2012. december 1., szombat

Chelsea: Három meccs két pont, ezúttal a West Ham húzta el Benízeték nótáját... - elúszik a szezon?

Nagy a baj a Chelsea háza táján, úgy tűnik Abramovic edzőváltása nem jött be és csak még mélyebb gödörbe taszította szeretett csapatát, nézzük végig az események sorát... 

Sok csapat örülne, ha annyi pontja lenne a PL-ben mint a Chelsea csapatának, ám a londoni kékek számára ez kevés, hiszen a cél a bajnoki cím lenne. A Bajnokok Ligája címvédője úgy tűnik búcsúzik a legrangosabb kupasorozattól, sorsa már nem a saját kezében van és a Juve elleni 3-0-ás zakót követően Abramovic a klub tulajdonosa azonnali hatállyal menesztette a sikeredzőt Di Matteot. Hirtelen történt minden, sokakat váratlanul ért a tulaj döntése, de nézzük a történetet az elejéről.

Di Matteo tavaly vette át a Chelsea csapatát és diadalra vezette a csapatot a BL-ben, ezzel teljesítve Abramovic nagy álmát. A szezont már nem ugyan az a csapat kezdte meg, gondolunk itt például a döntő hősének Drogbának a távozására, de érkezők is voltak, Hazard és Oscar kiváló szerzeménynek tűntek.

A bajnokságban remekül menetelt az együttes, vezették is azt, Hazard és Oscar is a csapat húzóembereivé válltak, nem mellesleg Torres is jó szezonrajtot vett. Ezt a nagy lendületet követte egy hullámvölgy és a csapat a BL kiesés szélére sodródott, majd pedig a bajnokságban is a dobogó legalsó fokáig csúsztak vissza. A szurkolók értetlenül álltak az edző menesztése előtt, riválisok fanatikusai nyilatkoztak úgy, nem értik, ha nem megy a csapatnak már is meneszteni kell az edzőt? Egy biztos nagy port kavart Di Matteo menesztése, szinte mindenki úgy véli, ez a bánásmód nem volt méltó a trénerrel szemben.

A lobogó tűzre már csak olaj volt a "közellenség" kinevezése a kispadra, Rafa Benítez érkezésének napját a klub szimpatizánsai a klub fekete napjaként könyvelték el. Benítez egy kiváló tréner, ám egy olyan közegbe csöppent, amit egy edzőnek sem kívánunk.

Első mérkőzését hazai pályán a Manchester City ellen vívta, mely 0-0-ás döntetlennel zárult, ez egy mondhatni elfogadható eredmény, de amit a tréner a szurkolóktól a bemutatkozáskor kapott az nem volt semmi. Az egész stadion fütyült és különböző transzparensekkel fejezték ki a spanyol tréner elleni ellenszenvüket. Ezt követően hét közben a Fulham gárdája látogatott a Stamford Bridgere és ismét egy gól nélküli döntetlenre futotta csupán.

A mai napon mindenki Chelsea győzelmet várt a West Ham otthonában, ám a három pont megszerzése ezúttal is elmaradt. A vezetés megvolt Mata találatával, ám a kalapácsosok egyenlítettek, a hajrában pedig még két alkalommal beköszöntek Cech hálójába, így 3-1-es vereség lett a vége. 

West Ham - Chelsea 3-1 (0-1)
Gólok: Cole, Diame, Maiga, Ill. Mata

Három meccs a Chelsea kispadján és két szerzett pont, bajnoki álmokkal, nem valami jó bemutatkozás, elképzelhető, hogy Abramovic nagy hibát követett el és a BL-t követően a csapat most a bajnoki címről is lemondhat, hiszen a különbség immáron csak nő és nő. Az elmúlt 6 mérkőzésen a mérleg 3 döntetlen és három vereség, ebből egy a Juve elleni fiaskó. A bajnoki pontvadászatban a hátrány már 7 pont, mely egy United győzelemmel tízre nőhet, ami igen jelentősnek mondható.

Benítez munkáját Terry lázadása sem segíti, aki tüntetőlegesen a 16-os mezre váltott, tudni illik, hogy Di Matteo ezen számot viselte a hátán pályafutása során. A Chelsea legközelebb a Sunderland otthonába látogat, kíváncsian várjuk milyen eredménnyel...

Őszi Ádám