2015. május 3., vasárnap

A Real legendája szerint Messi a legjobb

Jelenkori labdarúgásunk két legnagyobb klasszisa Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, a szurkolók és a sajtó is rendre összehasonlítja őket, s persze mindenkinek más a szubjektív véleménye. Két világszár, aki egyiket elismeri, de másikat nem, az csökönyösen szurkol egyik vagy másik játékos csapatának. Raúl a Real Madrid ikonja is kinyilvánította véleményét, ha valaki, akkor ő tényleg igazi klasszisokkal játszott a fővárosi gárdánál. 

"Messi a legjobb játékos aki ellen játszhattam karrierem során!. Szerencsés vagyok, hogy olyan játékosokkal rúghattam a bőrt, mint Zidane, Ronaldo, Figo, Cristiano, de Messi más. A legnehezebb dolgokat is könnyűvé teszi, megerőltetés nélkül, a lehetetlent is." - mondta Raúl a Real Madrid legendája, aki még aktív labdarúgó, a tengerentúlon rúgja a bőrt a New York Cosmos csapatában.

Messi egyébként szombaton a Córdoba elleni bajnokin arról is tanúbizonyságot tett ismételten, hogy nem az önös érdekek és az egyéni címek számára a legfontosabbak, duplázott, s ideiglenesen megelőzte CR-t a góllövőlistán (melyre a portugál egy mesterhármassal válaszolt a Sevilla ellen), ám átengedte a büntetőt szürkén játszó csapattársának Neymárnak.

Ahogyan az lenni szokott a két csapat szurkolói között pedig el is kezdődött a kommnet háború a közösségi oldalak éterében, miszerint CR erre nem lenne képes, soha nem engedné át Bale, vagy Benzema számára a tizenegyest, amikor az ő gólkirályi címe a tét.

FIGYELEM! - Ezen fölösleges hőzöngeni, a mi lenne, ha... - egyszerűen nem játszik a futballban és még egyszer hangsúlyozzuk, hogy aki nem ismeri el, egyik, vagy másik játékost klub hovatartozástól függetlenül, az nem igazi futballszerető.

Az utolsó két bejegyzés nem Raul monológjához fűződik, ám úgy éreztük ezt le kell írni, mert gusztustalan, amit a sok divatdrukker művel az interneten...! - "Szurkolj a saját csapatodnak és tiszteld az ellenfeled"

Őszi Ádám

MLS: Újabb iksz a címvédőtől, peches Timbers

Sem a címvédő Los Anfeles Galaxy, sem pedig a szép, de eredménytelen játékot játszó Portland nem tudta otthon tartani a három bajnoki pontot, avagy a Whitecaps és a Rapids is elcsent egy-egy eséget vendéglátójától. 

L. A. Galaxy – Colorado Rapids 1-1 (0-1)
G: Gordon (75.) ill. G. Torres (40.)

Múlt héten a New York Red Bulls vendégeként, most pedig a Colorado Rapids vendéglátójaként játszott 1-1-es döntetlent a címvédő Los Angeles Galaxy. Bruce Arena csapata bár végig dominálta a mértkőzést, mégis kapaszkodhatott az eredmény után, ugyanis a Rapids házi gólkirálya Torres az első felvonás hajrájában megszerezte a vezetést. A pontot a hazaik számára egy remek csere hozta meg, Gordon a 72. percben állt be, s három perccel később már őt ünnepelték a társak és a közönség, ám Ishazaki passzát is ki kell, hogy emeljük. Az eredmény ennek ellenére meglepő, a Coéorado immáron hatodik döntetlenjét könyvelhette el, ám így is utolsó konferenciájában.

Portland Timbers – Vancouver Whitecaps 0-0 

Hétről hétre arról számolunk be, hogy bár otthon és idegenben is jól játszik a Timbers, az eredmények nem jönnek, ez pedig továbbra is így van. A Vancouver is alárendelt szerepet játszott a portlandi katlanban, ám mégis ponttal távozott. Ráadásul még peches is volt Porter csapata, Nagbe ugyanis a 31. percben büntetőt rontott. A Whitecaps holtversenyben vezeti a konferenciát, míg a Timbers nyolcadik, ám roppant szoros a mezőny, jelenleg a tíz csapatból öt is tíz ponttal áll.

A hétvége eddigi eredményei:
Houston Dynamo – FC Dallas 1-4
Real Salt Lake – San Jose Earthquakes 1-1 
Philadelphia – Toronto FC 0-1
D.C. United – Columbus Crew 2-0
New England – New York Red Bulls 2-1

A folytatásban:
máj. 3. 23:00 Sporting Kansas – Chicago Fire  (Eurosport 2)
máj. 4. 01:00 New York City – Seattle Sounders  (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1.  Kamara (Columbus Crew), Rivero (Vancouver Whitecaps), Barnes (Houston Dynamo) – 5 gól
4. Martins (Seattle Sounders), Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC),  Dempsey (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas), Wondolowski (San Jose Earthquakes), Giovinco (Toronto FC), G. Torres (Colorado Rapids) – 4 gól
12.  Adi (Portland Timbers), Aristeguieta (Philadelphia Union), Kaká (Orlando City), Meram (Colombus Crew), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sam (New York Red Bulls), Wright-Phillips (New York Red Bulls), C. Davies (New England Revolution), Gordon (Los Angeles Galaxy) – 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám