2012. október 27., szombat

Chelsea-Manchester United csúcsderbi négy napon belül kétszer! - beharangozó

Igazi futballdömping vár a Chelsea és a Manchester United fanatikusaira, hiszen kedvenceik négy napon belül kétszer is megmérkőznek egymással. Az első felvonásra vasárnap kerül sor 17:00-kor a Premier League zárómérkőzéseként, míg 72 órával később, mely nem egész négy nap ismét összecsapnak a felek az Angol Ligakupában. Mind a két mérkőzést Londonban a Stamford Bridgen játsszák majd, így Sír Aex Ferhuson fiai körülnézhetnek a fővárosban, ugyanis hazautazni nem lenne értelme. 

A vasárnapi bajnoki mérkőzésen így a tabella első két helyezettje csap majd össze, a listavezető londoni kékek előnye jelenleg 4 pont, ez egy esetleges győzelemmel hétre nőhet, ám akár egyre is olvadhat. Ebből is láthatjuk mekkora fontossággal bír ez a meccs. A Chelsea egy BL vereséget könyvelhetett el a Shaktar otthonában, míg a United 0-2-ről fordított hazai pályán a Braga ellen, ám véráldozatot követelve, hiszen a nyári szerzemény Kagawa négy hétre kidőlt, így ki kell hagynia mind a két derbit.

Ami a szerdai Ligakupa mérkőzést illeti, minden bizonnyal hatással lesz rá a vasárnapi mérkőzés, a két meccs közül ez jóval kisebb figyelmet kap, hiszen ennek a sorozatnak a fontossága nem olyan nagy. A Manchester egy tíz napos dömpingbe kezd, ami azt jelenti, hogy a Chelsea elleni két meccsen kívül tíz napon belül játszanak az Arsenal együttesével és utaznak majd portugáliába is a Braga együtteséhez.  Így könnyen előfordulhat, hogy a kupameccsen majd mindkét tréner pihenteti jó pár kulcsjátékosát és bizonyítási lehetőséget kapnak a fiatalok.

Ami az egymás elleni múltat illeti, nem kell messze menni, hiszen a felek igén februárban már játszottak egy gól dús 3-3-as mérkőzést, azt megelőzően pedig 2011-ben öt alkalommal is találkoztak, három bajnoki mellett egy BL párharcot is vívtak. A mérleg ezen az öt találkozón négy manchesteri siker és egy Chelsea győzelem. Ami biztosan fájó, hogy a BL-ben oda vissza kikaptak és kiestek a nagy riválissal szemben. Tehát ha az utóbbi időszakot vesszük figyelembe jobb a mérlege a MU-nak és nem elképzelhetetlen, hogy elcsenjenek három pontot a Stamford Bridgeről.

Vasárnap: Chelsea-Manchester United 17:00
Szerda: Chelsea-Manchester United 20:45

Szerző: Őszi Ádám