2014. november 12., szerda

Ligakupa: Hatot vágott a Loki

Megsemmisítő győzelmet mért csoport riválisára a Debrecen. Kondás Elemér tanítványai hatig meg sem álltak Békéscsabán, míg a nagy arányú vereség is továbbjutást ért a hazaiak számára, ugyanis a Szeged legyőzte a Kecskemétet. Garami mester csapata az MTK pedig otthon tartotta a három pontot. 

B-csoport:
Békéscsaba–DVSC-Teva 0–6 (0-1)
G: Mihelic (27., 66., 90. - utóbbi kettő büntető), Tisza (63., 88.) Sós (72.)

Szeged 2011–Kecskemét 3–1 (2-1)
G: Hegedűs (14.) Oláh (22.) Fitos (63.) ill. Vukaszovics (33.)

Bár az első félidőben még csak egyet kapott a Békéscsaba, a második félidőben beindult a Loki gépezete. Tisza duplázott, míg Mihelec megtriplázta első félidőben szerzett góljainak számát. A két csapattárs gólpárbaja közepette Sós is eredményes tudott lenni. Bár hatot kapott a Békéscsaba hazai pályán, így is továbbjutott, ugyanis a Szeged megregulázta a Kecskemétet, mely így visszacsúszott csoportja utolsó helyére és reményét vesztette a továbbjutást illetően. Győzelmével a Loki megelőzte a Békéscsabát és közel került a csoportelsősséghez.

Íme a B-csoport állása 5 forduló után:
1. Debrecen 10 pont (17:6)
2. Békéscsaba 9 pont (10:12)
3. Szeged 5 pont (5:7)
4. Kecskemét 4 pont (4:9)

C-csoport:
MTK - Mezőkövesd 2-1 (1-1)
G: Vass (22.), Csiki (55.) ill. Kulcsár (30.)

Íme a C-csoport állása 5 forduló után:
1. Dunaújváros 13 pont (17:6)
2. MTK 12 pont (14:7)
3. Mezőkövesd 3 pont (9:18)
4. Balmazújváros 1 pont (5:14)

A nyolcaddöntőbe 16 csapat kvalifikálja magát, minden csoport első és második helyezettje. Egy fordulóval a csoportkör vége előtt már csak 6 hely kiadó!

Íme az eddigi továbbjutók: Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Dunaújváros, MTK, Honvéd, Győr, Paks, Szigetszentmiklós, Pécs.

Arrow

U19-es Eb-selejtező: Újabb magyar döntetlen

Döntetlent játszott második mérkőzésén is a magyar U19-es válogatott a korosztályos Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában. Pisont István tanítványai szombaton az eddig hibátlan szlovák nemzeti csapat legyőzésével biztosíthatják helyüket a következő körben. Ellenkező esetben... 

Magyarország–Szlovénia 1–1
G: Rácz (64. - büntető) ill. Ozbolt (45+1.)

Kiegyenlített mérkőzést vívtak egymással a felek, ám a vendégek szereztek vezetést a tatabányai délutánban. A szlovének vezető találata lélektani szempontból rosszabbkor nem is jöhetett volna, Ozbolt  a ráadásban talált Horvárth Dániel kapujába. Akcióból nem, de rögzített szituációból sikerült gólt szereznie a Pisont csapatnak, a 63. minutumban Rácz vette be a kaput büntetőből. Több gól nem esett a mérkőzésen, így a döntés az utolsó fordulóra maradt...

A csoport másik mérkőzésén: Szlovákia - Azerbajdzsán 4-1

Ami az esélyeket illeti! A szlovén csapat az azeriekkel mérkőzik meg és ők a mérkőzés esélyesei, így a magyaroknak valószínűleg egy győzelem jelenthet továbbjutást. Amennyiben az azeriek nyernek, akkor is csak a győzelem jó nekünk. Ellenben ha döntetlen születik a másik mérkőzésen, akkor számunkra is elegendő lehet a szlovákok elleni iksz. Nem tudhatjuk, hogy északi szomszédaink hogyan viszonyulnak majd a meccshez, könnyen lehet, hogy tartalékolnak, vagy bevetnek majd olyan játékosokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Szombaton minden kiderül...

A csoport állása: 
1. Szlovákia 6 pont (6:2)
2. Magyarország 2 pont  (2:2)
3. Szlovénia 1 pont  (2:3)
4. Azerbajdzsán 1 pont  (2:5)

A folytatásban szombaton:
Magyarország - Szlovákia 13:00
Szlovénia - Azerbajdzsán 13:00

Arrow

Vidi fölény a kanadai táblázaton - Íme a lista

Az előző évekhez képes nem csak a szurkolók száma csökkent jelentősen, hanem a góloké is, erről számol be a HLSZ statisztikai gyűjtése. Ennek ellenére a kanadai táblázaton remek mutatókkal találkozhatunk. 

Eltelt 14 bajnoki forduló, lejátszottak a csapatok 112 bajnoki mérkőzést, melyeken összesen 265 gól esett. Ez 71 találattal elmarad a három gólos átlagtól, melyet a liga az utóbbi években hozott.  

A kanadai táblázatot a Videoton gólfelelőse Nemanja Nikolics vezeti lőtt góljainak köszönhetően. Négy pontos elmaradással holtversenyben áll a második helyen a gólpasszkirály Gyurcsó Ádám ész az MTK remek szereplésének fő felelőse Kanta József, aki remek szezont fut idén. A listán őket követi a Fradi játékosa Böde Dániel, majd a szintén Vidis Filipe Oliveira. 

Az NB I kanadai táblázatának élmezőnye:
16 pont: Nikolics Nemanja (Videoton, 13+3)
12 pont: Gyurcsó Ádám (Videoton, 2+10), Kanta József (MTK, 6+6)
10 pont: Böde Dániel (Ferencváros, 6+4)
9 pont: Rudolf Gergely (Győri ETO, 6+3)
8 pont: Filipe Oliveira (Videoton, 2+6)
7 pont: Balázs Zsolt (Kecskemét, 3+4), Bartha László (Paks, 4+3), Könyves Norbert (Paks, 5+2), Priskin Tamás (Győri ETO, 4+3)
6 pont: Bebeto (Kecskemét, 5+1), Böőr Zoltán (Dunaújváros, 5+1), Miroslav Grumic (Diósgyőr, 5+1), Juhász Roland (Videoton, 4+2), Benjamin Lauth (Ferencváros, 4+2), Lencse László (Puskás Akadémia, 3+3), Simon Krisztián (Újpest, 6+0), Asmir Suljic (Újpest (2+4), Tischler Patrik (Puskás Akadémia (5+1)

Arrow

Reus Londonban!? - jól járhat a Dortmund is

Egybehangzó angol sajtóhírek szerint a télen klubot válthat Marco Reus, aki Mourinho csapatát részesíti előnyben. Abramovic visszautasíthatatlan ajánlatra adott engedélyt, az üzletnek egy Chelsea sztár is a részese lehet, így a BVB jól jöhet ki klasszisa eladásából.  

A két spanyol gigászon kívül, illetve a Bayern München elmaradhatatlan érdeklődése mellett szinte minden angol sztárklubbal szóba hozták már Reust, akiért a télen hatalmas lehet a harc. A Daily Express és a Metro egyaránt arról ír, hogy a 25 esztendős középpályás a londoni kékekhez húz, akik visszautasíthatatlan ajánlatra készülnek januárban.

Az üzlet részeként André Schürrle neve is felmerült, játékjoga Dortmundba vándorolhat, míg a Chelsea készpénzben is ráfizetne Reusra.

Arrow

Megsérült a Chelsea ásza, oda a válogatott szereplés

Rossz hírt kapott Vicente del Bosque a spanyol nemzeti csapat szövetségi kapitánya! A rutinos mester nem számíthat egyik legjobb játékosára, ugyanis Fabregas combsérülést szenvedett. 

Nem tudni, hogy mennyire komolya a baj a 27 esztendős középpályásnál, az azonban már bizonyos, hogy a fehéroroszok elleni EB-selejtezőt, illetve a németek elleni pár nappal később esedékes barátságos mérkőzést kihagyni kényszerül. Azt, hogy ez klubcsapatára a Chelsea teljesítményére is kihat-e egyelőre nem tudni, az orvosok nem közöltek részleteket.

A sérült Cesc helyére Vicente del Bosque a Villareal játékosát Bruno Sorianót hívta be a keretbe.

Íme a spanyol válogatott kerete:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United), Kiko Casilla (Espanyol).

Védők: Juanfran (Atlético Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Raúl Albiol (Napoli), Jordi Alba (Barcelona), Juan Bernat (Bayern München).

Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Ignacio Camacho (Málaga), Koke (Atlético Madrid), Santi Cazorla (Arsenal), Bruno Soriano (Villareal), Raúl García (Atlético Madrid), Isco (Real Madrid).

Támadók: Pedro (Barcelona), José Callejón (Napoli), Nolito (Celta Vigo), Álvaro Morata (Juventus), Paco Alcácer (Valencia).

Arrow

Botrány az Afrika Kupa körül! - Ebola, kizárás, szankcionálás

Zajlanak az események Afrikában! Botrányos körülmények között kerülhet megrendezésre a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupája, ugyanis az afrikai kontinentális szövetség (CAF) nem tágít, tornát kíván rendezni januárban. 

Mint ismeretes a fekete kontinensen súlyos, soha nem látott kereteket öltött az Ebola járvány, melynek terjedése az egész világot fenyegeti. A 2015-ös kontinenstorna házigazdája Marokkó lett volna, ám az észak-afrikai ország előbb a torna elhalasztását kérte, majd nemleges választ követően négy napja lemondta a rendezést, mondván nem kockáztatják a vírus terjedését, lévén nemzetek, szurkolók jönnek és mennek egy ilyen eseményen.

Ezen érveket nem fogadta el a CAF, mely bár elfogadta Marokkó lemondását, mint házigazda, de súlyos szankciókról döntött a keddi végrehajtó bizottsági ülés folyamán. A döntés értelmében immáron hivatalos, hogy "elvették" a rendezés jogát, emellett pedig kizárták az ország nemzeti csapatát a tornáról, mely további súlyos büntetésekre is számíthat.

Új helyszín egyelőre nincsen, ám közölték, hogy érdeklődök vannak, így minden bizonnyal január 17. és február 8. között megrendezésre kerül a torna csak más helyszínen.

Arrow

Alakul a német válogatott 2015-ös programja

Oliver Bierhoff a Nationalelf csapatmenedzsere közölte, hogy két mérkőzést is leszerveztek már a 2015-ös esztendőre. Az egyik találkozónak fix helyszíne és időpontja van, míg a másik egyelőre a levegőben lóg. 

A német válogatott felkészülési mérkőzéssel kezdi meg a 2015-ös esztendőt, Joachim Löw csapata hazai környezetben Kaiserslauternben a Fritz Walter Stadionban fogadja Ausztrália legjobbjait március 25-én. Ezt követően pedig beindul az EB-selejtezők folytatása is, Grúzia lesz a soros ellenfél.

Arról is tájékoztatást adtak a válogatott kapcsán, hogy az Egyesült Államokkal is megmérkőzik a csapat. A találkozót Németországban rendezik júniusban, ám pontos ideje és helyszíne még nincsen a mérkőzésnek.

Arrow