2013. január 26., szombat

Chievo: Sorrentino már másik olasz klub kapuját védi, jó pénzt csináltak a hálóőrből...

Stefano Sorrentino immáron nem a Chievo hálóőre. A lassan veterán korba érkező 33 esztendős hálóőr, bár kapusoknál ez még nem is sok, négy esztendőt követően elhagyta csapatát. A kérő a szintén Seria A szereplő Palermo csapata volt, mely igencsak szép árat fizetett a kapusért. 

A hálóőr becsült piaci értéke 2,5 millió euró, míg a rózsaszín együttes 4 millió eurót tett le az asztalra Stefanoért. Így elvesztette hálóőrét a Chievo, ám úgy tűnik jó üzletet kötöttek, ami az anyagiakat illeti.

Sorrentino a Lazio és a Juventus csapataiban nevelkedett, első felnőzz klubja pedig a zebrák városi riválisa a Torino volt.  Ezt követően az AEK Athen alkalmazásában állt, míg nem 2008-ban a Chievo csapatába szerződött. Így tehát a Palermo lesz pályafutása negyedik klubja, ami felnőtt karrierjét illeti. 

Egyébként kölcsön kitérői voltak, egy-egy esztendőt szerepelt a Juve Stabia és a Varesa együttesében még Torinoi korszaka alatt, míg korábbi görög csapata egy esztendőn keresztül a Rechreativonak adta Stefanot.

Igazi alapember és vezéregyéniség a Chievo csapatában lett, most pedig új kihívásba vetette magát a szicíliai tengerparton.

Őszi Ádám

Fiorentina: A lengyel futball jövője az olasz klubnál folytatja

Komoly erősítéseket tervez a firenzei klub, ám nem feltétlenül kész labdarúgókat céloz meg, hanem a jövő labdarúgóit. Szeretnék elkezdeni építeni az új Fiorentina alapjait és ennek egyik vezéregyénisége lehet a lengyel futball jövőjének kikiáltott fiatal középpályás Rafal Wolski. 

A mindössze 20 esztendős középpályás a szakemberek óriási ígéretnek tartják, így nem csoda, hogy a firenzei klub mindent megtett a szerződtetéséért. Wolski stabil tagja volt a Legia Warsaw együttesének és immáron három alkalommal a felnőtt nemzeti mezt is magára ölthette.

A transferarkt.de becslései alapján Rafal piaci értéke 4 millió euró, új klubja azonban "csupán" 2,2 milliót fizetett érte. 

Őszi Ádám

A Benfica vezéregyénisége az Al-Ahli csapatába szerződött

Bruno César karrierje most ível felfelé, legalábbis eddig ívelt, most viszont érdekes döntést hozott a mindössze 24 esztendős kétszeres brazil válogatott. A Benfica csapatából eligazolt és nem egy várt európai nagy klubba, hanem az Al-Ahli együttesébe. 

Az ugye köztudott, hogy kiöregedő, levezető félben lévő játékosok megcéloznak dúsgazdag arab capatokat, ám César minden csak nem kiöregedő, levezető félben lévő játékos. Karrierjét tekintve tehát érdekes döntést hozott Bruno, aki 5,5 millió euró ellenében lett az arab csapat játékosa. Piaci értékét egyébként 9 millió euróra taksálják a korábbi Corinthians futballistának.

Mit gondoltok, mi áll a furcsa váltás hátterében?

Őszi Ádám