2012. június 20., szerda

Távozott a Vörös Ördögök hálóőre

Tomasz Kuszczak a Manchester United második számú kapusa bejelentette távozását. A hálóőrnek a szezon végén lejárt a szerződése, melyet nem kívánt meghosszabbítani és így szabadon igazolhatóvá vált. Állítólag több kérője volt, de ő szeretett volna Angliában maradni, ezért a második ligás Brighton Hove & Albion ajánlatát fogadta el. A 30 éves lengyel válogatott hálóőr még 2007-ben a West Bromwich Albion csapatától szerződött az Old Traffordra ahonnan most öt év után távozik. Új csapatában minden bizonnyal első számú kapus lesz, nem úgy mint a Vörös Ördögöknél. A kapusoknál a 30 esztendő kor még nem számít soknak, akár hét-nyolc remek szezon is állhat még mögötte.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatás http://www.facebook.com/SportToll

forrás: nso.hu
Szerző: Őszi Ádám

Kassai halálhírét keltették ukrán hackerek


Mint köztudott tegnap nem adott meg egy érvényes gólt Kassai Viktor az ukrán válogatottnak és ezáltal a magyar bíró közellenséggé vállt a rendező országban. Minden az ő nevével van tele, szitokszóvá vállt. Volt olyan ukrán politikus aki kijelentette, hogy nagymértékű csalás történt. Nemrégen már hírül adtuk azt is, hogy a játékvezető nem kap szerepet a továbbiakban a kontinensviadalon így hazautazhat a csapatával együtt.

Eközben elkeseredett, dühös ukrán fanatikusok a magyar játékvezető halálhírét keltik az interneten, feltörték  Kassai angol nyelvű wikipédiás oldalát és bejelentették halálhírét, miszerint a játékvezető a mai napon június 20-án vesztette életét, mikor ukrán drukkerek rátámadtak és azt követően a kutyák elé vetették. 

Kassai Viktor körül rendesen álla bál, reméljük hamarosan csillapodik a forrongó hangulat.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatás http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Kaposvár: Váratlan bejelentés, Zsók József távozik a klubtól

Senki sem számított arra, hogy Zsók József távozik a Rákóczi csapatától, viszont még is ez történik. A játékos szerződése lejárt és a mai nap folyamán délelőtt közölte a klubvezetőkkel, hogy nem fogadja az új szerződést és Pakson szeretné folytatni pályafutását. Így ő a második távozó a somogyi együttesben, korábban Gujic igazolt el a Bosnyák bajnokság tavalyi negyedik helyezett csapatához az FK Sarajevohoz.

Kaposvárral kapcsolatos hír, hogy a  csapat elutazott Sopronba és a héten ott edzőtáborozik a csapat.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatás http://www.facebook.com/SportToll

forrás: rakoczifc.hu
Szerző: Őszi Ádám

Hivatalos: Kassai számára véget ért az EB...


Kassai Viktor és csapata utazhat haza, ugyanis nem kap több mérkőzést a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa Bajnokságon. Ezt a hírt megerősítette Pierluigi Collina az UEFA játékvezetői bizottságának képviselője, így ez már hivatalos. A magyar bíró és csapata az első fordulóban a Spanyolország-Olaszország találkozót vezette remekül, ám a tegnapi angol-ukrán meccsen történtek miatt nem számítanak rá és csapatára a továbbiakban. Sokan úgy vélték, hogy Kassai Viktor kaphatja a döntőt, de legalább egy elődöntőt, ám ez most nem következik be. Ezzel a magyarok szereplése befejeződött az EB-n.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatás http://www.facebook.com/SportToll
Szerző: Őszi Ádám

Lovrencsics Gergő aláírt a Lech Poznan csapatához

A Lech Poznan csapata hivatalos honlapján közölte a hírt, miszerint a Lombard Pápa támadóját Lovrencsics Gergőt egy évre kölcsönvette a klub. A megállapodásban szerepel egy opciós jog, miszerint ha igényt tartanak a játékosra akkor a kontraktusát további egy évvel meghosszabbíthatják. A fiatal magyar támadó jelenleg 23 éves és korábban Budafokon és Pécsen fordult megfordult a másodosztályban, majd ezt követően került Pápára 2011-ben. A mögöttünk álló szezonban hét alkalommal talált az ellenfelek kapujába az NB I-ben.  A Poznan csapata az előző szezont a negyedik helyen zárta a lengyel pontvadászatban és így indulhat az Európa Liga első selejtezőkörében. Reméljük a fiatal magyar támadó hamar beilleszkedik és kulcsszerepet tölthet be a Poznan jövő évi szereplésében. 

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

A franciák kaptak egy nagy pofont, de továbbjutottak


A francia válogatott vereséget szenvedett a svédek elleni mérkőzésen, ám ennek ellenére is továbbjutottak a csoport második helyén. Ezzel a vereséggel oda a rendkívül hosszú veretlenségi sorozata a galloknak.

A találkozót az északi csapat kezdte jobban, a franciák csak tengtek lengtek a pályán. Több svéd próbálkozás után a félidő közepén azt hittük feltámadnak Benzemáék, de nem úgy lett, csak kósza próbálkozás volt. A félidőt követően motiváltabbnak és összeszedettebbnek tűnő franciák futottak ki de Ibrahhimovic letörte a lendületüket az 54. percben. Egy beadást 15 méterről felollózva bombázott a jobb sarokba, na vajon Balotelli vagy Ibra lőtt szebb gólt. Riberyéken ezután érződött az akarat, de minden lövésükbe belevetődtek az önfeláldozó svédek, ha pedig túljutott a labda a mozgó védőfalon akkor Isaksson  volt remekül a helyén. A hajrában megadták a kegyelemdöfést a svédek egy pattintott Holmén lövés a felsőlécről lepattant az ötösön álló Larsson elé aki elemi erővel kente fel a labdát a léc alá és ezzel beállította a 2-0-ás végeredményt. A vereség ellenére továbbjutottak a franciák, hiszen Ukrajna kikapott az angoloktól, a svéd csapat pedig szépen búcsúzott az EB küzdelmeitől.


D csoport 3. forduló:
Kijev, Olimpiai Stadion, 63 010 néző. Vezette: Proenca (portugál)  
Svédország - Franciaország 2-0 (0-0)
Gól: Ibrahimovic (48.), S. Larsson (90.)
CsapatMGyDVRgKgGkP
Angol Anglia321053+27
Francia Franciaország31113304
Ukrán Ukrajna310224–23
Svéd Svédország31025503
Szerző: Őszi Ádám

Rooney gól, Kassaiék nagy hibája és angol siker


Tegnap este lejátszották az utolsó két csoportmérkőzést az EB-n és kialakult a negyeddöntő mezőnye. Az eltiltásából visszatérő Rooney góljával az angol csapat megszerezte a három pontot és csoportelső lett, ám Kassai óriási hibája is kellett ehhez, aki nem adott meg egy ukrán gólt, mely teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon.

Ukrajna számára, csak a  győzelem volt az elfogadható és  ennek szellemében is futottak ki a pályára, a labda többnyire náluk volt, ám kevés helyzetet sikerült kialakítani.. A félidő vége felé felpörögtek az események, előbb Rooney szerezhetett volna fejjel gól, de mellé bólintott, majd pedig Jarmolenko lövésénél kellett nagyon résen lennie Hartnak. A felek gól nélkülii döntetlennel vonultak a szünetre.

Íme a szituáció: Vad II István látszik a kép alján ő volt a gólbíró, a labda pedig a gólvonal mögött
A második játékrész góllal kezdődött, úgy tűnt az ukránok lemondhatnak a továbbjutásról. Egy Gerrard beadás pattant meg két ukrán védőn és a labda a kapus keze alatt is elcsusszant, majd megtalálta Rooney fejét aki köszönte szépen és egy méterről a kapuba bólintott. Ezt követően az ukránok sebességet váltottak, hiszen két gólra volt már szükségük a továbbjutáshoz. A 62. percben óriási hibasorozatot követett el a magyar játékvezetői team. Történt ugyanis, hogy Milevszkij kapott hosszú passzt, és a felvételekből kiderült, hogy lesen állt a labda elrúgásának pillanatában. Az akció tovább ment, az asszisztens nem jelzett és Devics került helyzetbe, és lövésébe Hart beleért de a labda a gólvonal felé haladt, ekkor érkezett Terry és kibombázta a labdát de már gyanúsan a gólvonal mögül. A felvételeket visszanézve, kikockázva a labda teljes terjedelmében benn volt, így jogos góltól fosztották meg az ukránokat.  A hazaiak tovább próbálkoztak, ám nem sikerült gólt szerezni, így Anglia nyert és csoportelső lett, mivel a másik meccsen kikaptak a franciák.

D csoport 3. forduló:
Doneck, Donbasz Arena, 48 700 néző. Vezette: Kassai (magyar)
Anglia - Ukrajna 1-0 (0-0)
Gól: Rooney (48.)
CsapatMGyDVRgKgGkP
Angol Anglia321053+27
Francia Franciaország31113304
Ukrán Ukrajna310224–23
Svéd Svédország31025503
Szerző: Őszi Ádám