2013. március 28., csütörtök

A Premier League eddigi álomcsapata! - nem akármilyen team lenne

Igaz még nincsen vége a szezonnak, de mi körülnéztünk, hogyan fest eddig a Premier League álomcsapata. Ebben segítségünkre a WhoScored.com volt, mely rengeteg statisztikai érdekességgel foglalkozik. Az eddigi teljesítmények alapján a következő képen fest az álomcsapat. 

De Gea - Rafael, Veronghen, Chico, Baines - Walcott, Cazorla, Fellaini, Bale - Van Persie, Suarez

Nem akármilyen csapat lenne ez, kár, hogy a nagy ligák álomcsapatai nem mérkőznek össze a szezon végén. Milyen érdekes lenne, ha a Serie A, La Liga, Premier League és Bundesliga legjobbjai mérnék össze tudásukat egy négy csapatos minitornán. A számok nem hazudnak, az adott liga delegálhatná a csapatát. Azt hiszem népszerű minitorna lenne, de ilyen sajnos csak az én fejemben fordul meg.

Érdekes, hogy sem Manchester City, sem pedig Chelsea játékos nem került a csapatba, úgy tűnik posztonkénti felosztásban van jobb játékos az egész szezont figyelembe véve.

Az álomcsapat összértéke a transfermarkt.de becslései alapján: (az összeg euróban értendő)
De Gea 17 milió
Rafael 14,5 millió 
Veronghen 19 millió
Chico 5 millió
Baines 22 millió
Walcott 25 millió
Cazorla 25 millió
Fellaini 28 millió
Bale 42 millió 
Van Persie 45 millió
Suarez 36 millió
Összesen: 278,5 millió euró

Ki vagy kik azok a játékosok, akik neked hiányoznak ebből a csapatból és kinek a helyére tennéd be?

Őszi Ádám

Volt játékosa után fáj Wenger foga, a csatár azoban kosarat adott


Arsene Wenger már bánja, hogy megvált mexikói játékosától Carlos Vela személyében. A 24 esztendős mexikói a Real Sociedad csapatával szárnyal és könnyen megeshet, hogy Bajnokok Ligája selejtezőt érő helyen végez a baszk csapat. Az ágyúsok visszavásárolnák, de Vela ebből nem két.   

Az EFE-nek adott nyilatkozatában egyértelműsítette  hogy nem akar visszatérni -  "Az Arsenal egy nagy klub, amely lehetőséget adott nekem az Európában való futballra. Erre mindig emlékezni fogok, de nem kaptam annyi lehetőséget, amennyit úgy érzem, hogy megérdemeltem volna. Nagyon boldog vagyok itt, és maradni szeretnék." 

Ezt az üzletet tehát bukta az Arsenal, mely a baszkokkal ellentétben úgy néz ki, hogy a BL indulásról is lecsúszhat...

Őszi Ádám

Spanyol csoda, mely 7302 napja tart - elképesztő


Fantasztikus és egyben elképesztő statisztika látott napvilágot. A spanyol nemzeti tizenegy 1993. március 31. óta veretlen világbajnoki selejtezőn, azaz 7302 nappal ezelőtt kapitulált utoljára az armada. A kérdés, vajon meddig nőhet még ez a rekord?


Sokáig! Hiszen a soron következő három selejtezőmeccs Finnország, Fehéroroszország és Grúzia ellen lesz. Az erőviszonyok és a formák alapján pedig aligha szenved vereséget Del Bosque csapata. Ez pedig azt jelentené, hogy további 1000 nappal dagadhat a rekord, hiszen legközelebb 2016 őszén kezdődnek majd vb-selejtezők.

Az a bizonyos kapituláció a 90-es évek elején a dán válogatott nevéhez fűződik. A koppenhágai Parken Stadionban 1-0-ás vereséget szenvedett el a spanyol csapat. Azóta 48 mérkőzésen nem találtak legyőzőre, 37 győzelem mellett 11 döntetlen áll az ibériaiak neve mellett.

Ezek elképesztő számok, nincs még egy csapat a világon, amely ilyen mutatókkal bírna.

Őszi Ádám