2012. augusztus 14., kedd

Barcelona csatárt igazolna a Liverpool


Brendan Rodgers a Liverpool vezetőedzője szemet vetett a Barcelona fiatal 21 esztendős támadójára. Tello játéka rendkívül tetszik a szakembernek, ám a fiatal spanyol rendkívül kelendő a piacon. Az utóbbi napokban a Chelsea és az Arsenal is érdeklődést mutatott, illetve a legkomolyabb kérő az Atletico Madrid, mely korábban már ajánlatot is tett a játékosért, de akkor ezt elutasította a katalán klub. Tello akkor vált ennyire keresetté a játékospiacon, mikor kijelentette Tito Vilanova a Barca trénere, hogy a szezon során nem számol vele csupán a B csapatban. A vételár 5 millió euró körül lehet, hiszen 2013-ig szóló szerződése van a támadónak. Úgy tűnik a Barca elkótyavetyéli egyik legnagyobb tehetségét, ráadásul potom összegért. Lehet, hogy ezt később nagyon megbánják…  

Szerző: Őszi Ádám

Javi Martinez a Bayern játékosa lehet 40 millióért...

Mint ahogyan már korábban hallani lehetett a Barcelona és a Bayern München is erősen érdeklődik a Bilbao 23 esztendős tehetsége Javi Martinez iránt, ám a a katalánok pénztárcája igen csak szűkös, ellenben a legfrissebb hírek szerint Münchenben nincsenek ilyen jellegű problémák. A klub háza tálán az ügyel kapcsolatban nagy a csend, de kiszivárogtak olyan információk, mely szerint a Rekormaister hajlandó kifizetni 40 millió eurót a spanyol válogatott játékosért. Martinez piaci értéke egyébként 22 millió euró. Az ügyben megkérdezték a müncheni klub illetékesét, aki sejtelmes, elgondolkodtató választ adott, tehát abszolút nincs kizárva, hogy Martinez a Bundesligában kezdi meg az idei szezont. 

Szerző: Őszi Ádám

Angol válogatott játékost vehet az Inter, César az üzlet része lehet

Egybehangzó hírek arról számoltak be, hogy az Internazionale nemsokára hivatalos ajánlatot tesz a Spurs angol válogatott középpályásáért Aaron Lennonért. Az ültetnek lehet egy másik résztvevője is az Inter távozóban lébő brazil hálóőre Júlio César, akit egyébként is szeretne megszerezni a Tottenham. A két játékos piaci értéke közel azonos, César 15 millió, Lennon pedig 16 millió eurót ér a német transfermarkt.de számításai szerint. Ennek ellenére az Inter azért egy kissebb összeget még Londonban hagyhat, hiszen Lennont élő szerződés köti csapatához, míg César távozása már kész tény, nem is nevezték az Európa Liga keretbe. Kíváncsian várjuk az ügy további folytatását. 

Szerző: Őszi Ádám

Megszerezte története kilencedik győzelmét Liechtenstein válogatottja

A mai napig mindössze nyolc alkalommal tudta győztesen elhagyni a pályát a liechtensteini labdarúgó válogatott. Legutóbb 2011-ben a Litván válogatott szenvedett csúnya 2-0-ás veresége. Ma délután felkészülési mérkőzésen egy igazi törpe államok közti rangadót rendeztek a világranglistán 148. helyezett Liechtenstein és a kereken 200. Andorra csapott össze egymással. A találkozót előbbi gárda nyerte 1-0-ra David Hasher első félidőben szerzett találatával. Ez azt jelentette, hogy megvan a kilencedik győzelme a válogatottnak. Innentől már csak az a kérdés ki lesz a jubileumi 10. győzelem áldozata... 

Szerző: Őszi Ádám 

Olympiakosz: Megyeriék portugál válogatottal erősítettek

A görög bajnok Olimpiakosz egy négyszeres portugál válogatott középpályással erősítette meg keretét. A 26 esztendős Paulo Machado a Toulouse csapatát hagyta ott a görög bajnok hívására. Machado piaci értéke 4,5 millió euró, de sajtóértesülések szerint 3 millió euróért sikerült megszereznie a játékost Megyeri Balázs csapatának. „Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok az Olympiakoszhoz. Egy nagy klub, amely a Bajnokok Ligájában indulhat, én pedig azért jöttem ide, hogy megnyerjem azt a trófeát. A lehető legkeményebben fogok dolgozni a csapat sikereiért." - így nyilatkozott Machado nagyra törő terveiről. 

Szerző: Őszi Ádám

Belga válogatott játékost vehet a Real Madrid

Úgy tűnik vége a Modric ságának, a Real Madrid lemondott a horvát középpályás megszerzéséről és már meg is van az új jelöltjük, aki nem más, mint a Fulham 25 esztendős belga támadója Moussa Dembelé. A játékos piaci értéke 13 millió euró, a Királyi Gárda érdeklődését maga a játékos is elismerte. „Valóban volt kapcsolat az ügynököm és a Real Madrid között. A spanyolok puhatolózó tárgyalásokat folytattak a képviselőmmel, de konkrét ajánlat nem történt. Nem tudom, hogy maradok-e a Fulhamnél. Jelen pillanatban nem tudok sok újat mondani. Minden lehetséges." - így nyilatkozott maga a játékos Dembelé. Ami viszont tény, hogy a belga szerződése jövő nyáron lejár, így ha pénzt szeretne érte kapni a Fulham túl kell adnia rajta. Egyéb iránt nem csupán a Real Madrid érdeklődéséről lehet hallani, a Manchester United, Arsenal, Tottenham trió is puhatolózott már. 

Szerző: Őszi Ádám

Inter: Maicon a csapat EL keretében, viszont César és Pazzini nincs ott, ez távozást sejtet...

A 31 esztendős brazil válogatott hátvéd Maicon bekerült az Internazionale 30 fős Európa Liga keretébe. Ez azt sejteti, hogy nem hagyja el a klubot, pedig korábban a Real Madrid, a Chelsea és az Anzhi is erősen érdeklődött iránta. Vannak viszont ketten akiket nem neveztek, így távozásuk szinte száz százalékra vehető. Innentől indulhat a találgatás, hogy Julio César és Giampaolo Pazzini hol folytatja pályafutását. A brazil válogatott hálóőrt iránt több klub is érdeklődött. Angliából a Tottenham és a Manchester United, Olaszországból Pedig az AS Roma mellett arról is lehetett hallani, hogy elképzelhető, hogy csak öltözőt vált és az AC Milan csatapában folytatja.  Pazzini kapcsán eddig nem sokat lehetett hallani, körülbelül 2-3 hete merült fel a Juventus érdeklődése, de azóta sincs további fejlemény.  

Szerző: Őszi Ádám

Liverpool: távozás helyett hosszabbíthat a szlovák válogatott védő

Noha hallani lehetett arról, hogy a Manchester City szeretné megszerezni a Liverpool csapatától Srktelt úgy tűnik nem lesz a dologból semmi. A szlovák válogatott védőhöz ugyanis ragaszkodik az új vezetőedző Brendan Rodgers, aki új szerződéstervezetet kínál játékosának. Skrtel 2008 óta a pool oszlopos tagja, 126 bajnokin szerepelt a csapatban és szerződése jelenleg 2014-ig szól. A klub két évvel szeretné ezt meghosszabbítani 2016-ig. Korábban egyébként az Arsenal érdeklődéséről is lehetett hallani, de ezek a pletykák elcsendesedtek. 

Szerző: Őszi Ádám

Sampdoria: Laczkó Zsolt távozhat, megvannak az utódjelöltek

Mint arról már korábban beszámoltunk Laczkó Zsolt igen csak kelendő lett a piacon, ugyanis az elmúlt pár napban, egy hétben három érdeklődőről is lehetett hallani. A klub kijelentette, megfelelő ajánlat esetén távozhat a magyar válogatott védő, akinek a szerződtetése a Dinamo Kijev, Sparta Praha és a CSZKA Moszkva csapatánál is felmerült. Ha valamely klubbal megköttetik a megállapodás, már meg is vannak az utódjelöltek. Az, hogy a genovai klub vezetői már előre terveznek azt sejteti, hogy komoly esély van arra, hogy Laczkó távozik. Kérdés, hogy jó döntés lenne-e, ha eligazol, itt azért fix helye van,  kitudja, hogy egy CSZKA kaliberű csapatnál kapna-e lehetőséget. Az utódjelöltek Paolo Castellini, Archimede Morleó és Giovanni Pasqualé. Utóbbi jelentős élvonalbeli tapasztalattal is rendelkezik. 

Szerző: Őszi Ádám