2015. augusztus 14., péntek

MLS: David Villa gól és City győzelem

Ezen a héten is megkezdődtek az MLS küzdelmei, a New York City fogadta a DC United csapatát. A konferencia első együttes elbukott, Pirlo egész jól játszott, míg David Villa gólt lőtt. Roppant fontos meccset nyert meg az újonc. 

New York City - D.C. United 3-1 (0-1)
G: McNamara (51.) David Villa (80.), Poku (88.) ill.  Saborio (36.)

Mindkét csapat számára hatalmas téttel bírt a mérkőzéssel, a washingtoniak konferencia elsőségüket óvnák, míg az újonc City a rájátszásért küzd, immáron túl az alapszakasz meccsek kétharmadán jóval. A harmadik percben hatalmas ziccerbe kerültek a vendégek, s Saundersen át is jutott a labda, a gólvonalról sikerült tisztázni az utolsó pillanatban. Az első játékrést nem éppen a hazaiakról szólt, noha mezőnyben irányítani tudtak, egy-egy United kontra hatalmas veszélyeket hordozott magában. A 36. minutumban pedig góllá is lett, Saborio passzolt a kapuba, egy igen tisztára játszott akció végén. A válaszakcióra nem kellett sokat várni, az első játékrész hajrájára fordulva ketté szakadt a pálya, a középpálya átjáróházzá vált. A City is tisztára játszott egy kontrát, ám a befejezésbe hiba csúszott, sikerült kilőni a gólvonalra befutó védő vétlen, támaszkodó lábát. 

A csapatok 1-0-ás vendég vezetéssel fordultak, a második játékrész azonban a hazaiaké volt, sikerült is megfordítani a meccset. Egy nagy helyzettel, Hamid védéssel indult a félidő, majd az 51. percben már nem tudott menteni a kapus, egy gyönyörű lapos lukrafuttatás és egy bepasszolt, teljesen mattra játszott akció végén McNamara egyenlített, majd felrobbantva ezzel a stadiont. A DC united lehetőségei elmaradtak, a City többek közt a 64. percben is majdnem betalált, ám Hamid reflexből egy hatalmasat védett. A 80. percben újra talpra rúgott a stadion egésze, David Villa roppant erőszakosan két védő gyűrűjében vette át a labdát, s lőtt a kapuba. A végeredményt Poku állította be, a ghánai középpályás nagyon megforgatta védőjét, majd a kapuba lőtt, a labdába Hamid még beleért lábbal, ám hárítani nem tudott.

David Villa 14. bajnoki találatát jegyezte, s ezzel harmadik a góllövőlistán, míg a United tovább vezeti konferenciáját, ám üldözője a Red Bulls négy meccsel kevesebbet játszott és könnyedén előzhet. A City még mindig nem ért el rájátszást érő pontszámot és nagyon küzdeniük kell, ez a győzelem roppant sokat jelenthet a csapatnak, mind a végelszámolásban, mind pedig fejben.

A folytatásban:
aug. 15. 05:00 San Jose Earthquakes - Colorado Rapids
aug. 16. 01:00 New York Red Bulls - Toronto FC (Eurosport 2)
aug. 16. 01:30 New England - Houston Dynamo
aug. 16. 03:00 Sporting Kansas - Vancouver Whitecaps
aug. 16. 03:00 FC Dallas - L. A. Galaxy
aug. 16. 04:00 Real Salt Lake - Portland Timbers
aug. 16. 23:00 Seattle Sounders - Orlando City (Eurosport)
aug. 17. 01:00 Philadelphia - Chicago Fire (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 17 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 16 gól
3. David Villa (New York City) – 14 gól
4. Keane (Los Angeles Galaxy), Larin (Orlando City) – 11 gól
5. Wright-Phillips (New York Red Bulls), Adi (Portland Timbers) – 10 gól
6. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City), Bruin (Houston Dynamo), Larin (Orlando City), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United)  – 9 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése