2013. december 8., vasárnap

Újabb Everton bravúr, ezúttal az Emiratesben

A Premier League 15. fordulójának legnagyobb győztese lehetett volna az Arsenal, amennyiben legyőzi otthon az Everton együttesét. Az imént említett diadal elmaradt, a liverpooli kékek pontot szereztek, ezzel pedig nem tudott meglépni Wenger csapata a tabella élén. 

Arsenal - Everton 1-1 (0-0)
G: Özil (80.) ill. Deulofeu (85.)

Felvette a kesztyűt a vendég együttes, mely az első tíz percben szinte kapujához szemezte az álmos Wenger tanítványokat. A folytatásban feltámadtak Özilék, gól azonban nem született az első játékrészben, többnyire a mezőnyjátéké volt a főszerep. A második játékrész sem hozott óriási fordulatot, ami a játék képét illette, így Wenger a 68. percben hármas cserére szánta el magát. Érkezett a pályára Rosixky, Flamini és Walcott, melynek meg is lett az eredménye. Az utóbb említett angol válogatott szélső tálalt Özil elé a 80. percben, aki vezetést szerzett. Az öröm nem tartott sokáig, Lukaku passzát követően a Barcelona nevelése, a csereként pályára lépő Deulofeu kaparta ki magának a gesztenyét és lőtt a kapuba Szczesny szeme között. A hajrában mindent megpróbált az Arsenal, a győzelem pedig Giroud lábában maradt, aki a 94. percben a léctalálkozást lőtte telibe egy távoli bombával. A pontosztozkodás egyik csapatnak sem jó, de több mint a semmi. Az Everton az Old Trafford után az Emiratesből is pontot rabolt egy héten belül, melynek köszönhetően ötödik a csapat és nyolc meccse veretlen. Wenger tanítványai listavezetők, előnyük öt pont.

Fulham - Aston Villa 2-0 (2-0)
G: Sidwell (21.), Berbatov (30.-büntető) ill. -

Az utóbbi hetekben remek formát mutató Aston Villa a Fulham vendégeként lépett szorítóban vasárnap délután. Az edzőváltáson áteső hazaiak mostanra már azt is elfelejtették, hogy milyen pontot szerezni, ezen a délutánon azonban ismételten megérezhették a győzelem édes ízét. Az egész mérkőzést figyelembe véve kétszer annyi próbálkozást eresztett meg a hazai csapat és bizony a kaput találó lövések óriási különbséget mutattak. Persze gól nélkül hiábavaló minden, most azonban a találatok sem hiányoztak. Előbb Sidwell szerzett vezetést a 21. percben, majd a 30. minutumban Berbatov duplázta meg az előnyt büntetőből. A továbbiakban nem esett találat, így nagy meglepetésre kikapott a Villa, otthon tartotta mindhárom pontot a Fulham.

Őszi Ádám

Hősként ünnepelt visszatérő, avagy újra nyert a Roma

Az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának rangadóján az AS Roma és a Fiorentina csapott össze. A mérkőzésre kilátogató népes publikum egy remek és eseménydús mérkőzést láthatott, egy nagy visszatérővel Destro személyében, aki mint utólag kiderült a meccs hőse lett. 

Fantasztikus hangulat és 70 ezer néző fogadta a csapatokat a Stadio Olimpicóban, a felek pedig ennek megfelelően estek neki a mérkőzésnek. Az első helyzetet a 3. percben jegyezhettük fel, Juan Vargas átlövését De Sanctis könnyedén nyelte el. Nem tudott hárítani azonban a túloldalon Neto, mikor is Gervinho tört be a bal szélről, tálalt Maicon elé, aki egy remek visszahúzás után passzolt a kapuba (1-0).

A gól megfogta a violákat, beszorultak és kapujukhoz szegeződtek, Florenzi és Daniel de Rossi is tüzelt, Neto azonban résen volt és nagyokat védett. A gól okozta sokkból sikerült kikecmeregni és újra a Fiorentina uralta a játékot, vagy fogalmazzunk úgy, a labdát, ugyanis a hazai kontrák, támadások nagyon gyorsan és veszélyesen folytak le. A következő nagy helyzetet a 22. perc hozta, ekkor a góllövőlista éllovasa Giuseppe Rossi szánta el magát lövésre, ám a léc alá tartó labdába sikerült beleblokkolnia egy lábnak. A 29. percben rezgett  De Sanctis hálója, egy visszagurított labdát Juan Vargas bombázott a kapu közepébe, a korábban elfekvő hálóőr nem ért vissza (1-1).

Öt perccel később aztán akár a vezetést is megszerethette volna a vendég gárda, ám Cuadrado nem tudott kaput találni védője sanyargatása közepette. A 37. percben aztán ismét Cuadrado szánta el magát lövésre, a mintegy 30 méteres bomba a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Két minutummal a félidő vége előtt a felhúzódó Benatia fejelt egy szögletet követően, ám a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. Kiegyenlített és eseménydús első félidőt követően 1-1-es döntetlennel vonulhattak a felek az öltözőbe.

A hazaiak mintha az öltözőben maradtak volna, a Fiorentina ugyanis kis híján megszerezte a vezetést. A 47. percben egy beadást követően Giuseppe Rossi fejelhetett meglehetősen üresen, a labda azonban a léc felett hagyta el a játékteret. A válaszra tíz percet kellett várni, ekkor Gervinho némileg önző módon éles szögből nem bepasszolt, hanem lőtt, Neto pedig védett. A vendégek beszorultak, előbb Gervinho kaparta ki a gesztenyét, majd Ljajic tüzelt, ám a hálóőr ezúttal is résen volt. Egy perccel később ismét Ljajic volt főszerepben, lövése azonban a kapufáról kifelé pattant. A 66. percben Maicon szerezhette volna meg második gólját, ám a brazil védő telibe lőtte Netot. Nem szabadult fel a firenzeiek kapuja, a szögletet követően Gervinho tálalt a súlyos sérülést követően visszatérő Destro elé, aki vezetést szerzett a "farkasoknak", ezzel hangrobbanást okozva a stadionban (2-1).

A bekapott gólra igyekezett reagálni a vendég gárda, egy szabadrúgást Manuel Pasquel vállat el és lőtt elemi erővel a bal felső sarok irányába, ám De Sanctis eszméletlen agy védést bemutatva kitornászta a játékszert. A 73. percben aztán minden eldőlhetett volna, ha Benatia fejese pontosabbra sikeredik. A folytatásban mindent megpróbált a Fiorentina, ám a hazai védelem a helyzet magaslatán állt. A 88. percben aztán Pjanic gyüjtötte be második járgáját, melynek következtében a társakat megelőzve mehetett zuhanyozni. Újabb gól nem született, a nagy visszatérő Destro találatával véget ért a Roma döntetlen sorozata, a csapat visszatért a győzelem ösvényére.

A meccs embere nálunk Gervinho volt, aki igaz gólt nem szerzett, de nagyon élt a pályán, a vendégek nem tudtak mit kezdeni vele.

AS Roma - Fiorentina 2-1 (1-1)
G: Maicon (7.), Destro (67.) ill. Vargas (29.)

Őszi Ádám

Mit nézhet ma egy sportbarát a TV-ben! - Sportműsorújság

A hét utolsó napja is rengeteg sporteseményt tartogat számunkra. Nézzük miből él egy sportbarát. Az eseményeket nem csatornák szerint hanem időrendben mutatjuk be. Mindenkinek kellemes pihenést és jó szórakozást.  

A foci szerelmesei már ebéd után elheveredhetnek és kedvenc sportjuknak nézésével tölthetik idejüket, egészen estig, ugyanis kifulladás nélkül jönnek majd a mérkőzések egymás után. Ami a kupaküzdelmeket illeti, továbbra is számos Spanyol Kupa találkozót láthatunk, emellett Angol FA-Kupa is a képernyőkre kerül. Ami a bajnokiakat illeti, holland, olasz, német, angol, francia és magyar pontvadászat mezeire is elkalauzolnak minket a sportcsatornák szerkesztői, míg este brazil földre is átlátogatunk.

Az egyéb sportágak terén a Sport 1 csatornán a női kézilabda vb tarol, ahol ma a magyar lányok szünnaposak, de az NFL szerelmeseinek sem kell aggódnia, pályán lesz a 49ers és a Seahawks. Aki a különböző téli sportágakat szereti, az kapcsoljon az Eurosportra, szinte egész nap mennek a különböző közvetítések.

Labdarúgás
12:15 Heerenveen - Feyenord (Sport 1)
12:15 AS Roma - Fiorentina (SportKlub)
13:00 Bury/Cambridge - Sheffield United (Sport 2)
13:30 Sandhausen - Fürth (Eurosport 2)
14:25 Torino - Lazio (SportKlub)
14:25  Fulham-Aston Villa (DigiSport 1)
15:00 Tamworth - Bristol City (Sport 2)
15:25 Freiburg - Wolfsburg (Eurosport 2)
16:40 Arsenal - Everton (DigiSport 1)
16:55 Bastia - Lyon (SportKlub)
16:55 Nastic-Valencia (DigiSport 2)
17:25 Braunschweig - Hertha (Eurosport 2)
18:15 Győri ETO - Haladás (Sport 2)
19:00 Jaen-Espanol (DigiSport 1)
19:55 Atlético PR-Vasvo da Gama (DigiSport 2)
20:25 Inter - Parma (SportKlub)
20:30 Harmadik Félidő (Sport 2)
20:55 Málaga-Osasuna (DigiSport 1)

Egyéb sportok
15:45 Dél-Korea - Hollandia [női kézilabda vb] (Sport 1)
18:00 Algéria - Szerbia [női kézilabda vb] (Sport 1)
20:15 Japán - Dánia [női kézilabda vb] (Sport 1)
22:15 NFL, San Francisco 49ers - Seattle Seahawks (Sport 2)
23:00 NCAA, Oregon-Mississippi (DigiSport 1)

Őszi Ádám