2013. október 14., hétfő

Iniesta az Özil transzferről

A katalánok kiválósága Andreas Iniesta az Onda Cero kérdésére felelve elmondta, mennyire meglepődött azon, hogy a Real Madrid pont Özilt adta el a nyáron. 

"Nagyon meglepődtem, hogy a Madrid elengedte Özilt, mert jobban érti a futballt, mint bárki más." 

"Ugyanakkor biztos megvoltak az okaik arra, hogy elengedték."

Igen elismerő szavakkal illette tehát Iniesta a nagy rivális nemrégiben távozó középpályását, aki azóta új életet kezdett Londonban, roppant hamar beilleszkedett és ontja a gólokat, gólpasszokat. Az okokról pedig mindenkinek egy valami jut eszébe, egy titokzatos sérüléssel küszködő walesi, akit úgy hívnak, hogy Bale és hivatalosan a mai napig nem tudjuk, hogy ő, vagy Ronaldo a világ legdrágábban igazolt játékosa.

Feltevődik a kérdés, vajon ki járt a legjobban? Kétségtelen, hogy egy üde színfolt tűnt el a Bernabeu gyepéről, az Arenal pedig óriási üzletet csinált. A történetből pedig még a nagy rivális FC Barcelona is profitált, hiszen egy életveszélyes játékossal kevesebb lett Madridban.

Őszi Ádám

Courtois: "Úgy érzem, a világ legjobb öt kapusa között vagyok"

Úgy tűnik, Thibaut Courtois a Chelsea hálóőre, aki kölcsönben szerepel az Atletico Madridban nem kell, hogy a szomszédba menjen ha magabiztosságról, önbizalomról van szó.  

A következő sorokat az AS hozta le, Cortuis a lap munkatársának elmondta - "A legjobb formámban vagyok, és úgy érzem, a világ legjobb öt kapusa között vagyok."

"Sokat fejlődtem az Atleticónál, különösen az elmúlt szezonban, amikor megnyertük az Európai Szuperkupát és a Copa del Rey-t. Nagy fejlődésen mentem keresztül, főleg a gyorsaságot, a reflexet és a tapasztalatot illetően."

"Játszani akarok, nem a padon ülni. Az Atléticónál nagyszerűen érzem magam, és lehetőségem van a Bajnokok Ligájában játszani." - ezen mondattal utalt rá a belga hálóőr, hogy nem szeretne visszakerülni a londoni kékekhez és Cech mögött a padot koptatni. Jó lenne, ha rendeződne a helyzete és nem kellene bizonytalanságban élnie, azon gondolkozni, mikor rendelik őt vissza. Vajon a "Matracosok" képesek megvenni a belgát?

Kíváncsiak lennénk, hogy ki a másik négy hálóőr, aki a belga szerint jelenleg a top5-be befér...

Jó kapusokból nincsen hiány: Neuer, Casillas, López, Handanovic, Hart, Buffon, De Gea, Muslera, Cech és sorolhatnánk...

Őszi Ádám

Aggódik a West Ham menedzsere

Sam Allardyce a West Ham United 58 esztendős vezetőedzője aggodalmát fejezte ki Ravel Morrison jövőjével kapcsolatban. A tréner attól tart, hogy a Manchester United szeretné visszacsábítani a 20 esztendős angol utánpótlás válogatott játékost. 

"Nem tudom, hogy van-e visszavásárlási klauza, s hogy ha van, akkor milyen összeg szerepel mellette. Nagy aggodalmam, hogy a Manchester United vissza fogja vásárolni őt." - mondta Allardyce a sajtó munkatársainak.

Morrison 2009 és 2012 között a Vörös Ördögök utánpótlásában játszott, nevelkedett és volt a felnőtt keret tagja, pályára azonban nem lépett. Ezt követően a játéklehetőség reményében választotta a Kalapácsosokat, akik azonban kölcsönadták őt a Birmingham együttesének, ahol remek szezont zárt. Az új évadra már nem adták kölcsön, és a Ligakupát, illetve a bajnokságot figyelembe véve eddig 8 meccsen 4 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját.

Allardyce menedzser szavai, és az aggodalom egyértelművé teszi, hogy számít fiatal játékosára és komoly szerepet szán neki a továbbiakban. A jövő azonban kifürkészhetetlen...

Őszi Ádám

Patrick Kluivert rekordja a múlté, RVP ellenünk lett a legeredményesebb holland

Péntek este a Szerethető történelmi vereséget szenvedett Amszterdamban. A meccs egyik legjobbja Robin van Persie volt, aki beírta magát a holland labdarúgás legnagyobbjai közé, ugyanis jelenleg ő minden idők legeredményesebb holland válogatott labdarúgója. 

A Manchester United támadója, mint emlékezhetünk mesterhármast jegyzett ellenünk, ezzel pedig megszerezte 39, 40 és 41. válogatott béli találatát, mellyel átadta Patrick Kluivert 40 gólos rekordját a múltnak. Az egykori Barcelona klasszis 2004-ben hagyta abba a gólgyártást az Oranje színeiben, ahhoz pedig hogy valaki beérje csaknem tíz esztendőre volt szükség.

Az tehát egyértelmű, hogy RVP minden idők legeredményesebb holland válogatott labdarúgója, de nem a leghatékonyabb, ugyanis többen is jobb gólátlagot mutatnak fel a tízes listán. A rekorder Beb Bakhuys, aki a 20. század elején szerepelt a holland nemzeti tizenegyben és 23 fellépésén 28 gólt szerzett, ezzel egyedüliként egy gólos átlag felett büszkélkedhet (1,22), de például Kick Smit és Faas Wilkes és 0,90.es átlaggal bír.

Az egyetlen jelenleg aktív labdarúgó Van Perien kívül Huntelaar aki a tízes listán található, ő eddig 60 meccsen 34 gólt szerzett.

Íme a holland labdarúgó válogatott örökös góllövőlistája:
1. Robin van Persie          2005-                41 80 0.51
2. Patrick Kluivert            1994 – 2004      40 79 0.51
3. Dennis Bergkamp        1990 – 2000      37 79    0.47
4. Faas Wilkes                1946 – 1961      35 38    0.92
5. Ruud van Nistelrooy     1998 – 2008      35 64 0.51
6. Klaas-Jan Huntelaar     2006-                 34 60    0.57
7. Abe Lenstra                1940 – 1959      35 47 0.70
8. Johan Cruijff                1966 – 1977       35 48    0.69
9. Beb Bakhuys              1928-1937         28 23    1.22
10. Kick Smit                 1935-1946         26 29 0.90

Jelmagyarázat: 1. (helyezés), 2. (név), 3. (mettől meddig), 4. (gólok száma), 5. (válogatott fellépések) 6. (meccsenkénti gólátlag)

Őszi Ádám

Brazília 2014: Fogynak a helyek, íme a biztos résztvevők listája

Egyre csak fogynak a helyek Brazíliába, ahol jövőre labdarúgó-világbajnokság veszi majd kezdetét. A küzdelem, harc ádáz, kevés a hely és sokan szeretnének ott lenni, de ez csak 32 együttesnek sikerülhet. Nézzük, hogy kik azok, akik már biztosan ott lesznek jövőre a vb-n. 

A házigazda révén adott, hogy Brazília ott lesz és mindent megtesz majd, hogy hazai közönsége előtt elhódítsa a trófeát.

Dél-Amerika: A tornára 4 vagy 5 válogatott jut ki, eddig két hely kelt el, a Messi vezette Argentína és a Falcao fémjelezte Kolumbia biztosan ott lesz, míg a további két hely, illetve a pótselejtező tulajdonosára az utolsó fordulóban derül majd fény.

Afrika: Még egyetlen ország sem kvalifikálta magát, 5 csapat vesz majd részt a világeseményen. A selejtező jelenleg az egyenes kieséses szakaszban tart.

Ázsia: A kontinens, ahol immáron egy kérdés maradt, hogy 4 vagy 5 csapat jut ki, ugyanis a pótselejtezőre később kerül majd sor. A négy ország, mely kvalifikálta magát és ott lesz Brazíliaában:: Japán, Ausztrália, Dél-Korea és Irán.

CONCACAF: Eddig két biztos részvevője van a zónának, ezen válogatottak pedig Costa Rica és USA. Ezen kívül még egy válogatott biztosan csatlakozik, egy pedig majd pótselejtezhet.

Óceánia: A szigetvilágnak nincsen biztos résztvevője, a nyertes Új-Zéland majd pótselejtezőt játszik és így kvalifikálhatja magát.

Európa: A kontinens, mely a legtöbb csapatot adja, szám szerint tizenhármat. Egy fordulóval a vége előtt 5 hely kelt el biztosan, míg további négy csoportban a döntés az utolsó fordulóra maradt. Ez még mindig csak kilenc, a fennmaradó 4 helyért nyolc csoport második száll majd harcba pótselejtezős párharcokban. Akik kijutottak: Hollandia, Belgium, Svájc, Németország és Olaszország.

Összességében tehát eddig 14 hely kelt el, ez pedig azt jelenti, hogy 18 válogatott kiléte még ismreretlen, csupán sejteni lehet, illetve szűkíteni a kört.

Akik kijutottak: Brazília, Kolumbia, Argentina, Irán, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, USA, Costa Rica, Hollandia, Belgium, Svájc, Németország és Olaszország

Őszi Ádám