2014. március 11., kedd

ManUnited: 600 millió fontos üzlet! - az ember álla leesik...

Jövőre senki sem lesz drága a Vörös Ördögöknek? Ez azért túlzás, egy azonban biztos, hogy a világ valaha volt legjobb mezszponzorációs kontraktusát kötheti a manchesteri klub, állítja több tekintélyes sportgazdasági oldal. 

Mint ismeretes tizenhárom év után a Nike-val kötött mezszponzorációs szerződés lejár, így a világ egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező klubját körülvették a sportszergyártó cégek. A hírek szerint a Puma, az adidas és a Warrior egyaránt igényt tartott volna a United mezére, ám a Nike nem enged és olyan ajánlatot lebegtetett meg, mely minden eddigit felülmúl a futballtörténelemben. A hírek szerint tíz esztendőre 600 millió fontot kap majd a klub (225 milliárd forint), ez az összeg pedig közel kétszerese annak, amit a Real Madrid kitudott hozni az Adidas szponzorációjából.

Az üzlet a küszöbön van, a bejelentés bármelyik pillanatban megtörténhet! Ha pedig így lesz, az évi 60 millió fontos bevételt jelent majd. Apropó, ha már a bevételeknél tartunk! Jövőre hatályba lép a Chevrolettel kötött évi 35 millió fontos nadrágszerződés is, ez pedig annyit jelent, hogy 95 millió fontra tesz majd szert a United mezszponzorációból. Ez pedig új perspektívákat nyithat majd az átigazolási piacon...

Egy kis összehasonlítás: A Manchester United évi 60 millió fontot kap majd a Nike sportszergyártótól, míg a jelenleg legjobb szerződéssel bíró Real Madrid számára 31 millió fontot utal évente az adidas.

Őszi Ádám

Tottenham: Célkeresztben a Valencia védője

A Daily Star információi szerint a Tottenham csapatánál már Jan Vertonghen lehetséges utódját keresik, ugyanis a belga válogatott védő könnyen lehet, hogy a távozás mellett teszi le voksát a nyáron. Az első számú kiszemelt a Valencia védője Jérémy Mathieu lehet. 

A 30 esztendős kétszeres francia válogatott védő alapembere a "Denevéreknek" és igen távlati 2017 nyaráig szóló kontraktusa van a klubbal, melyhez párosul egy a transfermarkt.de által megállapított 9 millió eurós piaci ár.

Mathieu 2009-ben a Toulouse csapatát maga mögött hagyva szerződött Valenciába, ahol azóta alapembere a csapatnak és immáron több mint száz alkalommal lépett pályára a klub színeiben. 

Őszi Ádám

Célkeresztben: Oscar kicsúszhat Mourinho kezéből! - van az a pénz!?

A  Mercato365 értesülései szerint a nyáron komoly harc alakulhat ki a Chelsea sztárja Oscar játékjogának megszerzéséért, illetve annak megtartásáért. A pénzeszsákok egymásnak feszülhetnek, igazi licitháború alakulhat ki. 

A két kérő nem más, mint az újgazdag Paris Saint-Germain és az AS Monaco, a francia pontvadászat két gigásza, mind játékerő, mind pedig pénzügyi tekintetben. Oscar fantasztikus teljesítményt nyújt a Chelsea színeiben, ez pedig felkeltette a klubok érdeklődését, így Mourinho a nyáron sündisznóállást vehet fel annak érdekében, hogy kulcsembere maradhasson. Persze ne feledjük, hogy a kékek mögött is egy kemény és gazdag tulajdonos áll Roman Abramovic személyében, igen ám, de van-e az a pénz, amire rábólintana az orosz mágnás?

A 22 esztendős brazil válogatott csillag 2017 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, mely mellé párosul egy igen borsos, jelenleg 34 millió eurós piaci ár. Így, ha a francia klubok szándéka tényleg komoly, akkor bizony jó mélyen a zsebbe kell majd nyúlni.

Az offenzívát egyes elemzők szerint a PSG indíthatja meg egy igen meggyőző ajánlattal, ezzel félresöpörve a rivális hercegségi klubot.

Őszi Ádám

ManUnited: Chicharito nyáron spanyol honba költözhet!

Egyre jobban úgy tűnik, hogy véget ér a Manchester United és Javier Hernández frigye, a váltás a nyáron be is következhet. A mexikói válogatott gólgépe roppant kevés bizalmat és lehetőséget kap, az idő pedig az ő feje felett sem áll meg, így döntést kell hoznia. Érdeklődőknek nincsen híján, könnyen elképzelhető, hogy spanyol hon lesz következő "hazája".  

A Goal értesülése szerint a Manchester United is hajlik az eladásra, ez nem csoda, hiszen ha jó pénzt akarnak látni Hernandez után akkor itt az idő, szerződése 2016 nyaráig szól. A két legkomolyabb kérő jelen esetben az Atletico Madrid és a Valencia lehet. Előbbi Diego Costa esetleges eladása nyomán biztosan csatárt kereshet a nyáron, míg a Valencia komoly terveket sző, az anyai háttér pedig az új tulajdonos álltal úgy fest, hogy nem lesz rossz.

Emellett természetesen másutt is figyelnek a gólerős támadóra, például az AC Milan csapatánál.

Chicarito az idei szezonban 25 alkalommal lépett pályára a Vörös ördögök mezében és 7 gólja mellett 3 gólpasszt jegyzett. Ez nem tűnik jó mérlegnek, de mindjárt másként nézünk rá, ha azt  mondjuk, hogy többnyire csereként, mindössze átlagosan 44 percet kapott. Ezt az átlagot emeli a két hazai kupában valő részvétel, ha a Premier League egészét nézzük, akkor a 25 éves támadó 16 meccsen lépett pályára és átlagosan csupán 34 perc jutott neki.

Őszi Ádám

Zenit: Grazie Mister! - Kirúgták Spallettit

Eddig, s nem tovább, lényegében ez áll az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit hivatalos közleményében, melyet a szurkolók a klub honlapján olvashatnak. A vezetőség hétfőn ülésezett és úgy döntöttek, menesztik Luciano Spalletti vezetőedzőt. 

A korábbi AS Roma tréner 2009-ben vette át a szentpétervári klub irányítását és ez idő alatt két bajnoki címet, egy Orosz Kupát és egy Orosz Szuperkupát nyert. Nemzetközi porondon minden esztendőben elmaradt az átütő siker, igaz, a csapat most bejutott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, ám hazai, Dortmund elleni meccsén (2-4) reménytelen helyzetbe hozta a csapat önmagát. Ennél sokkal többet várnak a vezetők, hiszen a pénz az áramlik bele a csapatba, gondoljunk csak pár igazolásra,mondjuk  Hulk és Witsel személyében.

„A Zenit vezetősége köszöni Spallettinek a klubért végzett áldozatos munkáját és természetesen mindig szívesen látjuk a jövőben Szentpéterváron. Grazie, Mister!” - áll a hivatalos közleményben.

A leköszönő tréner helyét Szergej Szemak, eddigi segítője vette át. A drasztikus lépésre azt követően szánta el magát a vezetés, miután a csapat legutóbbi 11 tétmeccséből csupán egyetlen egyet tudott megnyerni, így oda a bajnokságban összegyűjtött tetemes előny, sőt a listavezető immáron a Lokomotiv Moszkva csapata.

Őszi Ádám

FootGolf: Hétvégén rajtol a magyar bajnokság! - előzetes

Hétvégén végre eljő a pillanat, "eldördül" a síp és a lukaké lesz a főszerep a Kisorosziban, a Magyar Golf Club golfpályáján. Na de nem a golf, hanem a FootGolf szerelmesei örülhetnek, ugyanis kezdetét veszi a 2014-es FootGolf Országos Bajnokság (FOB 2014). A versennyel kapcsolatban a nemrégiben megalakult FTC Footgolf szakosztályának játékosával Varga Gáborral beszélgettünk.

- Mit vársz a Coca-Cola Footgolf Versenytől, a bajnokság első fordulójától?
- Reméljük szép időben, eső mentesen fogunk tudni játszani! Nagy érdeklődéssel várom, hiszen "rég" volt már az utolsó verseny, és hiányzik az izgalom, a versengés, és kíváncsian várom, kinek hogy sikerült felkészülnie. Ezen kívül számukra különleges mérföldkő lesz ez a dátum, hiszen itt mutatja meg magát először a Ferencvárosi FootGolf Szakosztály!

- Körülbelül hány játékost vártok, mekkora lesz a mezőny?
- Véleményem szerint, ha az idő is kegyes lesz hozzánk, akkor egy "idény eleji" 40-60 fő fog egymásnak feszülni, hogy elhódítsa az elsőséget, ezáltal értékes bajnoki pontokhoz jusson. 

- Érkeznek külföldről is, versenyzők, vagy ez kizárólag magyarok számára van rendezve?
- Én két ország versenyzőinek az érkezéséről tudok, Horvátország és Belgium is képviselteti magát az első fordulóban, természetesen a magyar játékoson kívül. A két belga játékos pénteken érkezik hazánkba, őket éppen én viszem a repülőtérről a szállodába.

- Áruld el, hányan és kik alkotják az FTC Footgolf csapatát, illetve tippeld meg, ki hogyan végez?
- Jelenleg heten alkotjuk a csapatot, de semmiképp sem vagyunk gonoszok! A jelenlegi állapot szerint, ami még képlékeny (hiszen korábbi "zöld fehér" játékosok is csatlakoznak hozzánk egy egy forduló erejéig) velem együtt rúgja a labdát Németh Péter, az FTC Futsal csapatának elnöke, akivel közösen álmodtuk meg a Footgolf Team-et, itt van továbbá Bogár Krisztián, a futsal csapat egyik kiválósága, de sorainkban tudhatjuk a Ferencvárosi Torna Club jogi képviselőjét, Dr. Fehér Zsoltot is, illetve két fiát (Márk és Kende), akik szintén megfertőződtek a Footgolf nevű "vírussal", és egy Fradi érzelmű játékosunk van még, Kuts Zoltán, aki a senior kategória élmezőnyét vette célba, és ott fog remélhetőleg az élbolyban végezni. Úgy gondolom ez a névsor elég meggyőző, és komoly reményeink vannak a végső sikerre is.

- Mit mondanál azoknak akik még nem próbálták ki a sportágat, de érdekli őket?
- Sokan vannak akik még csak nem is hallottak erről a remek sportról, de mindenkinek azt tudom javasolni, próbálja ki, ha nem fél attól, hogy szerelembe esik. Aki valaha is labdába rúgott, az élvezni fogja. A koncentráció, a tudatosság, az adott napi forma, a technika és még jó pár dolog van ami alakíthatja a sorrendet, tehát semmiképp sem kell attól tartani, hogy valaki nagy hátrányból indul.  Összességében egy szórakoztató ám de komoly játék.

- Érdemes kilátogatni és versenyen kívül nézőként szemlélődni? Van erre mód?
- Egyre többen kísérik el a családtagokat, hiszen Kisoroszi, a Magyar Golf Club remek helyszín, családbarát környezet. Nagy terasz, hangulatos klub épület, gyermekeknek játszótér, étterem és csodálatos környezet fogadja az ide kilátogatókat. A gyerekek buzdítása pedig különös energiákat mozgósít. Aki teheti, ne csak nézőként jöjjön, hanem próbálja ki, bele fog szeretni!!! Várunk mindenkit szeretettel.

A sportágról pedig még annyit, hogy tavaly a FociClub.hu is ott járt év végén az egyik versenyen, és pillanatok alatt a sportág szerelmesei lettünk. Aki teheti látogasson ki hétvégén Kisorosziba, nem fogja megbánni. Mi ott leszünk és felvesszük a harcot a legnagyobbakkal! Varga Gábornak és Bogár Krisztiánnak pedig üzenem, kössék fel a gatyájukat, meg lesznek szorongatva.

A Bajnokság fordulóinak időpontjai:
2014.03.15. Coca-Cola Footgolf Verseny 1. forduló
2014.04.13. Hörmann Footgolf Verseny 2. forduló és Magyar Kupa
2014.05.11. Hinora Footgolf Verseny 3. forduló
2014.06.14. Future FM Footgolf Verseny 4. forduló
2014.07.06. Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló
2014.08.16. Football Factor Footgolf Verseny 6. forduló
2014.09.21. Tokio Bar & Restaurant Footgolf Verseny 7. forduló
2014.10.03-05. II. Hungarian International Footgolf Cup és 8. forduló 

Őszi Ádám

Hatalmas Rayo siker a Sociedad otthonában - eredmények, tabella

Hétfő este tovább robogott a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga), a játéknap két mérkőzéssel zárta a 27. forduló küzdelmeit. A Malaga ezen az estén elnyűhetetlennek bizonyult és nagyon fontos bajnoki pontokat szerzett, míg a Rayo hatalmas győzelmet aratott a szenvedő Real Sociedad otthonában. 

Osasuna - Malaga 0-2 (0-1)
G: - ill. Samuel (14.), Amrabat (66.)
Kiállítva: - ill. Gamez (52.)

A mérkőzés egészét nézve jobban játszott a pamplónai csapat, többet birtokolták a labdát és sokkal többet próbálkoztak, míg a Málaga kevesebbszer tüzelt, ám annál pontosabb volt. Az első negyed óra végén Samuel talált a hazaiak kapujába, majd az 52. percben hátrányba kerültek a hazaiak, ekkor pedig sokan úgy gondolták, fordít az Osasuna. A hazai gól nem érkezett, ellenben a télen Malaga irányába forduló Amrabat betalált, mely magabiztos két gólos vendégsikert eredményezett. Győzelmével a Malaga pontszámban beérte és meg is előzte az Osasunát, a kiesőzóna mindkét csapat számára három pontnyira van. A mezőny nagyon egyben van...

Real Sociedad - Rayo Vallecano 2-3 (2-1)
G: I. Martinez (2.), Pardo (45+1.) ill. Larrivey (4.-büntető), Bueno (47.), Rochina (67.)
Sportfogadók számára már a Barcelona veresége is demoralizáló volt a Valladolid otthonában, most pedig a Rayo viccelte meg azokat, akik a jóval esélyesebb Sociedad mellett tették le voksukat. A mérkőzés egy gyors gólváltással kezdődött, majd a félidő végén Pardo góljának köszönhetőena hazaiak vonulhattak előnnyel az öltözőbe. A második félidőt Bueno egyenlítő gólja nyitotta, majd az i-re a pontot Rochina tette fel a 67. percben, mikor is vezetést szerzett csapata a Rayo számára. Az eredményt tartani tudta a kiesőjelölt, mely nagyon fontos három pontot szerzett, míg a Sociedad úgy fest gödörbe került, ez pedig veszélyeztetheti nemzetközi kupaindulását.

A 27. forduló további eredményei:
Valladolid - Barcelona 1:0 
Betis - Getafe 2:0 
Celta Vigo - Atlético Madrid 0:2 
Granada - Villarreal 2:0 
Espanyol - Elche 3:1
Almería - Sevilla 1:3 
Real Madrid - Levante 3:0 
Valencia - Athletic Bilbao 1:1 

A La Liga állása 27 forduló után:
1. Real Madrid 67 pont, 2. Atletico Madrid 64 p., 3. Barcelona 63 p., 4. Athletic Bilbao 51 p., 5. Villareal 44 p., 6. Real Sociedad 43 p., 7. Sevilla 41 p., 8. Valencia 36 p.,... 18. Almeria 26 p, (26-49), 19. Vallecano 26 p. (29-61), 20. Betis 18 p. 

A góllövőlista élmezőnye:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 24 gól
2. Diego Costa (Atletico Madrid) 21 gól
3. Sanchez (Barcelona) 16 gól
4. Messi (Barcelona) 15 gól
4. Griezmann (Real Sociedad) 15 gól
4. Benzema (Real Madrid) 15 gól

Őszi Ádám