2014. május 22., csütörtök

"Aprópénzért" eladó a 12 ezer férőhelyes magyar stadion

Potom 220 millió forint ellenében megvásárolható az akasztói Stadler-stadion és a hozzá tartozó létesítmények, áll a Blikkben. Az ár jócskán alábefagyott, hiszen legutóbb még 350 millió volt! Most már csak egy "őrült" befektető kéne és egy hatalmas anyagi ráfordítás. Felmerül a kérdés természetesen, hogy minek? 

A 12 ezer férűhelyes sportlétesítményt, melyhez étterem, szálloda és parkoló is tartozik az egykori üzletember Stadler József építette még 1995-ben. A komplexum az 1993-1998-ig működő Stadler FC otthona volt, az együttes alapítását követően egyből megnyerte a magyar másodosztályt, majd négy esztendőn át az NB I-ben szerepelt, míg nem a "pénzebácsi" 1998-ben mintegy kétmilliárd forint értékű csalással megbukott és börtönbe került.

Az 5,7 hektáron elterülő létesítménykomplexum ezt követően a Gázszer otthona volt, 1999-től pedig a  kecskeméti Credit-Holding Kft. tulajdona. A felszámoló cég szabadulna a létesítménytől, ám vajon ki és milyen céllal venne meg egy szétesőben lévő létesítményt!?

Őszi Ádám

Elefántcsoportparti sztárt venne a Manchester United

Az L'Équipe információi szerint Gervinho az AS Roma villámléptű szélsője jobb kondíciókkal ellátott szerződést próbált meg kicsikarni, ám a klub ebben nem volt partner, így ismételten klubot válthat az elefántcsontparti kiválóság. 

A 26 esztendős szélső tavaly nyáron érkezett az olasz fővárosba maga mögött hagyva az Arsenalt és gyorsan beilleszkedett, csapata egyik legjobbja volt a szezon egészét figyelembe véve. Az idény során 37 alkalommal öltötte magára az AS Roma mezét, melyben 12 gólt és 12 gólpasszt jegyezve oroszlánrészt vállalt az ezüstérem felgöngyölítésében. Hiába a briliáns forma, a klubvezetők nem kívánnak új szerződést rakni az elefántcsontparti elé, aki így is papíron 2017-ig a "Farkasoké".

A hírek szerint komoly érdeklődést mutat a Manchester United, melynek vezetőedzője Louis van Gaal jelentős változásokat tervez a szezonkezdetig. Gervinho piaci ára jelenleg 16 millió euró, ám ez valószínűleg teljesítményének tükrében nemsokára feljebb csúszik. Készíthetik a perselyt a Vörös Ördögök, jól bele kell nyúlni, ha szándékaik komolyak.

Az AS Roma egyébként 8 millió euróért vette meg a játékost.

Őszi Ádám

Radikális változások a román pontvadászatban

A román labdarúgó-bajnokság (Liga 1) közgyűlése megszavazta a bajnokság átalakítását, mely radikális lépéseket és változásokat von majd maga mögött. Cél a bajnoki hajrá izgalmasabbá tétele és a pontvadászat színvonalának felvirágoztatása. 

Jelenleg 18 csapatos pontvadászat fut keleti szomszédunknál, így lesz ez jövőre is tehát a 2014/2015-ös szezonban, ám az eddigi négy kieső helyett ezúttal hatan fognak búcsúzni, ugyanis a 2015/2016-os szezon már 14 csapatos rendszerben fog zajlani, így hatalmas lesz a harc a bennmaradásért. 

Az új pontvadászat oda-visszavágós rendszeren, 26 alapszakaszi fordulón alapszik, majd a mezőny első hét helyezettje felsőházi rájátszásba kezd, míg a többiek az alsóházban mérik majd össze tudásukat. A rájátszás is oda-visszavágós alapú lesz, tehát a csapatok újabb 12 fordulóba vágnak bele, így összességében 38 bajnoki mérkőzésből tevődik majd össze a szezon.

Ezáltal sokkal izgalmasabbá válik a bajnokság vége, több lesz a rangadó, a legerősebb csapatok egymás ellen dönthetik el a bajnoki cím sorsát. Ami az alsóházat illeti, az utolsó kettő automatikusan kiesik majd, míg hátulról a harmadik osztályozós párharcra kényszerül.

A FociClub.hu főszerkesztője Őszi Ádám így vélekedik a változásokról - "Remek szisztémát dolgoztak ki a románok, mely előreláthatóan tényleg sokkalta izgalmasabbá teszi majd a pontvadászatot. Ez mind a klubok, mind pedig az egész román klubfutball fejlődését szolgálja majd. Hazánkban is többször felvetették már a változtatások lehetőségét, örömmel venném, ha az NB I-ben is hasonló lépések történnének."

Kikosarazta az Arsenalt a kapuvédő

Újfent kosarat adott klubcsapatának az Arsenalnak a lengyel válogatott kapuvédője Lukasz Fabianski. aki így szabadon igazolhatóvá válik a nyáron. Érdeklődőkből és kérőkből nincsen hiány, egy biztos, ezúttal olyan klubot szeretne a kapuvédő, ahol nem kell a padot koptatnia, hiszen az Ágyúsoknál ebből lett elege. 

Arsene Wenger élsószámú kapusként honfitársát preferálja Wojciech Szczęsny személyében, Fabianski csupán 11 mérkőzésen léphetett pályára az idény során, ebből pedig nyolc alkalommal Ligakupa, vagy FA-Kupa mérkőzést rendeztek. A 29 esztendős hálóőrt szerette volna megtartani a londoni csapat, ám nem tudtak olyan ajánlatot az asztalra tenni, mely mindkét félnek megfelelt volna. 

Fabianski a Hull City ellenében megnyert múlt heti kupadöntő után így fogalmazott - "Valószínűleg ez volt az utolsó meccsem az Arsenalban!"

A felek közti kontraktus június 30-án lejár, Fabianski pedig szabadon igazolhatóvá válik. Az elmúlt időszakban a transfermarkt.de számos klubcsapat érdeklődését feljegyezte, a lista igen népes: Schalke 04, Dortmund, Sevilla, Celtic, Basel, Besiktas. A felek 2007 után bonthatják fel frigyüket, melyre már nem kell sokat várni.

Őszi Ádám

Ashley Cole kelendő! - Angol riválisok vinnék

Ashley Cole bejelentette, hogy nem marad a Chelsea labdarúgója, a nyáron klubot vált. Korábban a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani, most azonban angol sztárklubok állhatnak sorba kegyeiért. 

A Goal.com információi szerint a Bajnokok Ligájába való visszatérésre készülő Liverpool és a Tottenham egyaránt csapatában tudná a védőt. A játékos szabadon igazolhatóvá válik nemsokára, úgy fest lesz miből válogatnia...

Cole immáron 2006 óta az Chelsea játékosa és több mint 200 alkalommal öltötte magára a klub mezét, mellyel szép sikereket ért el. Idén azonban Mourinho már nem nagyon számolt vele.

Őszi Ádám

Komoly változtatásokat sürget a Bayern

Korábban a német első és másodosztályú német klubok többségben amellett döntöttek, hogy egyelőre ne vezessék be a ligákban a gólbíró-technológiát. A Bayern München a hétvégi kupadöntő után ismételten elővette a témát és sürgetné a változásokat. 

"A minél korábbi bevezetést támogatjuk, hogy ezáltal megvédjük a bírókat az ilyen súlyos tévedésektől. Elviselhetetlen a helyzet, mivel a bírók számára nincs visszajátszási vagy lassítási lehetőség" - mondta  Karl-Heinz Rummenigge a német rekordbajnok ügyvezető igazgatója, miután a Német Kupa döntőjében súlyos tévedés miatt a nagy rivális Dortmund hosszabbításra majd vereségre kényszerült.

Mint ismeretes a 66. minutumban a labda áthaladt a gólvonalon, a Bayern München játékosa csak késve tudott felszabadítani, a játékvezető pedig nem látta az esetet jól, helytelen döntést hozott. A mérkőzés így 1-0-ás Dortmund győzelem helyett gól nélküli döntetlennel végződött, a hosszabbításban pedig két góllal felülkerekedett a Bayern.

Március 24-én megvolt a csapatok lehetősége a gólbíró-technológia bevezetéséről dönteni, ám az élvonalbéli klubok közül is csupán kilencen voksoltak igennel, míg a másodosztályban mindössze hárman tettek így. A szükséges kétharmad elmaradt, a csapatok többsége a többletkiadással indokolta nemleges voksát. A Dortmund és a Bayern München ekkor is igennel szavazott és most sem lenne másként. Az ügy elővételét sürgeti a vesztes, mely tiszta játékot szeretne, indítványában pedig elveti a másodosztály "bekamerázását", azt kérvényezi, hogy a technológia csupán az első ligában váljon kötelezővé.

Őszi Ádám