2014. november 3., hétfő

Jó hírek Gereth Bale-ről!

Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzője hétfőn közölte a sajtó embereivel, hogy villámképtű szélsője Gareth Bale újra bevethető állapotban van. 

Az olasz szakember azt is hozzátette, hogy még gondolkozik azon, hogy milyen szerepet kaphat Bale a Liverpool elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Kedden dönti csak el, hogy a walesi ott lesz-e a kezdőben, vagy csupán a kispadon kezdi a találkozót.

A Spurs egykori klasszisa izomproblémával küzdött az elmúlt hetekben, így Isco került előtérbe, a spanyol pedig klasszis teljesítményt nyújtott, ezáltal megnehezítve Ancelotti dolgát a kezdőcsapat összeállítását illetően. Bale a Bilbao elleni bajnokin sérült meg még október első hetében.

Bale felépülésével Ancelotti jelen pillanatban minden játékosára számíthat, így legjobb csapatét küldheti a pályára. 

Arrow

Hetekre kidőlt a Barca egyik legjobbja

Vádlisérülést szenvedett, így az elkövetkezendő hetekben nem áll Luis Enrique rendelkezésére a katalánok francia védője Mathieu. 

A nyáron szerződtetett bekk kiemelkedő teljesítményt nyújtott eddig, így elhallgattatta azokat, akik támadólag léptek fel ellene, illetve a katalán klubbal szemben, mondván rossz transzfert vétett a Barca. Mathieu olyannyira jó teljesítménnyel rukkolt eddig elő, hogy több ízben is arról beszéltek, hogy ha most lenne vége a bajnokságnak, ő lehetne az álomcsapat egyik belső védője.

A gall a Celta elleni kínos zakó során megsérült, izomsérülést diagnosztizáltak a vádliában, melynek következményében 2-3 hétre vállt harcképtelenné. Így biztosan kihagyja az Ajax elleni Bajnokok Ligája mérkőzést, illetve az Almeria elleni bajnokit és a francia válogatott soron következő két mérkőzését. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a Sevilla ellen térhet vissza egy roppant fontos bajnokin.

Arrow

Real játékost vehet a télen a ManCity!

Újfent nagy dobásra készülnek az Etihadbon, a Manchester City ugyanis a Real Madrid védőjét nézte ki magának. A portugál Bola úgy tudja, hogy már a télen ajánlatot tesznek a Polgárok. 

Pepe neve nem először vetődik fel a Manchester City háza táján, ám eddig minden egyes ajánlatot elutasított a Real Madrid, mely nem kívánta eladni portugál klasszisát. Ez azonban most változott, Pepe már nem érinthetetlen, ugyanis Ancelotti keze alatt igen csak összecsiszolódott középen a Ramos-Varane páros, így egy jó ajánlat esetén fontolóra vehetik a királyiak az üzletet.

Hogy mennyi az annyi? Erről nincsenek információink, azt azonban tudjuk, hogy a német transfermarkt.de 15 millióra taksálja a portugált, akinek szerződése 2016 nyaráig érvényes a királyiakkal. Egy tény azonban ne felejtsünk el, Pepe immáron 31 esztendős és fiatalabb nem lesz.

A balhéiról és nem éppen sportszerű megmozdulásairól elhíresült védő közel 300 tétmérkőzésen szerepelt eddig a Real Madridban.

Arrow 

Súlyos eltiltás várhat a Manchester United középpályására

A pályán kívül folytatódik a manchesteri derbi, a United és a City összecsapását a Polgárok nyerték meg, azonban a zöld asztalnál további fejlemények várhatóak. A Vörös Ördögök középpályása Fellaini akár súlyos büntetést is kaphat. 

A felvételek, illetve fényképek bizonyítékot adhatnak arra, hogy Fellaini a United belga kiválósága leköpte a földön fekvő Agüerot. A mérkőzésen Fellaini hátulról akasztotta az argentin gólfelelőst, az eset a büntetőterületen belül történt, a játékvezető sípja pedig néma maradt. Fellaini oda hajolt Agüero fejéhez és láthatóan odabökött neki valamit. A szavak mellett a fényképek és a felvételek arról árulkodnak, hogy a belga száját valami más is elhagyta. Itt jön képbe a fegyelmi bizottság, melynek tisztje lesz eldönteni az eset szándékosságát. Amennyiben "bűnösnek" találják a belgát abban az esetben súlyos eltiltást vonhat magával az eset. 

Arrow

Öt esztendős átkot tört meg az Újpest

Hétvégén az MTK elleni rangadó megnyerésével rég nem látott magasságokba emelkedett az Újpest labdarúgócsapata, mely öt esztendőt követően került fel ismételten a bajnoki dobogóra. 

Az utóbbi években nem kényeztette el szurkolóit az Újpest, mely legutóbb 2009 novemberében állt ilyen jól a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Akkor a Vasas legyőzését követően lépett fel a csapat a bajnoki tabella képzeletbeli dobogójára. Az együttes több ízben megjárta az alsóházat és nem volt kiemelkedő csapata a magyar élvonalnak. Volt olyan esztendő is, amikor a felsőház csak álom volt, a csapat a kiesés szele elől menekült.

A szurkolók elfordultak a csapattól, a sikertelenség és a klub környékén folyó dolgok miatt mára alig maradt néző a Szusza Ferenc Stadionban. Sokan bíznak benne, hogy ez változik és a jó szereplés újfent benépesíti a stadion lelátóit, melyek manapság konganak az ürességtől.

A hétvégén az Újpest ellenfele a Puskás Akadémia lesz.

Arrow

Fantasztikus mérkőzést kapott Kassai Viktor

Magyar szereplője is lesz a Bajnokok Ligája soron következő 4. fordulójának, ugyanis Kassai Viktort bízta megy az UEFA bíróküldéséért felelős szakosztálya a Real Madrid-Liverpool szuperrangadó levezetésével. Kassai az idei szezonban először fújhatja a sípot a legrangosabb kupasorozatban. 

A sípmester munkáját asszisztensként Ring György és Tóth Vencel segíti majd, míg az alapvonalakon Bognár Tamás és Fábián Mihály ténykedhet. A mérkőzés negyedik játékvezetője Kispál Róbert lesz.

Kassai legutóbb a nemzetközi porondon a Trabzonspor és a Legia Warszawa összecsapásán fújt, a Bajnokok Ligája selejtezőiben pedig a Celtic és a Maribor összecsapásán ténykedett. 

Arrow

Steven Gerrard Manchesterben folytathatja!?

Egyre többet foglalkoznak Steven Gerrard jövőjével, mint ismeretes a Liverpool klasszisának szerződése a szezon végeztével lejár, klubja pedig egyelőre nem hosszabbított vele. Egybehangzóan állítják brit lapok, hogy Manchesterben szívesen látnák Gerrardot. 

A 34 esztendős irányító amióta az eszét tudja a Liverpoolt szolgálja, 1987-ben került a klub akadémiájára, majd 1998-ban debütált a felnőttek között és azóta a klub történetének egyik legnagyobb alakjává nőtte ki magát. Nehéz elképzelni, hogy távozzon és másutt játsszon...

A hírek szerint azonban a Manchester City szívesen látná soraiban a válogatottságot a világbajnokság után lemondó klasszist. Az újságíróknak Pellegrini a csapat vezetőedzője elmondta, hogy Gerrard még két évig szinte biztosan tudja ezt a szintet tartani, ő pedig nem azzal foglalkozik, hogy ki hány esztendős, hanem azt nézi, ki hogyan teljesít a pályán és az edzéseken.

A kételkedők számára felhoznánk Frank Lampard esetét! Senki sem gondolta, hogy a Chelsea klasszisa más Premier League klub mezét magára ölti távozását követően, aztán még is így lett, jelenleg a City kölcsönjátékosa Lampard.

Mások azonban úgy vélekednek, a pool és Gerrard között lesz megállapodás, csak nem verik nagy dobra és ha eljön az ideje, bejelentik a hosszabbítást.

Arrow

Rekordot döntött a Real Madrid

Hétvégi idegenbéli fölényes győzelmével a Barcelona rekordját átadta a múltnak a Real Madrid, mely első öt idegenbéli mérkőzésén 21 gólt szerzett. 

Carlo Ancelotti csapata fantasztikus formában van, 10 fordulót követően vezeti a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, miután az FC Barcelona zsinórban kétszer betlizett. Ami az idegenben lőtt gólok számát illeti az első öt bajnoki mérkőzésen, a csúcstartó a katalán óriás volt még a 2011/2012-es szezonból, akkor Messiék 19-ig jutottak ennyi idő alatt.

Íme a Real Madrid történelmi eredménysora:
2. forduló: Real Sociedad - Real Madrid 4-2
4. forduló: Deportivo - Real Madrid 2-8
6. forduló: Villareal - Real Madrid 0-2
8. forduló: Levante - Real Madrid 0-5
10. forduló: Granada - Real Madrid 0-4

Arrow

Drogvádakkal illetik a Real Madrid játékosát

Botrányos hírek láttak napvilágot a Real Madrid kapusáról. A costa ricai kapuvédőt Keylor Navast drogvádakkal illetik, a játékos tagad és pert indít. 

Nyilvánosságra került a tény, mely szerint a Costa Rica-i belügyminisztérium titkosszolgálati eszközökkel figyeltette a 27 esztendős kapuvédőt és családját, illetve lánytestvérét. Részletes és bizalmas információkat próbáltak szerezni, júliusban és augusztusban közel 30 titkos ügynök dolgozott a Keylor-ügyön. 

A madridi székhelyű Marca arról ír, hogy Navas drogügyben lehet érintett. A sértett így nyilatkozott - "Fel vagyok háborodva. Megsértették a privát szférámat és a családomét. Megkértem az ügyvédeimet Costa Ricában, hogy tegyék meg a szükséges jogi lépéseket!" 

Arrow

Újabb rémhír Dortmundban

Hatalmas a káosz és sokasodnak a gondok a Borussia Dortmund háza táján. A klub jelen pillanatban utolsó előtti és kieső a Bundesligából, míg újabb sérülés is nehezíti Jürgen Klopp dolgát. 

Nem mindennapi sérüléshullám sújtja a BVB keretét, sorra sérülnek meg a kulcsjátékosok, alap kezdőjével talán még nem is tudott idén kiállni a klub. A hétvégi Bayern München elleni mérkőzés félidejében le kellett cserélni a Nationalelf világbajnok védőjét Mats Hummelst, aki mint megtudtuk sérülést szenvedett. A klub tájékoztatása szerint legalább három hétig harcképtelen lesz a védő, így Klopp mester már gondolkozhat is az alternatívákon.

Fontos és egyben nehéz mérkőzések jönnek a héten, a Bajnokok Ligájában a Galatasaray látogat Dortmudba, míg hétvégén a bajnoki dobogón helyet foglaló Borussia Münchengladbach látogat vendégségbe.

Arrow

Edzőmenesztés a spanyol élvonalban

Fantasztikusan indult a szezon a Real Sociedad számára, Jagoba Arrasate irányításával a klub ugyanis 4:2-re legyőzte a Real Madridot. Igen ám, de a 10. fordulót követően csupán ez az egy győzelem ékesíti az eredménysort, így a 36 esztendős trénertől az újabb hétvégi vereséget követően elköszöntek. 

Az i-re a pontot a Malaga elleni 1:0-ás vereség tette fel, szombaton késő este megköszönték Arrasate eddigi munkáját, melyet a klubnál végzett. A Sociedad jelen pillanatban kieső a La Ligából, a menesztett szakember utódját még nem mutatták be. Sok idő azonban nincsen, hétvégén ugyanis az Atletico Madrid érkezik a Estudio Anoeta gyepére.

Arrasate minden sorozatot figyelembe véve 66 mérkőzésen irányította a Sociedadot, mérlege pedig 50 százalékos (24 győzelem 12 döntetlen és 24 vereség). Ez idő alatt a csapat 92 gólt szerzett és 90 kapott.

Arrow

Visszavonult jelenkorunk egyik legnagyobb edzője

Vasárnap sorozatban harmadszor is bajnokot csinált a kínai Guangzhou Evergrande csapatából, majd a sajtó nagy meglepetésére bejelentette visszavonulását Marcello Lippi jelenkorunk egyik legnagyobb szaktekintélye. 

Nincs tovább, ez volt a tréner utolsó mérkőzése profi edzőként - "Nem akarok a továbbiakban edzősködni. Túl öreg vagyok!" - jelentette be a 66 esztendős olasz tréner.

Emellett azt is elárulta, hogy nem száll ki a labdarúgás száguldó cirkuszából, marad a Guangzhou Evergrande csapatánál, mint technikai igazgató. Hivatalosan még nem mutatták be utódját, ám azt beszélik, hogy egykori játékosa, az Al Ahli szakmai stábjában dolgozó aranylabdás Babio Cannavaro lesz. 

Edzői pályafutását 1982-ben kezdte, sok helyen megfordult és ritkán maradt meg sokáig egy helyen. Volt az Atalanta és a Napoli trénere is egy évig, míg nem 1994-ben kinevezték a Juventus trénerévé. Ez volt karrierje egyik legjobb időszaka. Az Öreg Hölgy kispadján 5 bajnoki címet, olasz kupát és szuperkupákat is nyert. Felült Európa trónjára 1996-ban a Bajnokok Ligája megnyerésével, majd Európai Szuperkupát és Vilgákupát is nyert. Torinóban 1999-ben köszönt le, majd egy évig az Intert trenírozta. Ezt követően visszatért a Juvéhoz, melyet 2004-ig irányított. Ekkor kérték fel az olasz válogatott élére. A nemzeti csapatot két periódusban irányította, 2006-ban világbajnoki címre vezette a csapatot. Pályafutása utolsó állomása volt a  Guangzhou Evergrande, 2012-es érkezése óta mindent besepert, zsinórban három bajnoki címet és egy ázsiai Bajnokok Ligája elsőséget is ünnepelt.

Arrow