2014. január 5., vasárnap

Hatalmas pofon! - Ötöt kapott a West Ham alacsonyabb ligás ellenfelétől

Az angol FA-kupa vasárnapi játéknapjának nyitómeccsén a korábbi kétszeres BEK-győztes Nottingham Forest kiütéses, már-már megalázó vereséget mért a Premier Leagueben szereplő West Ham Uinted csapatára. A City Ground közönsége öt gólt láthatott és mind az ötöt hazai komponálásban. 

Hatalmas meglepetést okozott a Championship élmezőnyébe tartozó Nottingham, mely a feljutásért harcol a második vonalban. Lehet mondani, hogy kupameccs meg hasonlók, de tény ami tény, egy tartalékosan felálló Premier League csapat sem kaphat ki így.

A gólözönt  Abdoun a hazaiak algériai támadó középpályása kezdte meg az első játékrészben, mikor is a 12. percben büntetőhöz jutott a hazai gárda. Ekkor még senki sem sejtette, mi vár a "Kalapácsosokra", illetve Adrian hálóőr sem hitte, hogy a hálóból még négyszer kell kivennie a játékszert. A 65. percben aztán beindult a Paterson biznisz! Ha pedig egy üzlet beindul... ! A 22 esztendős angol támadó élete meccsét játszotta, első gólját a 65. percben jegyezte, míg a 79. minutumban már három strigula állt a neve mellett. A ráadásra maradt a kegyelemdöfés, a hosszabbításban Reid állította be az 5-0-ás végeredményt.

Nottingham Forest - West Ham United 5-0 (1-0)
G: Abdoun (12.- büntető), Paterson (65., 71., 79.), Reid (90+1.) ill. -

Őszi Ádám

Egyiptomi válogatott irányítótehetség került Portugáliába

Fiatal igen tehetsége labdarúgóval erősíti meg keretét a portugál bajnokságban szereplő Nacional, mely a nemzetközi kupaindulást küzd hazájában.  

A 20 esztendős Saleh Gomaa hazája pontvadászatában szerepelt az Enpii Club színeiben egészen eddig. Fiatal kora ellenére többszörös egyiptomi válogatottnak mondhatja magát, illetve az u23-as válogatottban 23 alkalommal öltötte magára a címeres mezt.

Egy remek ugródeszkának tartja Gomaa a portugál ligát, ez nem csoda, hiszen számos későbbi csillag az ibériai országból kerül ki. A lényeg, hogy Európában focizhat egy olyan bajnokságban, melyet minden klub játékosmegfigyelői figyelnek.

A transzfer anyagi részét nem hozták nyilvánosságra, a transfermarkt. de egyébként 600 ezer euróra taksálja az árát az irányító középpályásnak.

Őszi Ádám

Wenger csatárt venne! - Atletico, Real és Bayern játékos a képben

Arsene Wenger minden áron támadót szeretne igazolni a tél folyamán, ugyanis Giroud és Podolski nem jelent elég alternatívát ezen poszt kiteljesedésére. A jelöltek megvannak, a tárgyalások megkezdődhetnek, nézzük kik azok akik Arsenal mezt ölthetnek magukra, ha minden úgy alakul, ahogy a francia szakember szeretné... 

A nemzetközi sajtóban három név kering, nézzük kik ők és mekkora esély van a szerződtetésükre. Felhívjuk a figyelmet, hogy ezek többnyire sajtóhírek, ám neves hírportálok, nem csupán a hasukra csapnak, mindennek van alapja!

Atletico Madrid: Kezdjük a legkevésbé elképzelhető transzferrel! Nem másról van szó, mint Diego Costa, a "Matracosok" immáron spanyol válogatott gólzsákjáról, aki Falcao távozását követően úgy tűnik 25 esztendős korára teljesedett ki. Az idei szezonban 18 bajnokin 19 alkalommal volt eredményes, ezzel pedig vezeti a La Liga góllövőlistáját, az egész szezont figyelembe véve pedig 23 meccsen 23 gólt jegyez. Egy igazi befejező csatár, olyan akire Wengernek szüksége lenne! Ám Costa aligha hagyja el csapatát, mellyel vezeti a spanyol pontvadászatot. Piaci ára igen jelentőset ugrott 15 millióról 25 millióra. Ezen adat azonban októberi, azóta nem frissült, de biztosan tovább növekedett.

Real Madrid: Célkeresztben a 21 esztendős Álvaro Morata, aki kevés lehetőséget kap Ancelotti mestertől. Az ő szerződtetése már igen csak elképzelhető, ugyanis játéklehetőségre vágyik és nem az ő malmára hajtja a vizet a hír, mely szerint a galaktikusok ismételten kész sztárcsatárt vennének. Képességei vitathatatlanok, ám még nem forrotta ki a profik közt, erre nem sok lehetősége volt. Piaci ára 12 millió euróra rúg, szerződése 2015-ben jár le.

Bayern München: A legújabb hír a német rekordbajnok felé mutat, azon belül pedig a horvát válogatott Mario Mandzukic felé, aki Lewandowski szerződtetése miatt kényszerülhet váltásra. Jelenleg azonban stabil kezdőembere a Guardiola csapatnak és a lengyel csak a következő szezonban érkezik, így sokan úgy vélik Mandzukic nem megy sehova a télen. Mások pedig már a Mandzukic-Lewandowski csatárduórol beszélnek. vajon létre jön? netán Wenger és az Arsenal beleköp a levesbe? Meglátjuk!

Őszi Ádám

Genoa: A Manchester United védője érkezhet!

Az olasz  Tuttosport értesülései szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Genoa a védelem megerősítésén szorgoskodik, a kiszemelt pedig a Manchester United egyik padon csücsülő védője. 

Alexander Büttner az Ajax és a Vitesse nevelése igen szép karriert futott be Hollandiában, amivel felkeltette a Manchester United, illetve Sir Alex Ferguson figyelmét. A korábbi holland utánpótlás válogatott védő 2012-ben került a Vörös Ördögökhöz, ám az áttörés elmaradt. Érkezése óta 19 alkalommal szerepelt a felnőttek között, többnyire csereként. Ha az idei szezont vesszük figyelembe, Moyes  eddig 6 meccsen adott lehetőséget számára, átlagban pedig 65 percet tölthetett a pályán.

Figyelembe kell azonban venni, hogy Büttner immáron 24 esztendős és folyamatos játéklehetőségre lenne szüksége a fejlődés érdekében. Így jött tehát a lehetőség, a Genoa érdeklődése. Az olasz klub nem megvenné, hanem a szezon végéig kölcsönszerződést kötne a Vörös Ördögökkel. Azt nem lehet tudni, hogy opciós joguk lenne-e, mindenesetre, jelenleg 5 millió euróra taksálják a fiatal holland piaci árát.

Őszi Ádám

Monaco: Megvan az első érkező, Falcao vetélytársat kapott! -hivatalos

Nem teketóriázott sokáig a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) második helyén álló AS Monaco vezetősége és a piacnyitást követően rögtön a lovak közé csapott. A hercegségi klub szombaton hivatalos honlapján jelentette be első téli transzferét, aki Falcao mellé érkezett vetélytársnak. 

A szóban forgó játékos a 23 esztendős 203 centiméter magas elefántcsontparti válogatott támadó Lacina Traoré, aki az eddig nyeretlen Anzhi csapatát és az orosz bajnokságot hagyta maga mögött. 

Claudio Ranieri a csapat vezetőedzője korábban már elismerte a sajtó előtt, hogy érdeklődnek a támadó iránt és a kapcsolatot is felvették. Az edzői szavak után nemsokkal jött a bejelentés, miszerint a korábbi CFR Cluj támadó négy és fél esztendőre írt alá, vételárát pedig nem hozták nyilvánosságra a felek. A transfermarkt.de 16 millió euróra taksálta a fiatal játékos piaci árát.

A sorsáról azonban még nem sokat tudni, ugyanis Falcao mind a Chelsea, mind pedig a Real Madrid kívánságlistáján szerepel. Amennyiben marad a kolumbiai, abban az esetben nagy a valószínüsége, hogy a Premier League kiesőjelöltje a West Ham United veszi kölcsön Traorét.

A csapatban egyébként komoly konkurenciát jelenthet a nyolc gólt szerző Riviére, aki hatodik a Ligue 1 góllövőlistáján.

Őszi Ádám