2013. október 1., kedd

Bajnokok Ligája előzetes: Porodon Európa krémje - Barca, Dortmund, Arsenal és a többiek...

Kedden tovább robog a Bajnokok Ligája 2013-2014-es küzdelemsorozata. Ezúttal a második forduló veszi kezdetét, mely során jó néhány nagyágyú a javítás reményében lép ringbe. A futball fanatikusai válogathatnak a jobbnál jobb meccsek közt, nézzük, milyen a keddi felhozatal. 

E csoport 2. forduló:
20:45 Basel - Schalke 04
20:45 Steaua Bucuresti - Chelsea 

A svájci Basel otthonába látogat Szalai Ádám csapata a Schalke 04, mely könnyed győzelemmel kezdte a csoportküzdelmeket hazai pályán a Steaua ellen. A svájciak óriási meglepetésre visszavágtak a tavalyi Európa Liga párharcért és fordítani tudtak Londonban a Chelsea ellen, ezzel pedig három pontot halásztak el Mourinho orra elől. A csoport két győztese csap tehát ma össze. Szalaiék edzője azonban úgy nyilatkozott, hogy a Basel a meccs favoritja. Apropó Ádám, a magyar válogatott támadó jelezte, hogy felépült és reményei szerint szerepet kap este. 

A csoport másik meccsén a fent írtak alapján az első forduló két vesztese találkozik. A Steaua remekül szerepel hazája bajnokságában, míg a Chelsea még keresi önmagát régi-új portugál trénerével. Sok jóra nem számíthatnak Lampardék, ugyanis a hírhedt Bukaresti közönség hajtani fogja sajátjait mindvégig. A tüzes hangulat garantált, a többi a játékosokon múlik...

F csoport 2. forduló:
20:45 Borussia Dortmund - Olímpique Marseille 
20:45 Arsenal - SSC Napoli (Digi Sport1)

A tavalyi döntős Borussia Dortmund a hazájában remekelő Marseille csapatát fogadja, a meccs pedig nagyon nagy jelentőséggel bír, ugyanis egy esetleges német kudarc már most igen reménytelen helyzetbe hozhatja Klopp csapatát. A küldetés tehát egyértelműnek tűnik, azonban a franciák nem feltett kézzel érkeznek

A csoport másik meccse igazi rangadónak minősül, az angol és az olasz bajnokaspiráns összecsapását már rengetegen várják világszerte. Wenger a meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges győzelem valószínűleg továbbjutást érhet, de így gondolkozhat Benítez a vendégek trénere is.

G csoport 2. forduló:
18:00 Zenit Szentpétervár - Austria Wien (Digi Sport1)
20:45 FC Porto - Atletico Madrid 

A játéknap egyetlen kakukktojása a Zenit hazai fellépése lesz, hiszen ez az egyetlen mérkőzés, melyet korábban 18 órai kezdettel rendeznek meg az időeltolódás végett. A párharc egyértelmű esélyesének az orosz listavezető számít, mely remek formát mutat az utóbbi hetekben. Nagy meglepetés lenne, ha a bécsiek, pontot vagy pontokat rabolnának.

Nem kell messze utaznia a spanyol pontvadászatban történelmi rajtot produkáló "Matracosoknak", akik a szomszédba ruccannak egy igen pikáns meccsre. Az ellenfél a Porto lesz, mely az Estoril elleni döntetlent leszámítva összes eddigi bajnokiját megnyerte. A fogadóirodák közel azonos esélyeket és igen magas szorzókat adnak a csapatokra.

H csoport 2. forduló:
20:45 Ajax - AC Milan (Digi Sport2)
20:45 Celtic - Barcelona (Sport1)

Barcelonában elszenvedett nyílt sisakos vereségét az olasz bajnokságban vergődő AC Milan ellen javítaná az Ajax. Rossz hír a hollandoknak, hogy ezen a meccsen visszatér a csapatba Mario Balotelli, akivel több mint valószínű, hogy erősödnek a piros-feketék, bár ez az olasz fenegyerek hozzáállásán is múlik.

A csoport másik meccsét Glasgow városában rendezik, mely egy igazi visszavágónak számít, ugyanis tavaly pont itt szenvedett vereséget a katalán óriás, mely ma Messi nélkül kényszerül játszani, az argentin ugyanis hétvégén megsérült.

Őszi Ádám

Casillas Olaszországban? - sajtóhír

Olyan hírek láttak napvilágot a nemzetközi sportsajtóban, mely szerint Iker Casillas a Real Madrid kegyvesztett hálóőre a télen Olaszországba költözhet, azon belül pedig Milánó a divat fővárosa lehet karrierje legújabb, vagy fogalmazzunk úgy második állomása. 

Mint ismeretes, Ancelotti érkezésével sem nyerte vissza pozícióját a spanyol válogatott hálóőr, aki López mögött csupán a második számú kapus jelenleg. Az olasz tréner ígéretet tett neki, mely szerint a Bajnokok Ligájában vigasztalódhat Iker, azonban egy ilyen kvalitásokkal bíró hálóőr aligha telik be ennyivel. Ígéretét megtartotta Ancelotti, hiszen a Galata ellen kezdett Casillas egy héttel ezelőtt, azonban nem tudott élni a lehetőséggel és tizenöt perc játék után sérülés miatt cserét kellett kérnie.

Ez a momentum már alapvetően találgatásokat szül, de ne foglalkozzunk vele, úgy sem látunk Madrid legsötétebb bugyraiba, a miérteket pedig hiába keressük. Az elnök Florentino Pérez azonban nemrég jelezte, hogy nem kívánnak túladni a 32 esztendős hálóőrön. Az is elképzelhető, hogy akadályt gördítenek a klasszis kapus távozása elé, ami lássk be nem lenne szép dolog.

Egy biztos, a téli átigazolási időszak egyik legkelendőbb játékosa lehet a spanyol, amennyiben helyzete nem változik, nem normalizálódik a királyiaknál. A kérő nem más, mint az AC Milan, mely igen gyatrán kezdte a bajnokságot és a csapat hálóőre Christian Abbiati sincs élete formájában.

Őszi Ádám

A Leverkusen ászára pályázik az Arsenal

Sajtóhírek szerint Arsene Wenger a nyáron szerződtetett Mesut Özil után újabb német válogatott labdarúgóra vetné ki hálóját a téli átigazolási időszakban. 

A kiszemelt játékos Lars Bender a Bayer Leverkusen 24 esztendős középpályása, akit szerződése 2017-ig köti a "Gyógyszergyáriakhoz". A sajtóban megjelent hírekre azonnal reagált Michael Reschke a német klub ügyvezetője - "Nem áll szándékunkban eladni Lars-t".

Az ügyben megszólalt Rudi Völler a Leverkusen sportigazgatója is, aki elmondta, hogy egy csapattól sem érkezett hivatalos ajánlat, megkeresés Bender játékjogával kapcsolatban.

A német válogatott játékos 2009-ben szerződött jelenlegi együtteséhez és azóta több mint száz bajnokin lépett pályára. A transfermarkt.de pedig 20 millió euróra taksálja piaci értékét.

Őszi Ádám

"Ibrahimovic egy sértődött primadonna!"

Zlatan Ibrahimovic nem tud felejteni, nem tud túllépni egy esztendős katalán létén és előtérő betegség lassan nála Guadriola a katalánok korábbi sikeredzőjének verbális zaklatása, molesztálása. A napokban a hórihorgas svéd ismét beszólt a spanyol mesternek, aki mellett most Uli Hoenesse a Bayern München elnöke állt ki. A sportvezető szerint Zlatan egyáltalán nem tud objektív lenni, ha meghallja Pep Guardiola nevét. 

Mint ismeretes Ibra a Pep éra közepébe csöppent bele és egy esztendőt követően távozott a katalánoktól. Edző és játékosa nem igazán jött ki egymással, sőt a látottak alapján sokkal többről lehetett szó, mert Ibra még mindig nem lépett túl a dolgokon.

"Mi teljesen más véleményen vagyunk, mint Zlatan Ibrahimovic. Nagyon meg vagyunk elégedve Pep Guardiolával" - mondta a Bayern elnöke, Uli Hoeness a Bild-nek nyilatkozva.

"Ibrahimovic egy sértődött primadonna, ha engem kérdeznek. Soha nem tudott túljutni a Barcelonától való távozásán. Nem volt olyan csapat, amely valaha boldog lett volna vele, mindig problémákat okozott."

A német rekordbajnok első embere tehát odapirított a svéd támadónak, aki önmagát élő legendának tartja. A labda feladva, kérdés, hogy Zlatan visszacsapja-e.

Őszi Ádám

Stieber-parádé a Bundesliga II-ben: 1 gól, 3 gólpassz

Stieber Zoltán a Bundesligától tavaly búcsúzó Greuter Fürth szélsője igencsak meggyőző teljesítményt nyújtott a Dynamo Dresden elleni hétfőn megrendezett bajnokin, melyet a magyar szélső vezérletével csapata 4-0-ra nyert.A Fürth ezzel meglépett pár ponttal és vezeti a német második vonalat nem titkolt céllal, azonnali visszajutással a legjobbak közé.  

"Ismét formába lendültem, és megmutattam, hogy a sérülésem után megint jól tudok futballozni. Remélem, ugyanígy tudom folytatni” - mondta Stieber a Fürth hivatalos honlapján.

A Dresden elleni meccsen Stieber kezdte a gólgyártást a tizedik percben, majd pedig a második játékrészben három ízben szolgálta ki csapattársait jobbnál jobb labdákkal. 

Stieber meghívót kapott  a Hollandia és Andorra elleni vb-selejtezőre, teljesítményére tehát a kapitány Egervári Sándor is felfigyelt.

A magyar szélső az Union Berlin ellen lendült igazán formába, ugyanis múlt héten két gólt szerzett, most pedig asszsztjaival együtt négy pontot zsebelt be a kanadai táblázaton, melyet vezeti a Zoltán összesen nyolc ponttal (3 gól, 5 gólpassz).

Greuter Fürth – Dynamo Dresden 4-0 
G: Stieber (10.), Trinks (63.), Giesselmann (75.), Sparv (86.) ill. -

Őszi Ádám

La Liga: Granadában égett meg a Bilbao, El Arabi volt a kiscsapat hőse

A spanyol labdarúgó bajnokság (La Liga) 7. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a Granada fogadta hazai környezetében a Bilbao együttesét. 

A vendégek fásultan és ötlettelenül futottak ki a pályára, ez a játék pedig végigkísérte a találkozót, míg a Granada olykor meglepően szép támadásokat vezetett. Sokat elmond, hogy vendég részről tán Iraizos volt a legjobb. A gól nélküli első félidőt követően a gólcsend az 53. percben tört meg, mikor is El Arabi talált Iraizoz kapujába egy megítélt büntetőt követően. A gólszerző hét perccel később duplázni tudott fejjel, ezzel pedig teljesen romokba döntve a vendégeket, akikre rá sem lehetett ismerni ezen az estén. Az utolsó tíz percre felpörögtek az Athletic játékosok, azonban szépíteni sem sikerült.

Granada - Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
G: El Arabi (53., 61.) ill. -

Korábbi eredmények:
Valladolid - Málaga 2-2
Valencia - Vallecano 1-0
Almeria - Barcelona 0-2
Real Sociedad - Sevilla 1-1
Real Madrid - Atletico Madrid 0-1
Osasuna - Levante 0-1
Celta Vigo - Elche 0-1
Espanyol - Getafe 0-2
Betis - Villareal 1-0

A La Liga állása 7 fordulót követően:
1. Barcelona 21 pont (24-5), 2. Atletico Mardod 21 pont (19-5), 3. Real Madrid 16 pont, 4. Villareal 14 pont, 5. Athletic Bilbao 12 pont (12-12), 6. Valencia 12 pont,... 10. Málaga 9 pont,... 14. Sevilla 6 pont,... 18. Almeria 3 pont (10-17), 19. Osasuna 3 pont (5-13) 20. Vallecano 3 pont (5-21)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Diego Costa (Atletico Madrid) 8 gól
2. Messi (Barcelona) 8 gól -- sérült
3. Ronaldo (Real Madrid) 6 gól
4. Pedro (Barcelona) 5 gól
5. Isco (Real Madrid) 4 gól
6. Jonas (Valencia) 4 gól
7. Rios (Almeria) 4 gól

Őszi Ádám