2015. augusztus 18., kedd

Piquet nagyon elmeszelhetik! - "Sz@..k a k..va anyádra!"

Súlyos, példát statuáló eltiltás várhat az FC Barcelona mostanság renitensnek mondható labdarúgójára Gerard Piquére, aki hétfő este a spanyol Szuperkupa visszavágóján a partjelző verbális megsértéséért kapott pirosat. Az ügy a zöldasztalnál folytatódik. 

Shakira kedvese a visszavágó 56. percében vetette el a sulykot, egy leshelyzetet reklamált hevesen, s olyan szófordulat hagyta el a száját, melynek következtében Carlos Velasco Carballo játékvezető azonnal felmutatta a pirosat. A hivatalos jegyzőkönyvben a spanyol sajtó értesülései szerint a következő áll - "Sz@..k a k..va anyádra!"

A verbális sértésnek is vannak határai, kérdés azonban, hogy ezért milyen büntetés jár. A sajtó belső információkra hivatkozva arról ír, hogy a minimális büntetés a 4 mérkőzés, de akár 12 találkozóra is kiterjedhet a büntetés.

Sokan ezen felhördülnek, mondván a tettleges durva és szándékos szabálytalanságokért sokszor ennél sokkalta enyhébb büntetést szabnak ki. Ott pedig olyankor az emberi egészség, egy-egy karrier lehet a tét. Ezt azonban mindenki döntse el magában, nem kívánunk állást foglalni.

Amennyiben a minimális, esetek többségében kiszabott 4 mérkőzésre szóló eltiltást kapja Pique, abban az esetben az Athletico Bilbao elleni rajt mellett a Malaga, az Atletico Madrid és a Levante elleni bajnokit kell kihagynia.

A Bilbao egyénként a Nou Campban is megtréfálta a Barcát (Részletekért KATT)

Őszi Ádám

Újra Footgolf hírek a FociClub.hu-n

Korábban rendre friss információkkal jelentkeztünk a footgolf honi világából, megismerhettétek a sportág szabályait, s rendre friss híreket kaptatok a magyar versenyekről, illetve az országos bajnokság állásáról, a külföldön is rajthoz álló magyarok eredményeiről, sőt az országos bajnokságban mi is elindultunk, ám sajnos a kapcsolat különféle okok miatt megszakadt a FociClub.hu és a sportág magyar vezetői között. Ez azonban már a múlt, újfent él a kapcsolat mindkét fél örömére, így ha minket olvastok, semmiről nem fogtok lemaradni, ami footgolf. 

Rövidesen jelentkezni fogunk egy interjúval, melyet Gelencsér Gáborral, a sportág honi atyjával készítünk. Válaszokat kapunk a footgolf jelenlegi helyzetére hazánkban, a fejlődési folyamatokra és tapasztalatokra, melyet az elmúlt időszakban sikerült szerezni.

Emellett bejelentjük, hogy immáron nem csak Kisoroszi ad otthon a magyar bajnoki fordulóknak, új pályák és helyszínek tarkítják a versenynaptárt. Elővettük tehát a fényképezőgépet és bejártuk Zircet, illetve Monort. 

Készülünk egy bemutató sorozattal, avagy megismerhetitek a magyar footgolf klubokat, illetve játékosaikat.

Igazi száguldó cirkusszá válik a nemzetközi porond, egymást érik a nívós megmérettetések, s büszkén mondhatjuk, hogy a magyar versenyzők rendre jól szerepelnek,

Végezetül pedig a sportág csúcsa, avagy itt az első hivatalos világbajnokság a nyakunkon, melynek házigazdája Argentína lesz.

Tartsatok tehát velünk, footgolf minden mennyiségben. A híreket megtaláljátok facebook oldalunkon, illetve ha biztosra akartok menni és semmiről nem szeretnétek lemaradni, weboldalunkon a magyar fül alatt megtaláljátok a footgolf részt. Jó olvasgatást és ismerkedést a sportággal.

Őszi Ádám

Folytatta jó szezonrajtját a Liverpool! - eredmények, tabella

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén a Liverpool fogadta az újonc Bournemouth együttesét. A vörösök hibátlanok maradtak és továbbra sem kaptak gólt, míg a vendégek elős élonalbeli találata továbbra is várat magára. Íme a forduló eredményei, a tabella és a góllövőlista állása.  

Liverpool - Bournemouth 1-0 (1-0)
Helyszín: Anfield Road 44102 néző; Vezette: Craig Pawson
Gólszerzők: Benteke (27.) ill. - 
Sárga: Gomez (75.) ill. O'Kane (34.), Ritchie (76.), Tomlin (77.), Cook (90+1.)
Kiállítás:ill. - 

Liverpool: Mignolet - Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez - Milner, Henderson (Can 52.), Coutinho (Moreno 81.), Lallana, Ibe (Firmino 70.) - Benteke. Vezetőedző: Brendan Rodgers

Bournemouth: Boruc - Daniels, Cook, Elphick, Francis - Gradel (Smith 81.), Surman, O'Kane (Gosling 87.), Ritchie - King (Tomlin 61.), Wilson. Vezetőedző: Eddie Howe

Az igazán meggyőző produktum ezúttal is elmaradt Brendan Rodgers tanítványai részéről, ám ezt aligha bánják a szurkolók, csak mindig párosulna a közepes teljesítmény mellé a győzelem. Szúk fél órán át igazán nagy lehetőséget egyik csapat révén sem jegyezhettünk fel, Benteke azonban lecsapott egy labdára a 26. percben, s közelről a hálóba pofozta azt Henredzon passzát követően. Mint később kiderült a nyári szerzemény első találata Liverpool mezben három bajnoki pontot ért. A vörösök gyorsan lezárhatták volna a találkozót a vezető találatot követően, Henderson eresztett meg egy távoli löketet, mely a felsőlécen halt el. Az újonc hathatós helyzet nélkül hozta le az első félidőt, melyet egy Coutinho lövés zárt. A lehetőség nagy volt, a löket pedig pontatlan.

Nem ez a meccs volt az idei szezon legeseménydúsabb találkozója, az egyszer biztos, a 60. minutumban ott volt az egyenlítési lehetőség a Bournemouth előtt, ám Ritchie kihagyta a szinte kihagyhatatlant. A Liverpool szurkolók a lefújás pillanatáig izgulhatak, hiszen az egy gólos előny nem túl magabiztos, illetve tán fölényesebb produktumot vártak sajátjauktól, ezen az estén azonban be kel lett érni ennyivel. A meccset a 89. percben Benteke zárhatta volna le, azonban lövése a felsőlécen csattant. 

A Bournemouth két 1-0-ás vereséggel kezdte a szezont, míg a Liverpool két 1-0-ás győzelmet tudhat magáénak.

A 2. forduló eredményei:
Aston Villa - Manchester United 0:1
Southampton - Everton 0:3
Sunderland AFC - Norwich 1:3
Swansea - Newcastle United 2:0
Tottenham - Stoke 2:2
Watford - West Bromwich 0:0
West Ham United - Leicester 1:2
Crystal Palace - Arsenal 1:2
Manchester City - Chelsea 3:0

A góllövőlista élmezőnye:
1. Mahrez (Leichester) - 3 gól
2. Yaya Toure (Manchester City), Ayew (Swansea), Barkley (Everton), Gomis (Swansea), Kompany (Manchester City), Lukaku (Everton), Redmond (Norwich) - 2 gól

A Premier League állása:


Őszi Ádám

Coppa Italia: Továbblépett az AC Milan

Immáron csak egyetlen egy kérdőjel van a Coppa Italia 3. fordulóját illetően, miszerint a Catania, vagy a Cesena lesz az utolsó továbbjutó. Hétfő este ugyanis biztosította helyét a negyedik körben az AC Milan, illetve a Salernitana. Utóbbi egy élvonalbeli klubot búcsúztatott. 

Chievo - Salernitana (III.) 0-1 - hosszabbítás után
G: - ill. Bovo (120+1.)
Drámai és gyors véget ért az élvonalbeli Chievo idei Coppa Italia szereplése. A hazai pályán szereplő Serie A csapat a harmadosztályban érdekelt Salernitana ellenében lépett pályára, s játszott gól nélküli döntetlent, így hosszabbításba torkollott a mérkőzés. A játékvezető a ráadásra is adott ráadást, melynek végén jött a csattanó, s hiába írták fel már az edzők a büntetőrúgók neveit, a cetli mehetett a kukába, igaz ezt aligha bánták a vendégek. Bovo győztes találata a 121. percben esett...!

AC Milan - Perugia (II.) 2-0
G:  Honda (10.), Adriano (29.) ill. -
A piros-fekete egylet gyorsan pontot tett a meccsre, fél óra után két gólos előnyre tettek szert Honda, illetve az új szerzemény Luiz Adriano góljával, majd visszavett az iramból. A Honvédot is megjáró Lanzafame a 66. percben a kiállítás sorsára jutott. A milánóiak ellenfele a következő körben a másodosztályú Crotone lesz.

Összességében szép számban potyogtak a Coppa Italia 3. fordulójában a Serie A együttesek, a Chievo mellett a Bologna, az újonc Frosinone és az Empoli is alacsonyabb osztályú csapattal szemben maradt alul.

A folytatásban: 
aug 20. 20:30 Catania (II.) - Cesena (II.)

A 3. forduló eddigi eredménysora:
Atalanta - Cittadella (III.) 3-0
Sassuolo - Modena (II.) 2-0
Trapani (II.) - Cagliari (II.) 1-1 - tizenegyesekkel 2-4
Verona - Foggia (III.) 3-1
Bologna - Pavia (III.) 0-1
Frosinone - Spezia (II.) 0-0 - tizenegyesekkel 5-6
Palermo - Avellino (II.) 2-1
Alessandria (III.) - Juve Stabia (III.) 1-0
Crotone (II.) - Ternana (II.) 1-0
Empoli - Vicenza (II.) 0-1
Udinese - Novara (II.) 3-1
Carpi - Livorno (II.) 0-0 - hosszabbítást követően 2-0
Torino - Pescara (II.) 4-1 

Ami pedig a 4. forduló programját illeti:
Udinese - Atalanta
Torino - Catania (II.)/Cesena (II.)
Sassuolo - Cagliari (II.)
Verona - Pavia (III.)
Salernitana (III.) - Spezia (II.)
Palermo - Alessandria (III.)
AC Milan - Crotone (II.)
Vicenza (II.) - Capri

A Lazio, a Juventus, az Inter, a Napoli, az AS Roma, a Genoa, a Fiorentina és a Sampdoria csupán az 5. fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz a legjobb 16 között. Ők nyolcan az erőnyerők a Serie A tavalyi helyezései alapján.

Őszi Ádám