2014. augusztus 23., szombat

Premier League: Gigászok csatája mindjárt a második fordulóban - előzetes

Hétvégén a 2. fordulóval folytatódik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) küzdelemsorozata. Komoly derbi vár Arsene Wenger tanítványaira, ám a hétvége legjobban várt összecsapására csak hétfőn este kerül sor, a tavalyi ezüstérmes, illetve a regnáló bajnok csatájára rengetegen kíváncsiak. 

A szombati játéknapot és egyben a fordulót is a Newcasle vendégjátéka nyitja. A Villa idegenbéli győzelemmel nyitotta az új szezont, míg a Szarkák a bajnok ellen maradtak alul hazai környezetben. A folytatásban aztán jöhet a megszokott szombati 16 órás meccsdömping. A jelenlegi listavezető Chelsea jól belehúzott a sorsolással, hiszen az újonc Burnley után most a másik újonc Leicester akadt a horog végére, mondani sem kell, hogy mérkőzés kötelező győzelemnek számít a londoni kékek részéről. A Palace és a West Ham összecsapása két csalódott csapat párharcát hozza. A Liverpool ellen tisztes helytálló Southamton az első körben 2-2-es döntetlent duó WBA-t látja vendégül, míg a Swansea az Old Traffordon aratott győzelmet követően hazai publikum előtt fogadja a Burnley legjobbjait bízván a további remek folytatásban. A játéknapot egy kiválónak ígérkező derbi zárja, főszerepben az Everton és az Arsenal. Tavaly Arsene Wenger fiai nem tudták legyőzni a liverpooli kékeket, sőt idegenben beleszaladtak egy csúnya 3-0-ás zakóba, így van mit törleszteni. 

Vasárnap a Hull és a Stoke nyitja a játéknapot, velük párhuzamosan pedig londoni derbit vív a Spurs és a QPR. A Tottenham jó rajtot vett és nem szeretne leszakadni a sztárcsapatoktól, melyeknek dolgát szeretnék megnehezíteni az idei szezonban. A Van Gaal álltal trenírozott és az első körben a sztárcsapatok közül egyediként vereséget szenvedő Manchester United a Sunderland vendége lesz.

A második fordulót hétfőn este egy igazi gigapárharc zárja, ugyanis Manchesterben a City otthonában vendégszerepel majd a Liverpool, mely bajnoki aranyéremre hajt idén is.  Mindkét csapat győzelemmel kezdte a szezont, ám hétfőn valakinek biztosan elromlik a száz százalékos mérlege. Tavaly a City hazai környezetben legyőzte 2-1-re Rodgers tanítványait.

Premier League 2. forduló
Szombat:
13:45 Aston Villa - Newcastle United (Digi Sport 1)
16:00 Chelsea - Leicester (Digi Sport 1)
16:00 Crystal Palace - West Ham United
16:00 Southampton - West Bromwich
16:00 Swansea - Burnley
18:30 Everton - Arsenal (Digi Sport 1)

Vasárnap:
14:30 Hull - Stoke
14:30 Tottenham - Queens Park (Digi Sport 1)
17:00 Sunderland AFC - Manchester United (Digi Sport 1)

Hétfő:
21:00 Manchester City - Liverpool (Digi Sport 1)

Arrow

Transzfermizéria: Hiába a Barca 60 millió eurós ajánlata

Az FC Barcelona megpróbálta, Florentino Perez azonban élből elutasította az ősi rivális ajánlatát, melyet a hírek szerint Di Maria meszezésére tett a katalán klub. 

Immáron szinte biztos, hogy az argentin klasszis elhagyja a királyiakat, a klubot, mely hasonlóan, mint Özil esetében, de említhetnénk Rault, vagy Cassilast is, nem éppen kesztyűs kézzel bánik klasszisával. Di Maria játékjogáért sorban állnak a kérők, ám Madridban többet és még többet szeretnének kapni a játékosért, mely nagyban hozzájárult ahhoz hogy a mögöttünk álló évben a galaktikusok elérjék azt, amit elértek. Hogy hol a köszönet? Tudni illik az igazság olykor odaát van...

A Paris Saint-Germain kikosarazva, a Manchester United többszörösen visszautasítva, a Barca 60 millió eurós "segélycsomagja" pedig élből eltolva, talán az ajánlat még meg sem hallgattatott. Egy dolgot halkan megjegyzünk, Di Maria ennél jobb bánásmódot érdemelne, és remélhetőleg figyelembe veszi a Real vezetése azt, hogy az argentin karrierje ne törjön meg. Akár hol is folytatja, a futballt szerető emberek számára sok örömteli pillanatot okozhat...

Arrow