2016. január 4., hétfő

Sampdoria: Aláírt az argentin középpályás! - hivatalos

A Sampdoria labdarúgócsapata hétfőn a délelőtti órákban hivatalosan is bejelentette első téli transzferét. A genovai városi derbi előtt megállapodás született Ricardo Álvarez ügyében. Az argentin középpályás így visszatér a Serie A-ba! 

Piaci viszonyokat figyelembe véve egy remek transzferről beszélhetünk, Ricardo Álvarez neve jól cseng a futballvilágban, ám a 27 esztendős támadó középpályás egy igen rossz és hányattatott sorsú perióduson van túl. Európában először az Inter mezét öltötte magára, 90 tétmérkőzésen 14 gól és 17 gólpassz fűződik a nevéhez, ám így utólag kijelenhetjük, hogy a váltás, a Sunderland és a Premier League egy rossz döntés volt. Bár jól indult az angol kaland, sérüléssel és nélkülözöttséggel végződött. A kilencszeres argentin válogatott labdarúgónak a 2015-16-os szezonban még nincsen tétmérkőzése.

Zseniális üzlet lehet! Ezt persze majd az előttünk álló fél esztendő eldönti, a Sampdoria ugyanis egy hat hónapra szóló rövid távú szerződést írt alá a középpályással, akinek jelenlegi piaci értéke a német transfermarkt szerint 7,5 millió euró. Lejáró szerződés, szabadon igazolhatóság, ez mind szép és jó, ám kérdés, hogy Álvarez miként tudja felvenni a ritmust, s vissza tud-e zökkenni a régi kerékvágásba.

A Sampdoriára az év egyik legfontosabb mérkőzése vár kedden, városi derbi következik a Genoa ellenében. A találkozót este 20:45-kor rendezik majd.

Őszi Ádám