2014. november 1., szombat

Premier League: Az év meccsére készülnek Manchesterben - előzetes

Hétvégén a 10. fordulóhoz érkezik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2014/2015-ös kiírása. Manchesterben az év mérkőzésére készülnek, míg a nagy riválisok kötelező győzelem előtt állnak. Nézzük mi vár a hétvégén az angol futball fanatikusaira. 

A 10. forduló nyitómérkőzését St. James Parkban rendezik, a Szarkák vendége a pocsék szezonrajtot bemutató Liverpool lesz. Mindkét együttes veretlen maradt az utóbbi hetekben, ám egyik oldalon sem elégedettek az eddigi teljesítménnyel, a kitűzött célok igen távoliak jelen pillanatban. Mindkét együttes pályára lépett hét közben a Ligakupában, a Liverpool a végjátékban fordított a Swansea ellen, ráadásul Balotelli is megtörte a gólcsendet, míg a Newcastle nem kisebb bravúrt hajtott végre, mint a Manchester City legyőzése az Etihadban. 

Délután 16 órakor igazi meccsdömping kezdődik, a nagyok közül pályán lesz az Arsenal és a Chelsea is, na meg persze a szezon meglepetéscsapata a Southampton. Wenger mindössze ötödik helyen szerénykedő csapata a sereghajtó Burnley legjobbjait fogadja, a nyeretlen újonc ellen kötelező a három pont, az Ágyúsok így is sok pontot hullajtottak már kis csapatok ellen. Az utóbbi hetekben kiválóan szerepel a West Ham, mely a Soton mellett nyugodtan mondható meglepetéscsapatnak. A Kalapácsosok múlt héten a regnáló bajnok Manchester Cityt verték meg, jelenleg pedig negyedikek a bajnokságban. A Stoke az alsóházban foglal helyet és teljesítménye nagyon ingázó. A feljövőben lévő Eveton a múlt héten hosszú idő után nyerni tudó Swanseat fogadja, míg a Southampton a Hull otthonába utazik, hogy tovább folytassa parádés szereplését és ragadjon Mourinho csapatára a tabella élén. Az újonc Leichester jól kezdett, ám utóbbi négy mérkőzésén nem sok babér termett, így a kiesőzóna nagyon közel került. Ellenfelük a West Brom szintén alsóházi, ám ha csak kicsit is de jobban áll mint vendéglátója. A mezőny egyébként nagyon sűrű. A tabella éllovasa a Chelsea otthon fogadja a kieső helyen álló QPR-t, úgy gondoljuk nem lehet kérdés a mérkőzés végkimenetele.

Vasárnap aztán jön a manchesteri derbi, a United és a City várva várt összecsapása. Egyik csapat sem úgy áll a bajnokságban, ahogy azt előzetesen elvárták, a United még a tavalyinál is rosszabb rajtot produkált és vergődik a mezőny közepén az elköltött milliókkal, míg a Polgároknak egyre távolodik a bajnoki tabella eleje. Múlt héten a West Ham verte meg Pelledgini tanítványait, míg hét közben a Ligakupából a Newcastle búcsúztatta őket. Tavaly a City oda-vissza átgázolt riválisán, 4-1, 3-0 volt az eredmény. Van tehát miért törleszteni. A játéknapot az Aston VIlla és a Tottenham összecsapása zárja, a Spurs csupán az alsóházat vezeti, míg a Villa a legrosszabb formában lévő csapt zsinórban elszenvedett öt vereségével.

A forduló zárómérkőzése hétfőre marad, két kiesőjelölt a Palace és a Sunderland ütközik.

Szombat
13:45 Newcastle United - Liverpool (Digi Sport 1)
16:00 Arsenal - Burnley
16:00 Stoke - West Ham
16:00 Everton - Swansea
16:00 Hull - Southampton
16:00 Leicester - West Bromwich
16:00 Chelsea - Queens Park (Digi Sport 1)

Vasárnap:
14:30 Manchester City - Manchester United (Digi Sport 1)
17:00 Aston Villa - Tottenham (Digi Sport 2)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace - Sunderland AFC (Digi Sport 1)

Arrow