2014. április 26., szombat

Felnegyedelte ellenfelét a Manchester United

Remekül debütált a Manchester United kispadján Ryan Giggs, a csapat megbízott vezetőedzője, ugyanis Rooney és Mata két-két találatának következtében könnyedén múlták felül a kiesés elől menekülő Kanárikat. 

Manchester United - Norwich 4-0 (1-0)
G: Rooney (41.-büntető, 48.), Mata (64., 73.) ill. -

Az első pillanatoktól fogva lehetett látni, hogy a két csapat nem egy súlycsoportot képvisel, a United nagy vehemenciával rohamozott, míg a hazaiak az első negyvenöt perc során még kapuralövési kísérletet sem tudtak felmutatni. A vendégek védelme igen lyukasnak bizonyult, ennek ellenére, csupán a 41. percben sikerült bevenni Russy kapuját büntetőből. A tizenegyest Rooney értékesítette, ám annak jogossága a felvételek alapján igen csak megkérdőjelezhető volt.

A második játékrészben aztán feléledtek a Norwich játékosai és tepertek az egyenlítésért, ez azonban még jobban szétzilálta a védekezést, melyet Rooney gyorsan kihasznált és megduplázta csapata előnyét. Ezt követően Mata is megmutatta tudását, a spanyol játékos is duplázott, a Giggs trenírozta Vörös Ördögök pedig begyűjtöttek a három bajnoki pontot.

Őszi Ádám

Halálos tragédia az új debreceni stadionban

Tragikus hír érkezett az új debreceni stadion építését végző cégtől. A szombati nap folyamán munkavégzés közben életét vesztette egy alpinista feladatokat ellátó munkás, aki 15 méter magasból zuhant a széksorokra számol be az MTI. 

A középkorú építőmunkás a mentősök beszámolók szerint a széksorokon landolt és  többszörös gerinc és végtagsérüléseket szenvedett, melybe azonnal belehalt. A feljegyzések szerint ez az első haláleset Magyarországon stadionépítés közben bekövetkezett baleset következtében. A hatóságok vizsgálják az esetet. 

Őszi Ádám

Hatalmas esélyt szalasztott el a Fulham, nyeregben a Spurs

Kiegyenlített párharcokat hozott a szombat délutáni Premier League meccsek többsége, melyek jócskán tartogattak magukban nagy tétet és izgalmakat. Gera Zoltán csapata az West Brom úgy fest hogy bennmarad, míg a Fulham az utolsó pillanatokban bukta el a diadalt jelentő három pontot. Ami az élmezőnyt illeti, a Spurs egyenlőre nem enged a Vörös Ördögök támadásának, Sherwood csapata ha szüken is de behúzta soros meccsét. 

Stoke - Tottenham 0-1 (0-1)
G: - ill. Rose (33.)

Ha nehezen is, de elengedte a három bajnoki pontot a Stoke, mely előbb hátrányba, majd emberhátrányba is került Shawcross kiállítása révén. A majdnem egy félidőnyi megpróbáltatás ellenére, mondhatni a hazaiak fociztak jobban és veszélyesebben, ám egyenlíteni nem sikerült. Győzelmével a Spurs egyre közelebb kerül az Európa Liga szerepléshez.

Fulham - Hull City 2-2 (0-0)
G: Dejagah (55.), Amorebieta (58.) ill. Jelavic (75.), Long (87.)

Gól nélküli első játékrészt követően gyorsan felpörögtek az események a  Craven Cottage gyepén. A bennmaradásért küzdő, kiesőzónában tanyázó hazaiak három perc leforgása alatt két gólos előnyre tettek szert, azonban a Hull nem adta  fel, előbb szépített, majd három minutummal a rendes játékidő vége előtt tőrt döftek a hazaiak szívébe, akik ezáltal maradtak kiesők.

Swansea - Aston Villa 4-1 (2-1)
G: Bony (10., 90+4.-büntető), Shelvey (26.), P. Hernandez (73.) ill. Agbonlahor (22.)

Bebiztosította bennmaradó helyét a Swansea, mely az egyre jobb formában lévő Bony vezérletével magabiztosan lépte le az Aston Villa csapatát, mely azért még izgulhat a hátralévő két körben.

West Brom - West Ham 1-0 (1-0)
G: Berahino (11.) ill. -

Győzelmével gyakorlatilag mondhatjuk, hogy kiváltotta első osztályú tagságát a West Brom, melynek keretében Gera Zoltán ezúttal sem volt megtalálható. Ellenfele a West Ham szintén bennmaradó.

Őszi Ádám