2015. április 24., péntek

Bayern München: Hihetetlen pechszéria, újabb sérült...!

Tovább tart a Bayern München hihetetlen pechszériája, avagy újabb játékosáról kénytelen lemondani Pep Guardiola. A sor igen hosszú, Javi Martínez, David Alaba, Schweinsteiger, Robben, Ribery és Benatia után Badstuber is kidőlt. 

A 26 esztendős labdarúgó a Porto elleni Bajnokok Ligája mérkőzés során szenvedett combizom szakadást, s műtéti beavatkozásra lesz szükség, melynek tükrében 3-4 hónapos kihagyás vár rá. Idén tehát már biztosan nem lép pályára, nélküle kell befejeznie mindhárom sorozatát a Bayern Münchennek. Ez persze sajnos nem új keletű, Badstuber ugyanis roppant sérülékeny, immáron két esztendőt hagyott ki sérülések végett, s a szezont is egy fél éves kihagyással kezdte pár meccs után. 

"Teljes a csalódottságom természetesen, de megpróbálok pozitív lenni, teljesen egészségesen térek majd vissza. Tudom, hogy a klub mindent megtesz értem, hogy ismét a csapat fontos és értékes tagjaként léphessek majd pályára." - nyilatkozta Badstouber, miután kiderült sérülésének súlyossága. 

Őszi Ádám

Kosarat kapott a Sevilla, 10 millió fölé nőhet a tét

A jövő nagy reménységének tartják, hazájában Belgiumban pedig már le is tette a névjegyét Dennis Preat az Anderlecht 20 esztendős irányítója, akinek kegyeiért európai sztárklubok szállhatnak harcba a nyáron. Az első hivatalos ajánlat már be is futott, ezt Juhász Ronald korábbi klubja élből elutasította. 

A fiatal labdarúgó immáron a belga válogatottban is bemutatkozhatott, s a bajnokok Ligája szereplés révén Európa is megismerhette, góllal, gólpasszokkal és remek megmozdulásokkal hívta fel magára a figyelmet. Jobbára azonban a hazai pontvadászatban tündököl, teljesítménye kiegyensúlyozott, ahogyan a játékosmegfigyelők magas száma is a belga klub hazai meccsein.

A Sevilla volt az első csapat, mely hivatalos ajánlattal rukkolt elő, a Betis városi riválisa mondhatni nevetséges 6 millió eurós tétet lökött a közösbe, no de valahol el kell kezdeni az egyezkedést. Az ifjú játékos piaci árát egyébként 9 millió euróra taksálták legutóbb, a belga klub pedig 10 millió euró alatti ajánlatot hallani sem akar. Nem lesz azonban könnyű dolga az Europa Liga címvédőjének, ugyanis a Borussia Dortmund is élénken érdeklődik, s mint tudjuk, a nyáron jelentős változások állhatnak be a sárga-fekete klubnál.

Akik révén még felmerült Dennis Preat neve az utóbbi hónapokban: Hoffenheim, Valencia, Atletico Madrid, Besiktas, Manchester City és az Ajax.

Őszi Ádám