2012. május 29., kedd

Felkészülés: Az oroszok nem bírtak a László Csaba vezette litvánokkal

Az orosz labdarúgó válogatott javában készül az Európa Bajnokságra. Advocaat tanítványai ma este Nyonban csaptak össze a litván válogatottal, melynek kispadján László Csaba foglalt helyet első ízben. Nos a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult és azt sem lehet mondani, hogy Arshavinék uralták volna a találkozót. A labdabirtoklás alig hozott orosz fölényt, helyzetek pedig nem is nagyon adódtak a találkozón. Az oroszok a félidőben négyet is cseréltek, ám a játék képén ez nem változtatott, hiába taktikázott mindkét szövetségi kapitány döntés nem született. Ahhoz, hogy ez az orosz válogatott maradandót alkosson a tíz nap múlva kezdődő Kontinensviadalon nagy változásra lesz szükség.

Felkészülési mérkőzés Nyon
Litvánia - Oroszország 0-0


Szerző: Őszi Ádám

Barcelona: Műtét vár Cuencára

Rossz hír, a katalán szurkolók számára, hogy a csapat egyik tehetsége térdsérülést szenvedett. Isaac Cuenca szezonja nem úgy végződött, ahogyan azt ő szerette volna. A játékosnak ki kellett hagynia a kupadöntőt mivel az egyik bajnokin megsérült a térde. A klub tájékoztatása szerint a játékost műteni kell, a beavatkozásra a csütörtöki nap folyamán kerül sor. Azt, hogy a felépülése mennyi időt vesz igénybe még nem lehet tudni, de egy biztos az EB-t nyugodtan nézheti, szurkolhat Xaviéknak, miközben lábát pihenteti.

Cuenca a szezont még a Barca B csapatában kezdte, majd pedig Pep mester hozta fel szezon közben az első kerethez. Az első csapatban a szezon során 29 mérkőzésen szerepelt és négy találatig jutott.

Szerző: Őszi Ádám

Európa Bajnokság csoportbeosztása

Íme az Európa Bajnokság négy csoportja. A következő pár napban a csoportokat és azoknak csapatait fogjuk bemutatni. Szót ejtünk az egyes csapatok Európa Bajnoki múltjáról, milyen eredményeket helyezéseket szerzett eddig a csapat. Emellett bemutatjuk a végleges 23 fős kereteket és megnézzük az esélyeket, ki hogy szerepelhet az EB-n. Ha valamire még kíváncsiak vagytok illetve szeretnétek olvasni, akkor írjátok le hozzászólásban.

A csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Lengyel Lengyelország00000000
Görög Görögország00000000
Oroszország Oroszország00000000
Cseh Csehország00000000
B csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Holland Hollandia00000000
Dán Dánia00000000
Németország Németország00000000
Portugál Portugália00000000
C csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Spanyolország Spanyolország00000000
Olasz Olaszország00000000
Írország Írország00000000
Horvát Horvátország00000000
D csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Ukrán Ukrajna00000000
Svéd Svédország00000000
Francia Franciaország00000000
Angol Anglia00000000

tabella forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap

Szerző: Őszi Ádám

A Juve ajánlatokkal bombázza a Napolit, Cavaniért már 48 milliót sem sajnálnának

A friss olasz bajnok Juventus szeretné megerősíteni, amúgy sem gyenge támadósorát a nyár folyamán. A kiszemelt ezúttal Edison Cavani a Napoli uruguayi gólzsákja, aki remek szezont tudhat maga mögött. A támadó nagyon keresett a játékospiacon, már korábban hírbe hozták a Zebrákkal, illetve két angol nagy csapattal a Chelsea és a Manchester City gárdájával. Ekkor a Napoli úgy nyilatkozott a játékos nem eladó. Nos a torinóiak nem tettek le a Cavani megszerzéséről, egyes információk szerint egy csomagot ajánlottak a Napolinak, miszerint 30 millió eurót és a 18 millióra taksált Matri játékjogát adnák a támadóért cserébe. Így mondhatjuk azt, hogy 48 millió eurót kínálnak a Cavani játékjogáért. Ám úgy hírlik, hogy a nápolyiak elnöke ezzel az ajánlattal sincsen megelégedve.

forrás: http://sport365.hu/

Szerző: Őszi Ádám

Ezúttal döntetlent játszott a Kemény-csapat, az ellenfél Horvátország volt

Ma hajnalban ismét vízbe szállt a magyar férfi vízilabda válogatott. A soros ellenfél Horvátország együttese volt, ám a győzelem ezúttal is elmaradt Madaraséknak. A találkozón végig vezetettek a magyarok, ám a végén mégis sikerült az egyenlítés Ratko Rudics tanítványainak. A csapat lényegesen jobban játszott mint egy nappal ezelőtt USA ellen, ám még messze a csúcsforma. Reméljük Kemény Dénes tanítványai az olimpiára időzítik azt a formát.

A válogatott legközelebb péntek hajnalban ismét USA ellen száll vízbe, cél a visszavágás.

Felkészülési mérkőzés USA
Magyarország–Horvátország 10–10 (1–1, 2–1, 4–5, 3–3)


Szerző: Őszi Ádám