2015. október 1., csütörtök

US Open Kupa: Németh gól és győzelem a fináléban! - videóval

Magyar idő szerint csütörtökre virradóra éjjel rendezték az észak-amerikai kupában (US Open-kupa) történetének 101. fináléját, melynek győztese a Németh Krisztiánnal felálló Sporting Kansas City lett. A magyar válogatott támadó előbb hőssé, majd kis híján negatív hőssé lett. 

A fináléban Némethék ellenfele az Philadelphia Union volt, mely tavaly is finalista volt és tavaly is elbukott. Nem egyszerűsítette a Sporting dolgát, hogy a döntőnek a Philadelphia otthona a fetői szépségű PPL Park adott otthont.

Philadelphia Union - Sporting Kansas City 1-1 - büntetőkkel 6-7
Gólszerzők: Le Toux (23.) ill. Németh (65.)

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, s ha labdatartásban nem is tudtak ellenfelük fölé kerekedni, a támadóharmadban roppant ötletesek és gólra törőek voltak, ezt mutatja a 7/6-os lövési mutató (kísérlet/kaput találó labda). Ennek meg is lett az eredménye, Le Toux a 23. minutumban megszerezte a vezetést. A fordulást követően azonban a kocka is fordult, a Sporting volt aktívabb, beszélyesebb és pontosabb is, avagy Németh Krisztián zseniális tekerést mutatott be, tanítani való gól mozgó labdából. A rendes játékidőben nem esett több találat, így jöhetett a hosszabbítás, a magyar csatár gyakorlatilag mentette a meccset az SKC-nek. A ráadásban nem remekelt egyik csapat sem, érezhető volt a fáradtság és a tét is egyre nyomta a fejeket. Végül büntetőpárbajba torkollott a találkozó, melyet 7-6 arányban a Sporting nyert. A harmadik párban mindkét csapat rontott, hazai részről Edu, míg vendég részről Németh hagyta ki a büntetőt. A nyolcadik párban Wenger lába remegett meg, ez pedig végzetes volt.

Németh Krisztián a sorozatban négy mérkőzésen lépett pályára, s kivette a részét a menetelésből, avagy mindegyik ellenfélnek betalált, 5 gólig jutott. Ezzel a produktummal pedig gólkirály lett, holtversenyben csapattársával. Dom Dwyer szintén ötig jutott, igaz ő a Dallas ellen lőtt egy négyest, nem oszlottak meg a találatai.

A Sporting Kansas City ezzel a sikerrel harmadik alkalommal hódította el a trófeát, s a finálékat tekintve ezidáig hibátlan.

Őszi Ádám