2013. november 24., vasárnap

Győzelmével élre állt az "Öreg Hölgy"

Vasárnap folytatódott az olasz labdarúgó bajnokság, a délutáni meccsek folyamán pedig a legfőbb kérdés az volt, hogy listavezetővé növi-e ki magát a regnáló bajnok Juventus, ha csak ideiglenesen is.A választ megkaptuk, hétfőn a Roma következik majd... 

Livorno - Juventus 0-2 (0-0)
G: - ill. Llorente (63.), Tevez (75.)

Óriási fölényt alakított ki az olasz bajnok az újonc Livorno otthonában, ám a hazaiak jól állták a sarat, mikor nem sikerült blokkolni, akkor Bardi hálóőr állt a helyzet magaslatán, ha pedig egyik sem jött össze, akkor Fortuna volt a hazaiakkal. A második játékrészben aztán megtört a gólcsend, Pogba beadását Llorente belsőzte a bal felső sarokba meglehetősen könnyedén. A nyáron érkező spanyol csatár később előkészítő szerepkörben tetszelgett. Az akció ezúttal is Pogba lábáról indult, aki Llorente ölébe passzolt, a spanyol megszelídítette a labdát, remekül fedezte le és kizárta a védőket, aztán jött Tevez és szemből a kapufát érintve a jobb sarokba gurított. Győzelmével az "Öreg Hölgy" átvette a vezetést a tabellán, míg a Livorno továbbra is a kiesése elől menekül. A Roma hétfőn zárja majd a fordulót, a fővárosiaknak csakis a győzelem az elfogadható, amennyiben vissza akarják venni helyüket.

Sampdoria - Lazio 1-1 (0-0)
G: R. Soriano (67.) ill. Cana (90+4.)
Kiállítva: Krsticic (46.) ill. -

Már-már nagy volt az öröm a Samp szurkolóinak körében, hiszen a csapat emberhátrányban játszva szerzett vezetést a 67. percben Soriano révén, ám az öröm gyorsan lelohadt a hosszabbítás negyedik percében, mikor is Cana mentett pontot a fővárosi együttesnek. A Lazio a középmezőny stabil tagja, míg a Samp közvetlenül a kiesőzóna előtt tanyázik.

Sassuolo - Atalanta 2-0 (0-0)
G: Zaza (63.), Berardi (67.) ill. -
Kiállítva: Anteli (76.) ill. -

A szezon elején temették a Sassuolo csapatát, ám úgy tűnik az újonc felvette a liga ritmusát és elindult a bennmaradás felé vezető úton. Az áldozat ezúttal az Atalanta együttese volt, mely egy négy percnyi rövidzárlat eredménye képen két gólos vereséget szenvedett.

Torino - Catania 4-1 (2-0)
G: Immobile (10.), El Kaddouri (34., 61.), Moretti (59.) ill. Leto (50.)

Eseménydús mérkőzést játszott Torino kisebbik csapata és a sereghajtó Catania. A hazaiak két gólos előnyre tettek szert, ám Leto a második félidő elején megcsillantotta a reményeket a vendég gárda előtt. A lendület aztán hamar lelohadt és nyilvánvalóvá vált, hogy ez a forduló sem a Catania előremeneteléről szól. A játékvezető kilenc lapot osztott ki, nem csak gólok, de indulat is volt bőven.

Udinese - Fiorentina 1-0 (1-0)
G: Heurtaux (34.)

Ráaggattuk az Udinese együttesére a fekete ló jelzőt, mely ezúttal is megerősítést nyert. A csapat teljesítménye roppant hullámzó, ma azonban jó napot fogtak ki a Fiorentina kárára. A Bajnokok Ligája szereplésért és a dobogós helyekért versengő violák egy gólos vereséget szenvedtek. Mezőnyben az udinei gárda fölé nőtt a firenzei, azonban helyzeteket tekintve sokkal veszélyesebb volt a Di natale vezette had.

Őszi Ádám

Man.City henger, hatot kapott a Spurs!

Az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) vasárnapi játéknapjának nyitányán két sokkal jobb szezonban bízó csapat találkozott egymással a Manchester City és a Tottenham személyében. Mindenki nagy harcot, éles meccset várt, azonban osztálykülönbség volt a felek közt. A City földbe döngölte ellenfelét. 

Manchester City  - Tottenham 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Navas (1., 90+2.), Sandro (34.-öngól), Agüero (41., 50.), Negredo (55.) ill. -

A találkozót megelőzően a "Polgárok" házi gólkirálya Agüero nyolc találattal bírt, míg a Spurs egészét nézve a csapat csupán kilencszer vette be az ellenfelek kapuját és ezzel a harmadik legeredménytelenebb együttesnek mondhatta magát a Sunderland és a Palace mögött. A gólínség ellenére a csapat ott topog az élmezőny környékén, ugyanis a védelem igen csak a helyén volt eddig, 11 meccsen 6 gólt kapott csupán a londoni egylet. A túloldalon a liga legtöbb gólját jegyző City állt, ám nem felhőtlen boldogsággal, mivel fontos meccseken bukott a csapat, ezzel pedig ugyan ott tartott, ahol ellenfele.

Nem kellett sokat várni az első gólra, Navas a tizedik másodpercben bevette Lloris kapuját, aki ekkor még nem is sejtette, hogy milyen kihívások várnak rá az este folyamán. Az összképet Sandro találata rontotta a 34. percben, a brazil játékos saját kapuját vette be. A félidő végére már három állt az eredményjelzőn, ugyanis Agüero növelte nyolcról kilencre a góljainak számát. A szünet nem tett jót a vendégeknek, csapnivaló negyed órát mutattak be. Előbb az 50. percben Agüero duplázott és vette át a góllövőlistán a vezetést, majd öt minutummal később Negredo lőtte meg gólját, mellyel már öt állt a kivetítőn és hatalmas kiütésszaga lett a meccsnek, nem mintha az öt már magában nem lett volna az. Ezt követően sokáig nem láthatott gólt a publikum, s mikor már úgy tűnt nem születik több gól jött újra Navas, és keretbe foglalta a meccset.

A Spurs egy meccsen annyi gólt kapott, mint eddig 11 forduló alatt és visszacsúszott a felsőház aljára, míg a City beslisszant a negyedik pozícióba. 

Őszi Ádám