2015. augusztus 26., szerda

Balotelli szerződésébe szigorú viselkedési kódex került! - Íme

Mint ismeretes az AC Milan kirántotta a gödörből, s leigazolta Matio Balotellit a Liverpool karmai közül. A renitens támadó ígéretet tett a vezetőedzőnek, a klubnak és a szurkolóknak, hogy megváltozik, s a pályán nyújtott teljesítménye, nem pedig a bulvármegjelenés jellemzi harmadik milánói mandátumát. A klubvezetés azonban biztosra ment, s egy igen szigorú viselkedési záradékot is a támadó szerződésébe foglaltak. 

Nem volt még olyan állomáshely Mario Balotelli karrierjében (Inter, Manchester City, AC Milan, Liverpool), ahol ne lettek volna súlyos magatartásbéli problémák vele. Most azonban eljött az ideje annak, hogy hogy megváltozzon, s felhúzza jófiú szmokingját. Vajon sikerülhet ez egy olyan bulvárcápának, mint Mario!?

Nos, az AC Milan gondoskodott a jogi fegyelemről, s papírra fektették a játékszabályokat. A Gazzetta dello Sport arról ír, hogy állítólag a klubvezető Adriano Galliani az olasz légierőnél alkalmazott szabályokat vette alapul, amikor a viselkedési kódexet belefoglalták a támadó kézjegye által már ellátott dokumentumba.

Íme a viselkedési kódex: Miszerint, a gólfelelős semmilyen körülmény között nem dohányozhat, szeszes italt csakis mérsékletes mennyiségben fogyaszthat, s kerülnie kell az általa olyannyira kedvelt éjszakai szórakozóhelyeket. Nincsen késés az edzésekről csak indokolt esetben, időben meg kell jelenni minden tréningen, s mellőzni kell az extravagáns öltözködést, illetve hajviseletet egyaránt. Emellett közösségi orgánumaira is figyelni fog a klubvezetés, posztjait, bejegyzéseit ellenőrzik, azok nem rombolhatják önmaga és a klub imázsát.

Őszi Ádám 

Dárdai Pál: "Nem ijedünk meg..."

Hétvégén két veretlen csapat mérkőzik meg a Bundesligában a Borussia Dortmund és a Hertha BSC személyében. Mondani sem kell, hogy a zászló a BVB-nek áll, ám Dárdai Pál bizakodó, felkészíti a csapatát és ígéri, hogy nem fognak megijedni az ellenféltől. 

A fővárosi német lap, a bz-berlin.de kérdezte Dárdait a hétvégi bajnoki kapcsán, mely az egyik, ha nem a legnehezebb találkozója lesz a berlinieknek a szezonban. A két mérkőzésen négy pontot bezsebelő Hertha a Signal Iduna Parkba látogat, a találkozó kapcsán pedig így nyilatkozott a maygar szakvezető - "Elképzelhető, hogy változtatunk a taktikai felállásunkon. A BVB hihetetlenül gyorsan futballozik, talán neki a legjobb a támadójátéka jelenleg a bajnokság mezőnyében. Világos tervünk lesz, és fel leszünk készülve. Azt remélem, hogy a vége egy mocskos nulla–nulla lesz. - jelentette ki a tréner, aki mindig őszinte és megszokhattuk, hogy nem kertel - Remek formában van a Dortmund, ez nem kérdéses, de ettől még nem ijedünk meg! A játékosaim nagyon élvezik a futballt, és tudják, minél jobb az ellenfél, annál nagyobb a kihívás."

A két együttes vasárnap 15:30-kor méri össze erejét! A BVB legutóbbi két Europa-liga összecsapását is beleszámítva 4 mérkőzésen 16 gólt lőtt, minden ellenfelét egy négyessel küldte melegebb éghajlatra.

Őszi Ádám

Az MKB Veszprém magára haragítja szurkolóit!


Egy szurkolói hang... százak, ezrek segélykiáltása...

Egy rövid gondolattal kezdeném, egyszer, majd visszanyal a fagyi...! Komolyra fordítva a szót, ja hogy az előbb is az volt, átlagemberi szemmel olyan tendenciát folytat az MKB Veszprém kézilabdacsapatának vezetése, mely inkorrekt a szurkolókkal szemben, egyre szemet szúróbb, a klubvezetés pedig nem keresi a megoldásokat, csak zsebre teszi a szegény magyar szurkoló pénzét!

Szegény magyar szurkoló!

Apropó! Ja, hogy a szegény magyar szurkoló, az átlagember, az igazi szurkoló már nem is tud Veszprém mérkőzésekre járni, mivel a pénztárcájának nem felelnek meg a klub által kibocsátott jegyárak. Persze nem volt ez mindig így, vissza kell menni az időben, s nem is olyan régen még egész tűrhető (akkor sem olcsó) de tűrhető kompromisszumképes összegek forogtak. Most már egy BL-csoportmeccsre (Flensburg)  is 8600 forintos kapu mögötti jegyárat kóstálhatunk, mely újabb erős árnövekedés. Itt pedig halkan jegyezném meg, hogy Celjébe, idegenbe, harmad annyiba sem kerül egy jegy, de még Németországban is sokszor fél áron lehet belépőkhöz jutni...! Az átlagkeresetek és az anyagiak között pedig ég és föld a különbség.

A felsőbb rétegé lett az MKB Veszprém..., csak amikor majd szurkolni kell, veszett vadként belehajtani a győzelembe a csapatot, ott nem a pénz, hanem a szív hiánya fog látszani a lelátón...

Tavaly utoljára a Szeged elleni hazai bajnokin voltam Veszprém meccsen, utána a szezon vége felé érve már megfizethetetlenek voltak a jegyárak, az átlagember számára. Sok mérkőzésen voltam, leírhatatlan hangulatot tapasztaltam, tavaly azonban egy roppant negatív dologgal szembesültem, a korábbi atmoszféra a múlté lett, elkezdett elszínházasodni a lelátó, s aki igazi atmoszféra fanatikus, mint én, az ezt roppant hamar megérzi.

A szurkolók vannak a klubért (sajnos ez egyre inkább anyagi vonzatra tevődik át), de a klub nincsen a szurkolókért...

Jómagam és több ismerősöm is megerősítette azon tapasztalatot, melyet most "pergamenre" vetek, avagy a klubvezetés nem kezeli megfelelően a szurkolókkal történő kommunikációt. Privát üzenetekre, kérdésekre nem válaszolnak, ahogy a mail fiókban is többnyire csak kimenő üzenetet találunk. Pedig csak olyan kérdésekről van szó, miszerint lesz-e a négyes döntőre közös utazás, mikortól lehet megváltani a jegyet stb...! Egész egyoldalú, elvárásokkal teli kommunikációt tapasztalunk sok esetben.

A vidéki szurkoló nem szurkoló!? Avagy a jegyvásárlásban rendre hátrányt szenved az, aki nem Veszprémben, vagy környékén él. Megoldást kérünk a klubtól, kidolgozott, ésszerű struktúrát, ez nem labdarúgás...!

Új arénára lenne szükség, az MKB Veszprém kinőtte "új" 2008-ban átadott otthonát!

Röviden megfogalmazva és a föntiekkel is egybe boronálva, kicsi lett a csarnok, ám azon a kicsin egyre nagyobb pénzt akar kaszálni a klubvezetés! El kellene gondolkozni egy új, nagyobb befogadóképességű létesítmény megépítésén. Ezen tendencia évek óta adott, szívesen vennék egy választ a klubvezetéstől, egy közleményt, miszerint ha épül, akkor mikor, ha pedig nem, akkor miért nem!? Az 5000 férőhely roppant kevés lett...

ui: amellett pedig, hogy a Kiel ellen a jegyár a plafont veri, mi az a mindössze 300 jegy, melyre hasra ütve mondok valamit, 3000 szurkoló pályázott...! Elkelt, s csak azoknak volt esélye, akinek a pénze mellett abban a 15 percben volt ideje számítógép előtt ülni...

Kérném a klubvezetést, hogy ne olyanok legyenek, mint a magyar politikusok, ne söpörjenek mindent a szőnyeg alá, ami kellemetlenen, hanem keressünk közösen megoldásokat, hiszen a szurkoló és a klub szorosan összefonódik!


Őszi Ádám egy fanatikus, ám roppant elkeseredett MKB Veszprém szurkoló

BL-selejtező:Hatalmas meglepetések, kukában a papírforma

Három a bajnoki ágon induló csapat is megváltotta főtáblás helyét kedd este, igaz a papírformával ellentétben a Maccabi Tel-Aviv és a svéd Malmö is meglepetést okozott, míg a Dinamo Zagreb gyorsan lerendezte a visszavágót és egyben a párharcot is.  

BAJNOKI ÁG

Dinamo Zagreb - Skenderbeu 4-1 (2-1)
G: Soudani (9., 80.), Hodzic (15.), Tarevel (55.) ill. Esquerdinha (10.)
Kiállítás: Goncalo (48.) ill.

Eddig tartott az albán aranyérmes Seknderbeu menetelése, a Dinamo Zagreb a visszavágón megmutatta, hogy hatalmas különbség van a két klub között. A találkozó egy gyors gólváltással kezdődött, 1-1-nél felcsillanhatott egy fikarcnyi albán remény, ám ezt az első negyedóra végén Hodzic szertefoszlatta, gyakorlatilag pontot téve a párharc végére. A fordulást követően tíz emberre fogyatkozott a Dinamo, a Seknderbeu még egy utolsó esélyt kapott a sorstól, ám ez az előny semmit nem jelentett, sőt két gólt is kaptak a vendégek, akik így az Europa Liga főtábláján folytathatják, míg a Dinamo Zagreb készülhet a legnagyobb csapatok fogadására. Tj: a Dinamo Zagreb 6:2-es összesítéssel.

Maccabi Tel-Aviv - Basel 1-1 (1-1)
G: Zehavi (24.) ill. Zuffi (11.)

A hazai 2-2-es döntetlen után is a Basel volt a párharc favoritja, azonban egyetlen egy tényezővel megint nem számoltak, ez pedig az izraeliek gólvágója Zehavi volt. A gólgyáros a párharc mindhárom izraeli találatának jegyzője, hiába a svájci mezőnyfölény gólt ők is csak egyet tudtak szerzi, így pedig az idegenben lőtt több gól döntött a végelszámolásban. Mindkét mérkőzésen kidobhattuk a papírformát a kukába...! Tj: a Maccabi Tel-Aviv 3:3-as összesítéssel idegenben lőtt több góllal.

Malmö - Celtic 2-0 (1-0)
G: Rosenberg (23.) Boyata (55.-öngól) ill. -

Ha a Basel kiesésére azt mondjuk, hogy meglepetés és boruló papírforma, akkor mit mondjunk a Celtic produktumára!? Skót csapat nélküli csoportkör elé nézünk, avagy a Malmö hazai pályán lenullázta a keltákat. Hiába a mezőnyfölény, a kapu előtt a svédek voltak veszélyesebbek, a skót kirakatcsapat számára pedig a második játékrészben Boyata öngólja jelentette a végső döfést. Meglepetés, fordul a világ...! Tj: a Malmö 4:3-as összesítéssel.

A bajnoki ág folytatása szerdán:
20:45 APOEL - Astana (első meccs: 0-1)
20:45 Partizan - BATE (első meccs: 0-1)

Őszi Ádám

BL: selejtező: Öt spanyol klub a főtáblán

Történelmi pillanat, avagy azzal, hogy a spanyol Valencia kiejtette az AS Monacót, ötödik spanyol csapatként kvalifikált a főtáblára. A BL-ben rutinos rókának mondható Shakhtar továbbjutása nem sokon múlott, de végül legyűrték az osztrák Rapid Wient. 

NEM BAJNOKI ÁG

AS Monaco - Valencia 2-1 (1-1)
G: Raggi (17.), Elderson (75.) ill. Negredo (4.)

Rémálomszerűen kezdte a mérkőzést a francia klub, avagy védőtől kapott ajándéklabdát értékesített szemet gyönyörködtető módon Negredo a valencia támadója. Löbbölését bizonyára még sokat mutogatják majd. Ekkor 4-1-re állt a párharc, s nem sok esélyt adtunk a hercegségieknek, akik azonban nem adták fel, s Raggai révén egalizáltak viszonylag hamar. A második találat azonban későn jött, utólag már tudjuk, Elderson  negyed órával a vége előtt megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik azonban nem tudták hosszabbításra menteni a mérkőzést, pedig a végén még egy hat perces hosszabbítás is várt a csapatokra. Történelmi pillanat ez, avagy öt spanyol csapat lesz a főtáblán, mivel az EL-győztes Sevilla automatikus indulási jogot nyert tavalyi diadalával. Az FC Barcelona, a Real Madrid, illetve az Atletico Madrid pedig bajnoki eredménye nyomán főtáblás. Tj: a Valencia 3:4-es összesítéssel

Shakhtar Donetsk - Rapid Wien 2-2 (2-2)
G: Marlos (10.), Gladkyj (27.) ill. Schaub (13.), Hofmann (22.)
Kiállítás: - ill. Sonnleitner (88.)

Közel állt a bravúrhoz az osztrák Rapid Wien, azonban be kell érniük a második számú kupasorozattal. Noha Marlos révén hamar vezetést szerzett a brazilos ukrán klub, a Rapid fordítani tudott, s közel került a tűzhöz, azonban Gladkyj rövidesen újra egalizálni tudott. Végül mint kiderült, a Rapid továbbjutása a hazai vereségen ment el, több mint tisztes helytállás volt ez a Shakhtar "otthonában". Tj: a Shakhtar Donetsk 3:2-es összesítéssel

A nem bajnoki ág folytatása szerdán:
20:45 [Sport 1] Leverkusen - Lazio (első meccs: 0-1)
20:45 [Sport 2] CSZKA Moszkva - Sporting CP (első meccs: 1-2) 
20:45 [M4 Sport] Club Brugge - Manchester United (első meccs: 1-3)

Őszi Ádám