2015. június 21., vasárnap

Megvan a harmadik feljutó Spanyolországban

Nem sikerült kivívnia az élvonalbéli tagságot a Zaragoza labdarúgócsapatának, mely az elődöntőből káprázatos fordítást bemutatva lépett a fináléba, ahol a Las Palmas pancsolt megálljt az utolsó percekben. A kanári-szigeteki kiscsapat 2002 után játszhat majd újra La Liga mérkőzéseket. 

Las Palmas - Zaragoza 2-0 (1-0)
G: Mesa (33.), Araujo (84.) ill. -
Feljutott: a Las Palmas 3-3-as összesítéssel idegenben lőtt góllal

A sors furcsa fintora, hogy a Zaragoza az esélytelenek nyugalmával készülhetett az elődöntő visszavágójára, s mutatott be történelmi fordítást, Nos, a helyzet most fordított volt, az első mérkőzésen ők szereztek két gólos előnyt, mely a visszavágón kevésnek bizonyult. A sors furcsa fintora, avagy a 84, percig feljutónak érezhette magát Pintér Ádám korábbi csapata, ám ekkor jött Segio Araujo az Fc Barcelona akadémiáján pallérozódó 23 esztendő ifjú támadó, aki mögött fantasztikus szezon van. Az idényt megkoronázta az argentin gólfelelős, aki "mennybe" lőtte klubcsapatát, s 25 góllal és 8 gólpasszal zárta a szezont és készülhet az élvonalbéli mérkőzésekre, illetve arra, hogy nevelőegyüttese ellen lép majd pályára.

Zaragozában érthetően nagy a csalódás, ám a két mérkőzés egészét tekintve sem mondhatjuk azt, hogy érvénytelen a Las Palmas feljutása, főként a visszavágó tükrében. A kanári-szigeteki kiscsapatnál most őrült ünneplés kezdődött, aztán minden visszazökken egyik pillanatról a másikra a hétköznapokba, ugyanis nemsokára kezdődik az új szezon, pihenésre nincsen sok idő.

Segunda Division, ez történt az elődöntőkben:
Girona (3.) - Zaragoza (6.) 1-4 
Tj: a Zaragoza 4-4-es összesítéssel idegenben lőtt több góllal

Las Palmas (4.) - Valladolid (5.) 0-0 
Tj: a Las Palmas 1-1-es összesítéssel idegenben lőtt góllal

Őszi Ádám

Anrdea Pirlót jövő héten bemutatja új klubja! - sajtóhír

A FoxSport és a Goal.com értesülései szerint Andrea Pirlo megállapodott új csapatával, s immáron biztosra vehető, hogy elhagyja a Juventus együttesét. Bemutatására a sajtóhírek szerint pénteken kerülhet majd sor a tengerentúlon. 

A 36 esztendős klasszis elérkezettnek látja az időt a levezetésre, avagy ő is csatlakozik azon európai légióhoz, akik az MLS-be szerződtek. Nem akármilyen csapat állhat össze a New York City FC-nél, David Villa után az már korábban eldőlt, hogy Frank Lampard is csatlakozik az együtteshez, illetve az Athletic Bilbao klasszisa Iraola is megegyezésre jutott. Andrea Pirlo lehet a negyedik játékos, ezáltal pedig összeállhat a középpálya közepén egy Lapmard-Pirlo kettős.

Az MLS-ben van egy szabály, mely szerint egy klubcsapatnak három kiemelt fizetésű játékosa lehet, Villa és Lampard után Pirlo lehet a harmadik, míg Iraola fizetése nem éri túl a határvonalat.

Pirlo karrierje legnagyobb részét az AC Milan dresszében töltötte, ám nagyon szép és sikeres időszakot zárt Torinóban is, ahol nagyon megszerették őt. Az olasz válogatott címeres mezét 115-ször öltötte agára.

Az elmúlt hetekben sok hír látott napvilágot a BL-döntős Juventus háza tájáról, s maga a csapat vezetőedzője is azt mondta, hogy a klub nem tudja megtartani kulcsembereit.

Őszi Ádám

Átigazolásfigyelő: Nehéz döntés előtt áll De Bruyne

A 23 esztendős belga válogatott középpályás Kevin De Bruyne egyszer már hozott egy rossz döntést, amikor rábólintott a Chelsea ajánlatára, ugyanis a londoni kékeknél epizódszereplő volt csupán, s nem tudta megmutatni azt a benne rejlő zsenialitást, mely Wolfsburgban a mögöttünk álló idényben kibújt belőle. Igen ám, de a pénz beszél, avagy a német klub nem tartozik a legtehetősebbek közé, ajánlatból pedig bőven akad, ki ne szeretne egy olyan labdarúgót tudni csapatában, mint a belga. 

A mögöttünk álló szezon tehát kiválóan sikerült De Bruyne számára, eladta magát, fantasztikus ajánlólevelet készített pályán nyújtott produktumával. Lenyűgöző számadatok, 51 meccs 18 gól és 28 gólpassz, gyönyörű passzpontosság és még sorolhatnánk. Nem csoda tehát, hogy neve mellett a transfermarkt.de oldalán nyolc klub neve is fel van tüntetve az érdeklődők listáján, s nem Mainz és Aston Villa szintű csapatokról van szó. 

A Bayern München német sajtóhírek szerint természetesen vinné, ez nem csoda, láttuk az elmúlt években, ahogy a legnagyobb riválist a Borussia Dortmundot szétvásárolták, kivették a csapat motorját (Götze) és gázpedálját (Lewandowski) személyében. Most a legnagyobb rivális jelenleg a Wolfsburg, a történetet pedig mindenki gondolja tovább...! 

Azonban lehet valaki megteszi ezt a szívességet, legalábbis a Sunday Mirror arról ír, hogy a Manchester City és a Paris Saint-Germain is hathatós összeget lenne hajlandó letenni az asztalra a belgáért, aki a napokban tárgyalóasztalhoz ül a Wolsfburg illetékeseivel, mielőtt döntést hoz karrierje folytatását illetően. 

Őszi Ádám

Komoly vádak: "A Real elnöke gyáva és korrupt..."

Kemény kritikát fogalmazott meg a Real Madrid korábbi támadójának Gonzalo Higuaínnak az édesapja Jorge Higuaín, aki a spanyol klub mindenható elnöke Florentino Perez ellen szólalt fel nyíltan. Gyávaságról, gyűlöletről és korrupcióról is beszélt. 

Egyre több kritika éri a Real Madrid első emberét nemcsak a sajtó, de immáron a madridi szurkolók részéről is. Az utóbbi években jó pár olyan játékost eladott a klub, mellyel a szurkolók nem értettek egyet, s szakmailag sem igazán lehetett azonosulni a történésekkel. Utolsó csepp még nem került a pohárba, de kétségtelenül Carlo Ancelotti kirúgásával megtelt, s már csak a felületi feszültségen múlik és egy bizonyos utolsó cseppen.

A legújabb kritika Jorge Higuaín száját hagyta el, Gonzalo Higuaín édesapja komoly vádakat fogalmazott meg -  "Florentino Pérez utálja az argentinokat. Ezért kellett Fernando Redondónak, Esteban Cambiassónak, Santiago Solarinak, Fernando Gagónak, Ángel Di Maríának és a fiamnak is távoznia. A Real Madrid elnöke gyáva, nem mondja a szemedbe, ha baja van veled, inkább hátba támad. A teljes média és a vezetőség a zsebében van, így tudta kirakni Carlo Ancelottit is." - utóbbi mondata Jorge Higuaínnak pedig korrupciós fádakat vet fel.

Őszi Ádám

Megvan a Fradi negyedik érkezője - hivatalos

Kulcsember még mindig nem távozott, ellenben vasárnap délelőtt immáron a negyedik igazolását jelentette be a Ferencvárosi Torna Club. A Zöld Sasoknál folytatja pályafutását a 23 esztendős jobb oldali szélső Haraszti Zsolt. 

Egyre csak duzzad a Ferencváros kerete, de vajon végül hány fővel vág neki Thomas Doll csapata az előttünk álló szezonnak. Ezidáig úgy fest, hogy nagy posztharcok lehetnek a csapatba kerülésért. Haraszti Zsolt a negyedik hivatalos érkező, korábban már aláírt Cristian Ramírezt, Leandro de Almeidát és a szlovák válogatott Stanislav Sesták.

Haraszti szerződtetéséről a Fradi hivatalos honlapja számolt be, az ifjú játékos Paksról érkezik, de az utóbbi években számos magyar klub mezét magára öltötte. Volt a Videoton játékosa, illetve Siófokon és a Puskás Akadémiában is megfordult. A mögöttünk álló szezonban az ötödik helyen végző Paks meghatározó labdarúgója volt.

Idő közben Dibusz Dénes esetleges berlini szerződése még mindig téma, ám a sajtó, most Dzsudzsák Balázsra koncentrál.

Őszi Ádám

MLS: Ötöt vágott a Galaxy, menetel a Timbers

A Portland Timbers számára a Houston Dynamo sem jelentett áttörhetetlen gátat, míg a címvédő Los Angeles Galaxy először lőtt öt gólt a szezon során, ez még egyik csapatnak sem sikerült idáig. Az Impact szépen gyűjtögeti a pontokat, ezúttal az Orlando City kárára. 

Montreal Impact – Orlando City 2-0 (1-0)
G: Toia (36.), Oduro (90+3.) ill. -

Oda az újonc Orlando City öt mérkőzéses veretlenségi sorozata, avagy az Impact megálljt parancsolt Kaká és csapata számára. Noha alérendelt szerepet nem játszott a vendég csapat, a kapu előterében kreatívabbnak és pontosabbnak is bizonyult a Montrreal, mely a 36. percben Taio találatával szerzett vezetést. A mérkőzés és a pontok sorsa mindvégig nyitott maradt, az i-re a pont csupán a mérkőzés hosszabbításában került fel Oduro találata révén. Az Orlando számára megvoltak az egyenlítési lehetőségek, ám ezen a mérkőzésen a szerencsefaktor nem volt a csapattal. 

Los Angeles Galaxy – Philadephia Union 5-1 (2-0)
G: Husidic (23.), Juninho (35.), Zardes (56.), Ishazaki (59.), Lletget (65.) ill. Sapongo (58.)

Kiütötte ellenfelét az idén ezidáig botladozó címvédő, avagy a Galaxy számára minden húzás bejött. Öt rúgott gól, öt különböző gólszerző. A henger a 23. percben indult be, a felek pedig 2-0-val fordultak, ám a második felvonás eleje igazi gólzáporba torkollott. A Galaxy kilenc perc alatt háromszor talált a hálóba, míg a hazai találatok közé beékelődött egy szépítő vendég találat is. A Philodelphia elég mélyen van, védelme toronymagasan a leggyengébbnek aposztrofálható az egész ligában. 

Portland Timbers – Houston Dynamo 2-0 (1-0)
G: Urruti (34.), Fernandez (61.-büntető) ill. -

A kupában is egymást kapta a két csapat, miután mindketten kiharcolták hét közben a továbbjutást. A Timbers remekül sáfárkodott helyzeteivel, két kaput találó lövésük közül mindkettő Deric mögött kötött ki, igaz a Dynamo sem volt valami pontos, kilencven perc alatt mindössze egy kaput találó kísérletet tudtak felmutatni. A Portland zsinórban negyedik győzelmét aratta, s ezzel feljött a nyugati konferencia harmadik helyére.

A hét eddigi eredményei:
Colorado Rapids – FC Dallas 1-1 
Toronto FC – New York City 0-2
Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 0-2
New York Red Bulls – Vancouver Whitecaps 1-2


A folytatásban:

23:00 DC United – New England Revolution (Eurosport 2)
04:00 Real Salt Lake – Sporting Kansas City

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 10 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 8 gól
3. Dempsey, Martins (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Giovinco (Toronto FC) – 7 gól
6. Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Davies (New England Revolution), David Villa (New York City)  – 6 gól 

Végezetül pedig a bajnoki tabella:



Őszi Ádám

MLS: Kikapott a Toronto a Red Bulls és a Seattle is

Szépen befürödtek a hazai csapatok, avagy a Sounders, a Toronto és a Red Bulls is pont nélkül zárta ezt a hétvégét. A tavalyi gólkirály Wright-Phillips két büntetőt is hibázott, míg David Villa duplával vette ki a részét csapata sikeréből. 

Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 0-2 (0-1)
G: - ill. Nyassi (28.), M. Garcia (73.)

Támadóduója Martins és Dempsey nélkül nem gurul a Seattle Sounders szekere. A Portland Timbers elleni kupabúcsút követően a bajnokságban is kikapott Schmidt csapata, mely úgy fest, hogy hullámvölgybe került. Ennek ellenére azonban még mindig vezeti a nyugati konferenciát. A felek kiegyenlített mérkőzést vívtak, ám a vendégek jobban sáfárkodtak lehetőségeikkel. A vezetést a gambiai Nyassi szerezte meg szűk fél óra elteltével, az argentin Garcia pedig a második játékrész 73. percében lezárta a három pont sorsát. Győzelme ellenére az Earthquakes még mindig nem áll rájátszást érő helyen. 

Toronto FC – New York City 0-2 (0-1)
G: - ill. David Villa (8.-büntető, 58.)

David Villa vezetésével nyert idegenben a New York City (NYC), mely az utóbbi hetek teljesítményének tükrében elmozdult a keleti konferencia légvégéről, s immáron rájátszást érő közelségbe került. A Toronto elleni siker volt zsinórban a harmadik, míg David Villa mostani duplájával immáron hat találatnál jár a szezonban. A spanyol klasszis előbb büntetőből volt eredményes, s adott alaphangot a meccsnek, míg a második félidőben közelről passzolt  a kapuba egy szépen végigjátszott támadás végén. Sokan lesajnálták az újoncot, a City azonban most feltámadni látszik, s Lampard, illetve Iraola ezen még nagyot lendíthet.

New York Red Bulls – Vancouver Whitecaps 1-2 (0-1)
G: Abang (82.) ill. Manneh (15.), Froese (77.)
Kiállítva: Kljestan (11.) ill. -

Tovább tart a New York Red Bulls és Wright-Phillips vesszőfutása, avagy Henry korábbi csapata zsinórban negyedik bajnokiját bukta el. A tavalyi gólkirály az idei szezonban csak szenved, nem megy a gólgyártás, még büntetőből sem. A Red Bulls már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, ám Wright-Phillips tizenegyest rontott, avagy Ousted remek védést mutatott be. Vezetés helyett azonban hamar emberhátrányba került  a hazai csapat, Kljestan már a 11. minutumban kiszállt. Védője okosan húzta fel, a kakaskodásból pedig ő szállt ki rosszabbul. A Whitecaps gyorsan büntetett, Manneh négy perccel később a kapuba belsőzött egy kitűnő beívelést követően. Emberhátránya ellenére a Red Bulls nem játszott alárendelt szerepet, sőt több helyzetet alakított ki, mint vendége, ám a meccs elúszott Wright-Phillips büntetőzésén, Ousted a 65. minutumban a másodikat is megfogta. A 77. percben aztán Robles nyúlhatott maga mögé,  Froese megduplázta csapata előnyét, míg Abang szépítő találata már csak szépségtapasznak volt jó. A Vancouver pontszámban beérte a konferencia első Sounderst, míg a Red Bulls immáron kicsúszott a rájátszást érő helyekről.

A hét eddigi eredményei:
Colorado Rapids – FC Dallas 1-1 
Montreal Impact – Orlando City 2-0
Los Angeles Galaxy – Philadephia Union 5-1
Portland Timbers – Houston Dynamo 2-0


A folytatásban:

23:00 DC United – New England Revolution (Eurosport 2)
04:00 Real Salt Lake – Sporting Kansas City

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew)  – 10 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 8 gól
3. Dempsey, Martins (Seattle Sounders), Bruin (Houston Dynamo), Giovinco (Toronto FC) – 7 gól
6. Rivero (Vancouver Whitecaps), Branes (Houston Dynamo), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Barnes (Houston Dynamo), Kaká (Orlando City), Adi (Portland Timbers), Davies (New England Revolution), David Villa (New York City)  – 6 gól 

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám