: OFI Kréta - Asteras Tripolis 2-3

Arrow

Megbundázták a Debrecen-Fradi derbit!?

A sajtóban bundavádakkal illetik a Debrecen és a Ferencváros hétvégi összecsapását. Az ügyet Wilson Raj Perumal az ázsiai bundamaffia egyik vezetője robbantotta ki azzal, hogy közzétett egy szelvényt, melyen 100 euróból 11250 eurót kovácsolt magának. Állítólag jó tippet kapott... 

Perumal jelen pillanatban hazánkban, pontosabban Debrecenben tartózkodik védet koronatanúként. A 49 esztendős "üzletember" a hazai bundabotrány kiemelt személye, jelen pillanatban vádalkuban áll a bírósággal.   

Az imént említett "üzletember" hétvégén 100 euróval megfogadta, hogy a Fradi a félidőben vezetni fog a Debrecen ellen, ám a vége döntetlen lesz, míg a mérkőzésnek párja is volt a szelvényen, a  Jagodina-Partizan szerb bajnoki meglepetést a hazaiak győzelmét is telibe trafálta. Ezt követően 11250 eurót zsebelt be a két mérkőzéssel, majd szelvényét megosztotta közösségi oldalán. 

Az egyik hazai sajtóorgánum felkereste Perumalt és arról kérdezte, hogy ennyire jók-e a megérzései, vagy netán tippeket kapott!? Arra is kitértek, hogy befolyásolják-e az OTP Bank Liga mérkőzéseik!? - "Ki tudja? Csak hallottam néhány infót a mérkőzésekről. Ha akar találni néhány bundameccset, akkor keressen Afrikában. Nagyjából a csapatok hatvan-hetven százaléka köszöni az extra pénzt!" - írja a Blikk.

Az érintett klubokat felkerestük, e-mail fiókunkba azonban még érkezett válasz az üggyel kapcsolatban. Amint híreket kapunk, közölni fogjuk.

Arrow

Aranylabda: Megvannak a jelöltek! - Íme a lista

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kedden kora reggel közzétette annak a 23 labdarúgónak a nevét, akik esélyesek az aranylabda megnyerésére. A listán tarolnak a világbajnok német labdarúgók, azon belül pedig a Bayern München klasszisai. A listáról természetesen nem hiányzik jelenkorunk két legnagyobb klasszisa Lionel Messi és a címvédő Cristiano Ronaldo, aki fantasztikus formában játszik. 

Világbajnokság esztendejében nagyon sokat nyom a latba, a tornán való szereplés, ilyenkor a klubteljesítmény némileg alább fagy az elbírálás tekintetében.  Ami az elbírálást, illetve az elbírálókat illeti, szavazatot adhatnak le a szövetségi kapitányok, illetve a nemzeti csapatok csapatkapitányai, illetve szakértő újságírók.

A díjat 2010-ben alapították, összevonva az Aranylabdát és a FIFA év játékosa díjat. Első három nekifutásra Lionel Messi kapta meg az elismerést, míg az utóbbi két esztendőben Cristiano Ronaldo kezében kötött ki a trófea. Nagy kérdés, hogy idén vajon megszakad-e kettejük sorozata!?

A 2014-es FIFA-Aranylabda jelöltjeinek névsora: (orszégok szerinti bontás)
Németország: Toni Kroos (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Manuel Neuer (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München) Mario Götze (Bayern München)
Spanyolország: Diego Costa (Atletico Madrid/Chelsea), Andres Iniesta (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)
Argentína: Ángel Di María (Real Madrid/Manchester United), Javier Mascherano (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona)
Belgium: Thibaut Courtois (Atletico Madrid/Chelsea), Eden Hazard (Chelsea)
Franciaország: Karim Benzema (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus)
Portugália: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Svédország: Zlatan Ibrahimovic (PSG)
Brazília: Neymar (Barcelona)
Hollandia: Arjen Robben (Bayern München)
Kolumbia: James Rodriguez (AS Monaco/Real Madrid)
Wales: Gareth Bale (Real Madrid)
Elefántcsontpart: Yaya Touré (Manchester City)

Arrow

Győzelmével már nem sereghajtó a QPR - eredmények, tabella

Hétfőn a QPR és az Aston Villa összecsapásával lezárult az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulója. Az újonc londoniak immáron nem liga utolsók, Austin góljai döntöttek a Loftus Road közönségének nagy örömére

QPR - Aston Villa 2-0 (1-0)
G: Austin (17., 69.) ill. -

Bár mezőnyben és a mérkőzés egészét tekintve igen alárendelt szerepet játszott a hazai együttes, Austin villanásai révén a QPR otthon tartotta a három pontot. Az első valamirevaló lövés gól lett, egy tért ölelő felívelést Zamora készített le mellel, Austin pedig kapásból laposan lőtte ki a jobb alsó sarkot. A vendégek kapuvédőjének esélye sem volt, mintha zsinóron húzták volna a hálóba a játékszert. A túloldalon a Villa játékosai több ízben eltalálták a kaput, ám Green eszén nem tudtak túljárni az első játékrészben. 

A második játékrészben fokozta a tempót a Villa, azonban nem akart megszületni az egyenlítő találat, mely az 55. percben Clark lábában maradt. A védő egy szabadrúgást követő kipattanóra csapott le, ám közelről tévesztett. Ültek a hazai kontrák, előbb Hooilett találta telibe a kapufát, majd Austin két perccel később már a hálót rezgette. Az i-re a pontot Vargas tehette volna fel, azonban a chilei szélső hatalmas helyzetet rontott.

Íme a 9. forduló eredményei:
West Ham United - Manchester City 2:1
Liverpool - Hull 0:0
Southampton - Stoke 1:0
Sunderland AFC - Arsenal 0:2
West Bromwich - Crystal Palace 2:2
Swansea - Leicester 2:0
Burnley - Everton 1:3
Tottenham - Newcastle United 1:2
Manchester United - Chelsea 1:1

Íme a Premiel League jelenlegi állása:
1. Chelsea 23 pont, 2. Southampton 19 p., 3. Manchester City 17 p., 4, West Ham 16 p., 5. Arsenal 14 p. (15:11), 6. Swansea 14 p. (13:10), 7. Liverpool 14 p. (13:12), 8. Manchester United 13 p., 9. Everton 12 p.,... 18. Sunderland 8 p., 19. QPR 7 p., 20. Burnley 4 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Agüero (Manchester City), Diego Costa (Chelsea) 9-9 gól
3. Berahino (West Brom) 7 gól
4. Pellé (Southampton), Sakho (West Ham) 6-6 gól
6. Sanchez (Arsenal), Ulloa (Leichester) 5-5 gól

Arrow