2014. július 4., péntek

Megegyezett új csatárával a Real Madrid!?

Nem csupán Di Maria biztos távozásáról számolt be Francois Gallardo spanyol FIFA-ügynök, de arról is beszélt, hogy megköttetett a megállapodás Mario Mandzukic és a Real Madrid között, immáron csak a klubok közötti vételár lóg a levegőben, ennek összegéről is beszélt. 

"A megállapodás Mandzukiccsal három évre megköttetett, már csak a Bayern Münchennel kell megállapodni. 20-25 millió euró között lesz az ára, és ő fogja Moratát váltani" - olvashatóak az ügynök szavai a madridom.hu oldalán. 

Emellett arról is beszélt, hogy nem lesz bérelt helye a csapatban, meg kell küzdenie a kezdőbe kerülésért - "Ha a Real Madridhoz érkezel, akkor vagy garantálva van a helyed az első naptól kezdve mint Cristianonak vagy Balenek vagy pedig el kell nyerni azt."

Így tehát úgy fest, két Bayern játékos is Madridba teszi át a székhelyét a nyáron, Kroos mellett Mandzukic lehet a másik érkező. A 28 esztendős támadó két esztendeje szerződött a német rekordbajnokhoz és azóta 88 mérkőzésen 48 gólt szerzett. Az utóbbi időben azonban nem volt bérelt helye, Guardiola nem feltétlen preferálta őt, Lewandowski érkezésével pedig a távozás mezejére léphet a horvát.

Kiemelnénk, hogy csupán sajtóhírként kezelendőek ezek az információk, hivatalos majd akkor lesz, ha valamelyik vél bejelenti a transzfert,

Arrow 

Real Madrid: Biztosan távozik a csapat kulcsembere...

... legalábbis ezt állítja a neves spanyol FIFA-ügynök Francois Gallardo, aki úgy nyilatkozott, száz százalékig biztos abban, hogy Ángel Di Maria elhagyja a spanyol fővárost és másutt folytatja karrierjét. 

A nemzetközi sportsajtóban napok óta vezető téma az argentin klasszis jövőjét illeti rovatsor, több forrás is Franciaország, Párizs és Monaco felé mutat. Pérez klubelnök Falcao és Veratti megszerzésében reménykedik, egyik legjobbját pedig az üzlet részévé tenné a klub. Ne feledjük, tavaly is volt meglepő távozója a csapatnak...

"Di María távozása száz százalék, ahogy tavaly Özillel és Higuaínnal is történt." -  mondta Gallardo

Nehéz elképzelni, hogy egyik legjobb játékosától megváljon a Real Madrid, ám az út sokszor kifürkészhetetlen és tényleg egyre több dolog mutat a tényleges váltás felé. Természetesen a világbajnokság után okosabbak leszünk, akkor gyorsan beindulhat a gépezet.

A 26 esztendős argentin klasszis 2010-ben a Benfica csapatától került a spanyol fővárosba, ahol gyorsan kulcsjátékossá nőtte ki magát. Ez idő alatt 189 tétmérkőzésen öltötte magára a királyiak mezét, mutatói pedig lenyűgözőek, 36 gólja mellett 87 gólpasszt jegyez.

Arrow

VB 2014: Dél-amerikai szuperderbi az elődöntőért - előzetes

A kora esti mérkőzést követően Franciaország, avgy Németország már ellenfélre fog várni. Egyet biztosan tudhatunk, Dél-Amerikai ellenfél akad majd a horogra, ám azt nem tudhatjuk, hogy a házigazda, vagy a torna legegyenletesebb teljesítményt nyújtó, története legjobb szereplését bemutató Kolumbia lesz az ellenfél. Nézzük mire számíthatunk a csapatoktól. 

2. Negyeddöntő
Brazília - Kolumbia 22:00 (m1)
Fortaleza, Estádio Castelão
Játékvezető: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Brazília: Egyértelműen a csapat mellett szól a hazai pálya és sokak szerint ez a játékvezetésen is érződik és érződni is fog. Hatalmas sorozatot törne meg Kolumbia, ugyanis a Selecao hazai pályán, tétmérkőzésen 33 esztendeje nem veszített el mérkőzést. Ellenben az elvárás és a szurkolói nyomás a csapatra nyomhatja bélyegét. A nép hatalmas diadalmenetet várt, ehhez képest egy szenvedő, bukdácsoló csapatot kaptak, mely Neymar játékára épül és mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, amennyiben a csapattársak nem tudnak felnőni a Barca sztárja mellé könnyen nagy bajba kerülhet a csapat, melynek sok poszton szürke kisegerek lézengenek a tornán. Hátul még csak-csak jól áll a védelem, hiszen Thiago Silva és David Luiz kettőse a világ talán legjobb párosa, mellettük pedig nem kisebb nevek vannak, mint Marcelo és Dani Alves, ám az előre játék valami katasztrófa és Scolari mesternek nincsenek merítési lehetőségei úgy mint például a belga kapitánynak, aki remekül forgatja csapatát a tornán. Lehet hogy még is kellett volna egy Kaká, Robinho, netán egy Ronaédinho!? Nos, a támadó szekciót ne is említsük, Hulk, Fred és Jo mintha a pályán sem lenne. Nem lesz ez egy sétagalopp a házigazda számára, több a negatívum, mint a pozitívum, ám tudjuk, a nüánszok döntenek...

Kolumbia: A világbajnokság mondhatni legjobban és legkiegyensúlyozottabban játszó csapata, ahol a cserék is minőséget tudnak hozzátenni a játékhoz, láthattuk ezt a csoportmérkőzéseken is, ahol az úgymond 'B' csapat is hihetetlen jól muzsikált. Szinte minden csapatrészben klasszis teljesítményekkel találkozhatunk, az AS Monaaco sztárja James Rodriguez pedig elképesztőt játszik, biztosan nagyon figyelni fognak rá a brazilok. A csapat története legjobb szereplését tudhatja magáénak, innentől minden már csak ráadás, ám egy pillanatig se higgyük azt, hogy ezek a srácok nem megnyerni jöttek a tornát. Ha kolumbia úgy játszik, mint eddig, akkor a házigazda felkötheti a pelenkát!

Egymás ellen: Ősi rivalizálásról nem igazán beszélhetünk, ugyanis Kolumbia nem számított soha sem a nagy riválisok közé. A két csapat roppant régre nyúló múltja hatalmas brazil fölényt mutat, mind a Copán, mind pedig a világbajnokságok történetében. Kolumbia mindössze egyszer 1991-ben tudott nyerni, ezt leszámítva 13 brazil sikert könyvelhetünk el, agy nem kérdés a mérleg nyelve merre billen. Ez azonban a múlt, ma pedig a jelennek élünk! Utóbbi négy találkozásuk alkalmával mindig döntetlen született, három ízben gólt sem láthatott a publikum.

Arrow

VB 2014: Európai szuperderbi az elődöntőért - előzetes

Pénteken este folytatódik a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokság, immáron csupán nyolc csapat van talpon, a hőn ámított címért. Az első negyeddöntőben egy gigászi európai párharcot láthatunk, az egyszeres bajnok franciák a háromszoros bajnok németekkel csapnak össze. Nézzük, mire számíthatunk. 

1. Negyeddöntő
Franciaország - Németország 18:00 (m1)
Rio de Janeiro, Maracanã Stadion
Játékvezető: Néstor Pitana (argentin)

Franciaország: A francia válogatottat sokan leírták a világbajnokság kezdete előtt, Nasri és Ribery nélkül pedig a szurkolók nagy része eltemette a csapatot, mielőtt bármit is mutathattak volna. Ennek ellenére hatalmas meglepetést jelent a franciák teljesítménye, a Hugo Lloris irányította védelem fantasztikusan működik együtt, Varane sallangmentes játéka pedig élményszámba megy. A középpályát igen jó összefogja Pogba, akire a vezéregyéniség jelzőt illeszthetjük, míg elől Benzema fickándozott eddig a legjobban. Nem feledkezhetünk meg a Marseille sztárjáról, az apró termetű Valbuenáról, aki elnyűhetetlenül játszik a tornán. Kérdés azonban, hogy mire lesz képes a csapat egy igazi sztárgárda ellen, hiszen ilyenbe még nem botlottak a világbajnokság során. Egy biztos, a korábbiakkal ellentétben (2010) ez a francia csapat most nagyon egységes. Több játékosnak ez az első világbajnoksága, a rutin a németek mellett szólhat.

Németország: A csapat Portugália ellen valami egészen kimagaslót nyújtott, azóta pedig árnyéka önmagának. Elmaradt a henger és egy két játékos kivételével a teljesítmények tök átlagosnak mondhatóak. A csapat egyik ha nem a legjobbja, védőként is Neuer, ez pedig sokat elmond, mellette Hummels és Müller teljesítménye a dicsérendő, nagy kérdés, hogy felnőnek-e melléjük a társak. Ha nem, akkor gondban lehet a Nationalelf. A rutin minden képen mellettük szól, ám a brazil éghajlat és klíma a franciáknak dolgozik. Hummels betegség miatt hagyta ki az Algéria elleni meccset, a tegnapi jelentések szerint pedig hét játékos küzd megfázással, mely egyéb tüneteket, gyengeséget von magával. Komoly gondban lehet Löw, ha kulcsemberei kiesnek... 

Egymás ellen: A két válogatott tekintélyes egymás elleni múlttal rendelkezik. A világbajnokságok történetében három ízben találkoztak egymással, először 1958-ban a bronzmérkőzésen futottak össze és egy gólzáporos kilenc gólos meccsen 6-3-ra a gallok nyertek. Ezt követően két egymást követő tornán is egymásra találtak, 1982-ben az elődöntőben találkoztak, ahol 1-1-es rendes játékidőt követően 2-2-es döntetlennel zárult a hosszabbítás, büntetőkkel pedig 5-4-ra a németek nyertek és jutottak a döntőbe, melyet az olaszok ellen elveszítettek.  Négy évre rá szintén az elődöntőben futottak össze, akkor sima 2-0-ás német sikert könyvelhettünk el, ám a döntőben 3-2-re kikapott a Nationalelf az argentin csapattól, így elmondhatjuk, hogy nem volt soha sem jó ómen, ha a franciák ellen ment tovább a csapat. Az ezredforduló óta öt barátságos mérkőzést játszottak a felek3 francia győzelem, 1 döntetlen és 1 német siker a mérleg. Legutóbb tavaly februárban francia földön nyertek a németek, Valbuena találatára Khedira és Müller válaszolt.

Arrow