2013. szeptember 10., kedd

Navas a hosszabbításban mentett "pontot" a spanyoloknak

A világverő spanyol armada Chile együttesét fogadta barátságos mérkőzésen, melyen kis híján megégett Del Bosque legénysége. A spanyolok megmentője Navas volt, aki az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a meccset. 

Sokan teljesen másra számítottak, ám a labdarúgás ezért szép, az utak többnyire kifürkészhetetlenek és dögivel születnek a meglepetések, borulnak a papírforma eredmények. A vezetést roppant hamar megszerezte a tengerentúli csapat, ugyanis Vargas mozgott remekül lukra a 6. percben, a védelemben pedig Pique bennragadt, így lesről szó sem lehetett. A támadó köszönte a labdát és a kapuba helyezte azt.

Soldado a 36. minutumban fejjel egalizálta az állást, a beadást a fejére rajzoltál, így azt neki csak be kellett bólintania négy méterről. A felek azonban még is chilei vezetéssel vonultak az öltözőbe, ugyanis az első játékrész utolsó percében ismét Vargas villant. Arbeloáról való lefordulása tanítani valóra sikeredett, onnantól pedig megnyilt az út, a lövés tökéletesen simult el a bal kapufa mellett a hálóban. 

A második játékrészben akadtak helyzetek mindkét oldalon, ám úgy tűnt, hogy Vargas két találata spanyol verést érhet kedd este, azonban nem így lett, ugyanis a hosszabbításban Navas vetődött be egy középre gurított labdára és paskolta a játékszert két méterről a kapuba. A mutatott játékra és a teljesítményre azonban Chile nyugodtan büszke lehet...

Spanyolország - Chile 2-2 (1-2)
G: Soldado (36.), Navas (90+1.) ill. Vargas (6., 45.)

Nem csupán ezt a meccset játszották a mai nap folyamán, hét másik összecsapást is lebonyolítottak barátságos keretek közt, míg a legjobban várt meccsre a brazil-portugál összecsapásra magyar idő szerint 03:00-kor kerítenek sort.

Japán - Ghána 3-1
Dél-Korea - Horvátország 1-2
Kína - Malajzia 2-0
Hong Kong - Szingapúr 1-0
Nigéria - Burkina Faso 4-1
Kanada - Mauritánia 0-1
Dél-Afrika - Zimbabwe 1-2

Mint az az eredményekből látható, a vb-re már kijutó Japán magabiztosan nyert Afrika egyik legjobb csapata Ghána ellen, míg déli szomszédaink a szintén már kijutó Dél-Korea legjobbjait múlták felül egy góllal. Ahogyan az idei Afrikai nemzetek kupája idei döntőjében, úgy most sem tudta megverni Burkina Faso a remek formát mutató Nigéria csapatát. A végére pedig egy meglepetés, Mauritánia legyőzte Kanada legjobbjait...

Őszi Ádám