2013. december 19., csütörtök

A Lewandowski hagyaték, avagy kolumbiai érkezhet a lengyel helyére - sajtóhír

Régóta tartanak a találgatások, mely szerint ki lesz az a labdarúgó, aki átveheti Lewandowski szerepét a Borussia Dortmund csapatánál. Számtalan név sejlett már fel, a Bild legfrissebb információi szerint pedig egy kolumbiai válogatott támadó lehet a befutó. 

A hírek szerint Jürgen Klopp vezetőedző felfigyelt a Hertha BSC támadójára Adrián Ramos személyében. A 27 esztendős válogatott labdarúgó igen csak jól szerepel az újonc csapatban, melynek színeiben 16 mérkőzésen 10 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját, mellette pedig 4 ízben az előkészítésben jeleskedett. Ramos számára nem ismeretlen a német közeg, hiszen 2009-ben került a berlini csapatba, ahol azóta gyártja a gólokat. A transfermarkt.de 4 millió euróra taksálja piaci árát, melyhez egy 2015-ig szoló szerződés párosul. 

A hétvégén Dortmund-Hertha mérkőzést rendeznek a Bundesligában, így remek lehetőség nyílik személyesen megtekinteni Ramos játékát Klopp mesternek. Ki tudja, talán az illetékes felek tárgyalóasztalhoz is ülhetnek a meccs előtt vagy után.

Egy biztos, akárki is veszi át a lengyel gólzsák helyét, öröksége nem lesz egyszerű, igen komoly elvárásokkal számolhat. Adrián Ramos 2009-es érkezése óta 157 ízben öltötte magára a Hertha mezét, és ez idő alatt 58 gólt és 36 gólpasszt jegyzett.

Őszi Ádám

Angol Ligakupa: Elkerülte egymást a két manchesteri nagyágyú - íme a párok

Szerda este kialakult az Angol Ligakupa elődöntőjének mezőnye, a két manchesteri sztárcsapat a United és a City mellett a Sunderland és a West Ham jutott a legjobb négybe. A sorsoláson elkerülték egymást a nagyok, így könnyen előfordulhat, hogy a döntőben manchesteri háziderbi lesz. 

Erős párharcok is kialakulhattak volna, ám a Chelsea és a Tottenham is elhasalt a negyeddöntőben, így két szerényebb képességekkel bíró csapat jutott a legjobb négybe. A sors úgy hozta, hogy a "Polgárok" és a "Vörös Ördögök" elkerülték egymást, így legfeljebb a döntőben futhatnak majd össze, előbb azonban túl kell jutniuk ellenfeleiken.

Angol Ligakupa elődöntő:
Sunderland - Manchester United
Manchester City - West Ham United

A párharcok oda-visszavágós rendszerben dőlnek majd el, az odavágókat január 6-án, míg a visszavágókat 20-án rendezik majd.

Őszi Ádám

Tottenham: Holland sikerkovács érkezik a padra?

A Daily Mirror értesülései szerint a Tottenham Hotspur első számú jelöltje a megüresedő kispadra nem más, mint az Ajax Amsterdam fiatal sikeredzője  Frank de Boer. 

A fiatal szakember korábban játékosként hosszú időn át szolgálta a holland klubot, majd a Barcelona híveinek is sok örömteli pillanatot okozott. A holland válogatott kiválósága volt, 112-ször húzta magára az Oranje címeres mezét. Profi pályafutását 2006-ban hagyta abba, s rövid pihenőt követen az edzői pálya mellett döntött. Hol máshol kezdhette volna, mint az Ajax utánpótlásában, ahol három esztendőn át dolgozott 2010-ig, ezzel egyidejűleg pedig két esztendőn keresztül a holland nemzeti csapat segédedzője volt. Első igazán nagy feladatát az Ajax rótta elé edzőként, ugyanis 2010-ben megkapta a felnőtt csapat irányításának jogát, miután a vezetőség Martin Jol menesztése mellett döntött.

A sikertörténet azóta is tart, ugyanis az Ajax zsinórban három bajnoki címet szállított és jelenleg is harcban van az aranyéremért, hátránya csupán két pont a listavezető Vitesse mögött.

A Spurs tehát szeretné magához édesgetni Boert, ez azonban nem tűnik olyan könnyű dolognak. Az ügy nem tűr halasztást, hiszen a meccsek jönnek és mennek, a gödör pedig egyre mélyebb lehet a londoni klub számára.

Egy biztos, akár ki is legyen az új edző, nem lesz könnyű dolga, hiszen a csapat jelenleg csapnivaló formában van, az elvárások pedig hatalmasak a nyári költekezést követően. Nemsokára kiderül, hogy az edzővel AVB-vel volt-e gond, vagy a hiba mélyebben van elásva...

Őszi Ádám

Angol Ligakupa: Elődöntőben a MU, újabb pofont kapott a Spurs

Szerdán rendezték az Angol Ligakupa negyeddöntőinek második felét, melynek során elődöntőbe jutott a Manchester United és elbukott, újabb kínos vereséget könyvelhetett el az edzőváltáson áteső Tottenham. 

Igen unalmas és eseménytelen mérkőzést játszott egymással a Stoke és a Manchester United. A találkozó a 30. percben félbeszakadt, ugyanis felhőszakadás áztatta a gyepet és az egész stadiont, így a játékvezető félbeszakította a meccset és szűk fél órára az öltözőfolyosóra vezényelte a csapatokat. A gól nélküli első félidőt követően a második etapban már rezgett a háló, a 62. percben Young kapott remek visszakészítést és vágta a játékszert 19 méterről a kapuba. A továbbjutásról Evra gondoskodott a 78. percben a védő egy támadás második hullámában érkezett és 13 méterről talált a hálóba. A mérkőzés izgalmairól sok mindent elmond, hogy a két csapat mindössze tíz alkalommal próbálkozott kapuralövéssel, a hazaiak pedig nem is találtak kaput, így De Gea számára unalmasra sikeredett az este. Mondhatni belülről nézte a találkozót.

Az edzőváltás sem segített a Tottenham csapatán, a londoni gárda újabb pofonba futott bele, ezúttal a West Ham United ellenében. Adebayor még vezetést szerzett a 67. percben, ám egy öt perces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a "kalapácsosok" megfordítsák a meccset. Előbb Jarvis talált a kapuba a 80. percben, majd öt minutummal később Maiga is eredményes tudott lenni és mint később kiderült utóbbi találat győzelmet és továbbjutást ért.

Stoke City - Manchester United 0-2 (0-0)
G: - ill. Young (62.), Evra (78.)

Tottenham - West Ham United 1-2 (0-0)
G: Adebayor (67.) ill. Jarvis (80.), Maiga (85.)

Őszi Ádám