2014. május 5., hétfő

0-3-ról tett csodát tett a Palace, oda a Liverpool bajnoki álma - videóval

Elképesztő mérkőzést hozott az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 37. fordulójának zárómérkőzése. Hiába vezetett ugyanis három góllal a a Liverpool a meccs vége előtt tizenkét perccel, a Palace csodát művelt és döntetlenre hozta a meccset. Ezzel a bajnoki cím torkába került a Manchester City. 

Crystal Palace - Liverpool 3-3 (0-1)
G: Delaney (79.), Gayle (81., 88.) ill. Allen (18.), Sturridge (53.), Suarez (55.)

Az első pillanattól fogva Rodgers tanítványai irányították a meccset, jó pár helyzetet kialakítottak, ám az első játékrész során csupán egyszer tudták megrezgetni a Speroni mögött elterülő hálót. A 18. percben Gerrard szögletét követően Allen fejelt a kapuba.

A második játékrészben aztán két perc alatt megtriplázta előnyét a vörösök, előbb az 53. percben Gerrard tért ölelő átadása után Sturridge talált egy rést az előtte elterülő láberdőben, majd mielőtt eszmélni tudtak volna a hazaiak ismét rezgett a háló, Sterling remekül tálalt Suarez elé, aki nem hibázott. Komoyl zakó elé nézett ekkor a Palace, és még a legvérmesebb szurkolók sem hihettek a pontszerzésben. A 79. percben aztán Jedniak tálalt Delaney  elé, aki védhetetlenül lőtt távolról a jobb felső sarokba. Két percre rá aztán kezdett meleg lenni a pite Bolasie remekül tette középre a labdát az érkező Gayle pedig Mignolat mellett a kapuba belsőzött. Két perccel a rendes játékidő vége előtt aztán jött a liverpooli rémálom, Muray passza Gaye lábán landolt, az ír fiú duplája pedig porba döntötte a Liverpool bajnoki álmait, melynek így mondhatjuk csupán matematikai esélye maradt a bajnoki címre. Ezt innen már csak a City ronthatja el.

A hazai szurkolók érthetően katarzisban ünnepeltek és körülbelül annyira döbbentek voltak, mint a vendég szurkolók, felfoghatatlan, hogy kilenc perc alatt sikerült ledolgozni a három gólos hátrányt.  

Íme a 37. forduló eredményei:
West Ham United - Tottenham 2:0
Aston Villa - Hull 3:1
Manchester United - Sunderland AFC 0:1
Newcastle United - Cardiff 3:0
Stoke - Fulham 4:1
Swansea - Southampton 0:1
Everton - Manchester City 2:3
Arsenal - West Bromwich 1:0
Chelsea - Norwich 0:0

A Premier League állása 37 forduló után:
1. Liverpool 81 pont, 2. Manchester City 80 p. (36 meccs), 3. Chelsea 79 p., 4. Arsenal 76 p. 5. Everton 69 p., 6. Tottenham 66 p., 7. Manchester United 60 p.,... 18. Norwich 33 p., 19. Fulham 31 p., 20. Cardiff 30 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Suarez (Liverpool) 31 gól
2. Sturridge (Liverpool) 21 gól
3. Yaya Toure (Manchester City) 19 gól
4. Agüero (Manchester City) 17 gól
4. Rooney (Manchester United) 17 gól
6. Bony (Swansea) 16 gól
6. Giroud (Arsenal) 16 gól

Őszi Ádám

Hat gólos meccs és bús Lazio szurkolók

Igen csak eseménydúsra sikeredett az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) hétfői játéknapjának első mérkőzése, melyen a Lazio és az újonc Verona mérte össze tudását. A mérkőzés elképesztő izgalmakat, hat gólt és egy olyan eredményt hozott, mellyel mindkét csapat elütötte egymást a nemzetközi kupaindulástól. 

Lazio - Hellas Verona 3-3 (1-1)
G: B. Keita (30.), Lulic (60.), Mauri (90+3.) ill. Marquinho (37.), Iturbe (69.), Romulo (83.)
Kiállítva: Lulic (86.) ill. Albertazzi (90+2.)

Nagyon úgy fest, hogy jövőre nem láthatják kedvenceiket az Európa Ligában a Lazio fanatikusai, illetve a Hellas Verona is lemondhat a nemzetközi porondról, miután a két csapat hat gólos döntetlent játszott egymással. Az első igazán nagy lehetőség Luca Toni előtt adódott, aki azonban ha centikkel is de a kapufa mellé lőtt. A 30. percben aztán Keita már nem volt pontatlan, Canrdeva hozta kihagyhatatlan helyzetbe a  szenegálit, aki vezetést szerzett a hazaiaknak. Sokáig nem tartott a hazai ultrák örömünnepe, ugyanis hét minutummal később Marquinho lőtt laposan a kapu jobb alsó sarkába.

A második játékrészben ismételten Keita volt főszerepben, valahogy Lulic elé kalamolta a labdát, aki nem kegyelmezett és újra vezetést szerzett a Lazio csapatának. A vendégek válasza aztán ezúttal sem maradt el, a 69. percben Sala ugratta ki csapattársát Iturbét, aki higgadtan a kapus mellett a bal alsóba gurított. Hét perccel a vége előtt aztán Hallfredsson beadásáról lemaradtak a hazaiak, ahogyan Berisha kapuvédő is, így az érkező Romulo pár méterről passzolhatott a kapuba és az Európa Liga indulás küszöbére helyezte csapatát. Kevéssel a vége előtt aztán kiszállt a gólszerző Lulic egy súlyos szabálytalanság miatt. Mikor már mindenki elkönyvelte a Verona győzelmét, jött Albertazzi buta szabálytalansága, melynek kiállítás és büntető lett az eredménye. Az ítélet végrehajtó Mauri volt, akinek lövését előbb védte Rafael, ám a kipattanót nem tudta hárítani, így döntetlen lett a vége.

Őszi Ádám

"Besic az egyetlen játékos, aki Messit megállíthatja.."

Korábban már beszámoltunk róla, hogy kihirdette 24 fős utazó keretét Safet Susic a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a kerethirdetést követően sajtótájékoztatót tartott és igen hízelgően beszélt Muhamed Besicről a Ferencváros labdarúgójáról, aki úgy fest nagy feladat elé nézhet a tornán. 

"Besic az egyetlen játékos, aki Messit megállíthatja. Nagyon jól játszik Magyarországon, fényes karrier vár rá" - hangzott el eme rövid dicséret és egyben "ígéret" a kapitány szájából.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg kap-e majd lehetőséget Besic, illetve amennyiben kap, tényleg ő lesz-e az akinek meg kell, illetve meg kellene fognia a pályán az argentinok világklasszisát.

Őszi Ádám

NB I-es játékos a vb-re készülő európai csapat keretében! - Íme a keret

Ha hazánkat nem is, de az NB I-et képviselheti egy játékos a brazíliai világbajnokságon, ugyanis helyet kapott a bosnyák válogatott 24 fős keretében a Ferencváros kiválósága Muhamed Besic. 

A hétfői napon keretet hirdetett Safet Susic a bosnyák válogatott kapitánya, melyben ott van a magyar csapat légiósa Besic. A keretben található mind a 24 labdarúgó elutazik Brazíliába, s közülük 23 nevezve is lesz a tornára. A hírek szerint Besic ott lesz a nevezettek között, ám az nagy kérdés, hogy a tornán szerepet kaphat-e, ugyanis Susic irányítása alatt most kapott meghívót először a nemzeti csapatba a korábbi válogatott játékos.

Ami öröm Besic számára, az viszont fájdalmas lehet a Ferencvárosnak, mely így kénytelen lesz egyik legjobb játékosát pótolni a véghajrában, ugyanis nemsokára kezdődik a 12 napos összetartás, majd felkészülési meccsek sora. Utolsó két NB I-es bajnokiját így szinte biztosan Besic nélkül vívja majd meg az FTC.

Ami a bosnyák nemzeti csapat felkészülési programját illeti, a 12 napos összetartást és egy a bosnyák utánpótlás-válogatott elleni mérkőzést követően a tengeren túlra repülnek, hogy farkasszemet nézzenek két világbajnoki résztvevővel Elefántcsontpart és Mexikó személyében. Ezt követően Brazíliába utaznak, ahol utolsó felkészülési mérkőzésüket a Santos fiataljai ellen játsszák majd.

Íme a bosnyák válogatott 24 Fős VB-kerete:

Kapusok: Asmir Begovic (Stoke City), Jasmin Fejzic (Aalen), Asmir Avdukic (Borac Banja Luka)

Védők: Muhamed Besic (Ferencváros), Emir Spahic (Bayer Leverkusen), Mensur Mujdza (Freiburg), Sead Kolasinac (Schalke 04), Ermin Bicakcic (Braunschweig), Toni Sunjic (Zorja Luhanszk), Ognjen Vranjes (Elazigspor), Ervin Zukanovic (Gent), Avdija Vrsajevic (Hajduk Split)

Középpályások: Miralem Pjanic (Roma), Senad Lulic (Lazio), Sejad Salihovic (Hoffenheim), Izet Hajrovic (Galatasaray), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibricic (Erciyesspor), Zvjezdan Misimovic (Guizhou Renhe), Anel Hadzic (Sturm Graz), Tino Susic (Hajduk Split)

Csatárok: Edin Dzeko (Manchester City), Vedad Ibisevic (Stuttgart), Edin Visca (Istanbul BB)

Őszi Ádám