2013. április 13., szombat

Fordulatos meccs, hat gólos döntetlen Barcelonában


Igazi őrült meccset, szó szerint flúgos futamot hozott az Espanyol-Valencia mérkőzés. A találkozón hat gól esett, ebből pedig négy az utolsó tíz percben. Sokáig emlékezetes végjátékot láthattunk, melynek végén egyik fél sem örült igazán, ellenben a meccset megtekintő semleges szurkolók.  

Az első játékrész többnyire mezőnyjátékot és enyhe hazai fölényt hozott, melynek az utolsó pillanatban meg is lett az eredménye. Az Espanyol Wakoso hosszabbításban szerzett találatával előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A második játékrész elején sikerült egalizálnia az eredményt a vendégeknek, Canales talált a hálóba az 53. percben. Sokáig úgy tűnt, hogy 1-1 marad és pontosztozkodás, de ebből az állításból csak az utóbbi lett igaz. A 80. perc után kezdődhetett a flúgos futam. Előbb a hazaiak szereztek vezetést Verdú révén a 82. minutumban, majd öt perccel később Jonas válaszolt a denevérek részéről. A hosszabbítás első percében óriási volt a vendég öröm, igen ám de az önfeledt öröm helyett védekezni kellett volna. A hosszabbítás harmadik percében Garcia gurított a kapuba és alakította ki a 3-3-as végeredményt. A végére maradt egy piroslap is, melyt Rodriguez gyűjtött be. 

Espanyol - Valencia  3-3
Gólszerzők: Wakaso 45+1., Verdú 82., S. García 93., ill. Canales 53., Jonas 87., Soldado 91.
Kiállítva: R. Rodríguez 93.

Őszi Ádám

Fordítani tudott az Arsenal, az utolsó öt percben "három" ágyúlövés talált célba

Nagyon égett a ház, de a végén sikerült eloltani a tüzet! Nagy lépést tett az Arsenal afféle, hogy jövőre is a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhessen. Noha nincs vége a szezonnak, nagyon fontos győzelmet arattak az ágyúsok a Norwich elleni bajnokin, melyet az utolsó öt minutumban fordítottak meg. 

Az első félidőben nem esett gól, többnyire a mezőnyjátéké volt a főszerep, a kapuk nem forogtak veszélyben, a kanárik jól tartották magukat. A második félidő 56. percében nagy volt az öröm vendég részről, az Emirates közönsége elnémult Turner vezető találatát követően. Már-már úgy tűnt, hogy nagy meglepetést és vendég siket hoz a meccs, mikor a 85. percben Arteta értékesítette a megítélt büntetőt, ezzel pedig valami megindult A 88. percben Bassongo talált a saját kapujába, ezzel pedig három perc alatt megfordította a meccset a hazai csapat. A gólzápornak itt nem volt vége, Walcott adott remek labdát a 90. percben Podolskinak, aki köszönte szépen és bebiztosította az Arsenal győzelmét.

Arsenal - Norwich 3-1
Gólszerzők: Arteta (85.-büntető), Bassongo (88.-öngól), Podolski (90.) ill. Turner (56.)

Őszi Ádám

Kapaszkodó Everton, egyre reménytelenebb QPR

Nagyon fontos három bajnoki pontot tartogatott magában az Everton és a QPR összecsapása, mondhatni igazi hat pontos meccs volt. A két csapat ellenkező előjelekkel lépett a pályára, azonban a cél egyértelmű volt, a három bajnoki pont. A párharcot a hazaiak nyerték, ezzel kapaszkodnak a nemzetközi porond felé, míg a vendégek egyre nehezebb, szinte már reménytelen helyzetbe kerülnek, ami a bennmaradást illeti. 

A liverpooli kékek jól játszottak, mezőnyfölényt alakítottak ki, mely az első félidő hajrájában góllá érett. A 40. percben Gibson vette be Júlio César kapuját (1-0). Hiába próbálkoztak a vendégek gólt nem sikerült szerezni, nem úgy a hazaiak, akik Anichebe góljával a második félidő elején eldöntötték a meccset (2-0).

Úgy tűnik, hiába vásárolt be a QPR a télen, ez sem segít, a csapat a biztos kiesés szélén áll, míg az Everton ezzel a győzelemmel három pontra megközelítette az Everton csapatát. Ami pedig még nagyobb öröm a fanatikusoknak, hogy a városi rivális Liverpool immáron öt ponttal kullog mögöttük.

Everton - QPR 2-0
Gólszerzők: Gibson (40.), Anichebe (56.)

Őszi Ádám


A sereghejtó otthonában hagyott pontokat a Liverpool

Nem! Nem! Nem és Nem! Egy Liverpool szurkoló így jellemezhetné a csapat teljesítményét, mely hullámzóbb, mint a zord Északi-tenger. Ezúttal a sereghajtó Reading otthonában hagyott pontokat a Pool, mely nagyon távol kerülhet Európától ezekkel a botlásokkal. 

Hiába lőtt 22 alkalommal kapura, gólt még sem szereztek a vörösök, így kénytelenek voltak egy ponttal hazautazni a sereghajtó otthonából. Nem ez volt az egyetlen döntetlen a mai játéknapon, az Aston Villa-Fulham és a Southamton-West Ham meccsen sem osztottak három bajnoki pontot.

Az Aston Villa "vesztét" saját játékosa okozta, 1-0-ás vezetésnél, Delph vette be a saját kapuját, ez pedig pontot jelentett a vendégek számára.

Hasonló volt a forgatókönyv a másik meccsen, azzal a küönbséggel, hogy a vendégek nem öngóllal egyenlítettek, hanem Caroll talált a kapuba, mely azért egy kisebb csodával is felér, ha rosszindulatúak akarunk lenni.

Reading - Southampton 0-0

Aston Villa-Fulham 1-1
Gólszerzők: N'zogbia (55.) ill. Delp (66.-öngól)

Southamton-West Ham 1-1
Gólszerzők: Ramirez (59.) ill. Caroll (66.)

Őszi Ádám