2013. augusztus 26., hétfő

Rég nem látott csoda: kiütötték a Shakhtart az ukrán bajnokságban!

Igen messzire kellene visszatekintenünk, hogy találjunk egy meccset, melyen az ukrán sztárklub a Shakhtar Donetsk két gólos vereséget szenvedett. Nos, tegnap ennek szemtanúi lehettek azok, akik kilátogattak a Dnipro Arénába, ugyanis a hazaiak hármat gurítottak a regnáló bajnoknak, mely így a tabella éléről is leszorult.  

Az ukrán pontvadászat igen csak erős fejlődésnek indult, ez nem is csoda, hiszen ahol pénz van ott a futball is megveti a lábát. Évek óta vannak ostromlói a Shakhtar együttesének, ám eddig nem igazán tudták megfogni Lucescu legénységét és a tabellán sem sikerült megközelíteni őket. A Dinamo Kijev évek óta hanyatló formát mutat, de még mindig ott van a legjobbak közt, azonban a Dnipro és a Metalist Kharkiv a két legjelentősebb trónkövetelő. Mellettük az Odessa és Metalurg Donetsk szereplése mellett sem suhanhatunk csak el úgy, ami az utóbbi pár szezont illeti.

Dnipro - Shakhtar Donetsk 3-1
G: Zozulja (47., 63.), Seleznyov (73.-büntető) ill. Kucher (90.)

A Dnipro felvette a kesztyűt a játék minden területén, nem engedte, hogy a vendégek irányítsák a meccset, így egy kiváló találkozót láthattak a szurkolók, ahol csak úgy zajlottak az események. Az első félidő góltalanságát követően Zozulja lett a hazaiak hőse, aki duplázni tudott, majd Seleznyov büntetője teljes mértékben eldöntötte a három pont sorsát. A végén Kucher révén sikerült a szépítés, de ez a kényegi dolgokon semmit sem változtatott. A Dnipro így megszerezte a Shakhtar skalpját, melynek köszönhetően a Metalist átvette a vezetést a bajnoki tabellán.

További eredmények a 7. fordulóban:
Metalurg Donetsk - Zorya Lugansk 2:0 
Vorskla Poltava - Volyn Lutsk 3:3 
Arsenal Kiev - Illichivets 1:2
Metalist Kharkiv - Sevastopol 3:1
Karpaty Lviv - Hoverla-Zakarpattya 1:0
Metalurg Zaporizhya - Dinamo Kijev 1:2 
Tavriya Simferopol - Chernomorets Odessa 1:2

Az ukrán bajnokság állása a 7. fordulót követően:
1. Metalist Kharkiv 19 pont, 2. Shakhtar Donetsk 18 pont, 3. Dnipro 16 pont., 4. Odessa 14 pont., 5. Dinamo Kijev 13 pont,... 8. Metalurg Donetsk 10 pont,... 15. Arsenal Kiev 5 pont, 16. Tavriya o pont

Őszi Ádám