2013. október 29., kedd

Angol Ligakupa: Kiesett az Arsenal és a Fulham, fantasztikusat harcolt a Birmingham

Az Angol Ligakupa negyedik fordulója kezdődött meg kedd este, melynek során a Chelsea az Emiratesben búcsúztatta az Arsenalt, míg jó pár mérkőzése igazi gólzáport láthatott a publikum.  Az alacsonyabb osztályú csapatok igazi küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot. 

Tartalékos csapatok csatáját hozta a negyedik forduló csúcsderbije, mind Wenger, mind pedig Mourinho pihentette legjobbjait, ez pedig a játék ritmusán is meglátszott, mely lassabb volt a megszokottnál. A 26. percben a vendégek szereztek vezetést egy óriási védelmi hibát követően, Wilshere és Jenkinson zavarták egymást, utóbbi hazafejelte a labdát ám röviden. Érkezett a védelemből ellőre mozgó Azpilicueta, aki csatárokat megszégyenítő módon csapott le az előtte adódó lehetőségre. A második játékrészben aztán érkezett Özil, Wenger suerette volna megfogni a meccset, ez azonban nem sikerült, alig pár perccel a német beállását követően a Mourinho álltál kegyvesztetté vált Mata duplázta meg a kékek góljainak számát, beállítva a végeredményt.

Arsenal - Chelsea 0-2 (0-1)
G: - ill. Azpilicueta (26.), Mata (66.)

Nem vallottak szégyent a második ligás csapatok, igaz hármójuk közül csak egy jutott tovább. A West Ham csupán két büntetővel tudta megverni a Burnley együttesét, mely végig meccsben volt, míg a Leichester egy hét gólt hozó igen csak fordulatos meccsen ejtette ki a Fulhamet. A legnagyobb csatát a Birmindgam vívta a Stoke ellenében. A hazaiak az első félidőben megfogyatkoztak, ám 3-1-es hátrányból is megmutatták, hogy van visszaút. A rendes játékidő hőse Lovenkrados lett, aki a 85. percben talált be először, majd a 92. percben mentette döntetlenre a mérkőzést. Nem elég tehát hogy egy félidőt emberhátrányban játszottak a hazaiak, következhetett a kétszer tizenöt perc ráadás, mely gólváltást eredményezett, az elején vezetést szerzett ismételten a Stoke, míg két perccel a vége előtt Lee hozta vissza a hazaiak reményét. Következhetett a büntetőpárbaj, melyet azonban 5-4-re a vendégek nyertek. Hogy őszinték legyünk, ha valaki, akkor a Birmingham megérdemelte volna a továbbjutást, mert az amit ma mutattak az fantasztikus volt, a küzdeni akarás mintaképe.

Rég látott nagy győzelmet láthatott az Old Trafford publikuma, a Vörös Ördögök ráadásul egy Premeir League csapatot ütöttek ki négy góllal. A szenvedő fél a Norwich volt. 

Birmingham City (II.) - Stoke City 3-3 (1-1) - hosszabbítást követően 4-4 - büntetőkkel 4-5
G: Adeyemi (28.). Lovenkrados (85., 90+2.), Lee (118.) ill. Pennant (9.), Crouch (51.) Arnautovic (71.), Jones (93.)
Kiállítva: Eliott (45+1.) ill. -

Burnley (II.) - West Ham 0-2 (0-0)
G: - ill. Taylor (76.-büntető), Collison (90+4.-büntető)
Kiállítva: Treacy (90+3.) ill. -

Leichester City (II.) - Fulham 4-3 (2-1)
G: Morgan (40.), Wood (45.), Miquel (51.), Dyer (89.) ill. Rodallega (18., 52.), Karagounis (87.)

Manchester United - Norwich City 4-0 (1-0)
G: Hernandez (28.-büntető, 53.), Jones (87.), Rafael (90+4.) ill. -

Holnap (Szerdán) játsszák:
20:45 Tottenham - Hull City
20:45 Newcastle United - Manchester City

2013.11.06.
Sunderland - Southampton

Őszi Ádám

Serie A: Bergamóban hagyott pontokat az Inter

Az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 10. fordulójának hétközi nyitómeccsén az Inter együttesét fogadta az Atalanta, s tartott otthon egy pontot neves riválisával szemben. 

Tapogatózó kezdést követően a vendég kék-feketék szereztek vezetést az első negyed óra végén, ekkor Alvarez az Inter bal szélsője vette be Consigli kapuját Palacio remek átadását követően. Sokáig nem örülhettek a milánóiak, ugyanis a hazaiak csatára Denis kilenc perccel később egalizálta az eredményt. A szünetre 1-1-es döntetlennel vonultak a felek, ez pedig a második játékrészben sem változott, így az Inter újabb fontos bajnoki pontokat hullajtott el idegenben. A népes bergamói publikum egy igazán küzdős brusztolós meccset láthatott, mintsem önfeledt szép focit. Összességében megérdemelt döntetlen született.

A tabellára tekintve az Inter a 4., míg az Atalanta a 8, pozícióban tanyázik, ám ez biztosan változni fog szerdán a többi mérkőzés eredményének függvényében. Szerdán nyolc találkozóval folytatódik a Serie A 10. fordulója.

Atalanta - Inter 1-1 (1-1)
G: Denis (25.) ill. Alvarez (16.)

Őszi Ádám

Müllert Barcelonában látták! - a csatár cáfolja érkezését

Nemrégiben többen is látták, vagy mondjuk úgy felismerték Thomas Müllert a német rekordbajnok támadóját Barcelonában, és mint ilyenkor mindig, a pletykák ezúttal is szárnyra kaptak, mely szerint a katalánok és a Bayern játékosa között valami készül.

Müller azonnal válaszolt a firkászok felvetéseire, és a Sky90-nek elmondta, senki ne gyártson összeesküvéselméleteket, szíve a német rekordbajnoké - "Barcelonában voltam személyes okok miatt, de ezek a dolgok azonnal megjelennek online manapság. Természetesen jóleső, ha kapcsolatba hoznak egy olyan klubbal, mint a Barcelona, mindazonáltal nagyon boldog vagyok a Bayernnél. A Bayern sokat jelent nekem, és helye van a szívemben. Remélem, még hosszú évekig itt lehetek."

Mint ismeretes, a hírek szerint a katalán óriás még egy támadót szeretne igazolni, egy igazi vérbeli befejezőcsatárt, olyat, mint Eto'o volt, ugyanis jelenleg ilyen kvalitású játékos nem található a keretben. Ezen vonalon, a hír akár igaz is lehetne, ugyanis Müller tipikusan egy ilyen játékos.

Nektek mi a véleményetek?

Őszi Ádám

PSG: A Juve sztárja kell a franciáknak - sajtóhír

A Tuttosport arról számol be, hogy a PSG komoly érdeklődést mutat a Juventus fiatal francia válogatott játékosa Paul Pogba iránt, akiért olasz játékosukat sem sajnálnák beáldozni. 

A mindössze 20 esztendős irányító középpályás a Manchester United együttesétől érkezett a Torinóiakhoz, és azóta a csapat húzóemberévé, vezéregyéniségévé vált. Szinte minden mérkőzést végigjátszik, fizikuma pedig fantasztikusnak mondható. Az eddigi 9 bajnokiból egy kivételével mindet végigjátszotta, két gólja mellett pedig négy alkalommal szolgálta ki a társakat.

A PSG akár már a télen is megkörnyékezheti Pault, akinek piaci értéke jelenleg 25 millió euró, szerződése pedig 2016-ig köti az Öreg Hölgyhöz. Mint ismeretes a párizsiaknak a pénz nem számít, azonban a francia bajnokság nem feltétlenül vonzó mindenki számára. A hírnek a Juventus vezetői nagy valószínűséggel nem örülnek, a franciáknak azonban van opciója Pogba pótlására Marco Verratti személyében, akit belevennének az üzletbe. A két játékos egy poszton játszik és mindketten egy idősek. Verratti piaci értéke 15 millió euró. Elképzelhető, hogy a télen a két játékos klubot cserél, vagy mondjuk úgy, mindketten visszatérnek hazájukba.

Őszi Ádám

Magyar Kupa: Tízet vágott a Fradi, gálázott a Kaposvár

Kedden kora délután négy mérkőzéssel folytatódott a Magyar Kupa 2013-2014-es sorozata. A tét a legjobb 16 közé jutás volt, mely minden elsőosztályú csapatnak sikerült. A Fradi és a Kaposvár gálázott, a Pápa igen csak megizzadt. 

Könnyed hat gólos győzelmet aratott a Kaposvár a második vonalban szereplő Ajka ellen. Ez azonban ez aligha csökkenti a somogyi szurkolók rossz kedvét, ugyanis csapatuk pont oda tart, ahol jelenleg az Ajka szerepel, a második ligába. Persze a győzelem ettől győzelem. Az MTK két gólos győzelmet mutatott be Szegeden, míg a Ferencváros igazi gálamérkőzést tartott Szekszárdon. A zöld-fehérek meg sem álltak tíz gólig. A szurkolók nagy kedvence Böde Dániel hármat vállalt, csakúgy mint a Kaposvár színeiben Waltner.

A legizgalmasabb összecsapást a Pápa várdai vendégjátéka hozta, ugyanis az alacsonyabb osztályú együttes remekül tartotta magát, ám a mérleg nyelve a végén egyel a vendégek felé billent. A kilátogató pár tucatnyi szurkoló gólgazdag és izgalmakkal teli csatát láthatott.

Ajka - Kaposvár 0-6 (0-4)
G: - ill. Waltner (4., 41., 43.), Balázs B. (35.), Thian (55.), Jammeh (65.)

Szeged - MTK 0-2 (0-1)
G: - ill. Eppel (15.), Varga (74.)

Szekszárdi UFC - FTC 0-10 (0-3)
G: Böde (10., 70., 78.), Gyömbér (16.), Józsi (38., 48.), Somalia (61.), Bönig (72.), Valpoort (81.), Busai (90+1.)
Kiállítva: Ranga (38.) ill. -

Várda SE - Lombard Pápa 3-4 (1-1)
G: Hegedűs (40.), Kapacina (61.), Üveges (70.) ill. Király (21.) Struhar (58.) , Quintero (72.), Orosz (76.)
Kiállítva: Pálvölgyi (90+2.) ill. Quintero (90+3.)

Korábban játszották:
Puskás Akadémia - Kecskemét 0-0 - büntetőket követően 3-4

Szerdán játsszák:
12:30 ESMTK – Debreceni VSC 
12:30 Baja – Újpest 
12:30 Biatorbágy – Siófok 
12:30 Eger – Nyíregyháza 
12:30 Cigánd – Diósgyőr 
12:30 Dunaújváros – Paks 
12:30 Kemecse – Budapest Honvéd 
12:30 Csákvár – Szombathelyi Haladás
17:00 Gyirmót – Győri ETO
18:00 Pécsi MFC – Mezőkövesd
18:00 Békéscsabai Előre SE – Videoton 

Őszi Ádám

Három sztárklub, egy csatár! - vajon kié lesz?

Egyre nagyobb figyelem övezi Megyeri Balázs csapattársát Konstantinos Mitroglout, aki ontja a gólokat hazája bajnokságában, sőt a Bajnokok Ligájában sem teljesít rosszul. Nem csoda hát, hogy sztárklubok figyelme vetül rá, így a télen nehéz helyzetben lesz az Olympiakosz, amennyiben meg akarja tartani első számú csatárát. 

Nézzük, hogy kiről is van szó! Mitroglou német-görög kettős állampolgárnak mondhatja magát, neveltetése pedig német földönt történt. Ifjúsági karrierje során megfordult a Duisburg, majd a Mönchengladbach együttesében, utóbbiban pedig profi játékossá vált, igaz csupán az alacsonyabb ligában játszó második csapatban. Választott és fiatalon görög utánpótlás válogatott lett, majd pedig 2007-ben az Olympiakosz sok fantáziát látott benne, így megszerezte az akkor még csak 20 esztendős ifjút. Két ízben kölcsönadták, illetve epizódszerepek jutottak neki, ám fejlődése jól megfigyelhető volt, így a mögöttünk lévő szezont végig a csapatnál töltötte és szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett, úgy, hogy jócskán tett a címért, ugyanis többnyire csereként pályára lépve 25 bajnokin 11 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, míg a Bajnokok Ligájában 6 meccsen 4 gólig és egy asszisztig jutott.

Az idei szezonban pedig egyenesen szárnyal, úgy tűnik beérik a sok évnyi munka! Mitroglou 7 bajnoki mérkőzésen 10 gólnál és 3 gólpassznál jár, míg a Bajnokok Ligájában is csapata vezére 3 meccsen szerzett 3 góljával és egy gólpasszával. Ezen adatok és számok láttán nem csoda tehát, hogy felfigyelt rá a futballvilág.

A kérők sorában a nemzetközi sportsajtó szerint eddig három igen patinás klub állt be. Németországból a Borussia Dortmund, míg Angol földről az Arsenal és a Liverpool is erősen érdeklődik iránta. Nézzük, melyik klubnál milyen a csatárhelyzet, latolgassunk kissé.

Borussia Dortmund: Szinte kész tényként kezelik, hogy Lewandowski a csapat egyik legértékesebb játékosa távozni fog, így az általa hagyott űrt mindenképpen pótolni kell, így Mitroglou beleillene a képbe, pláne, hogy Németországban nevelkedett, így a légkör és a stílus nem lenne számára ismeretlen. Lewandowski távozásával még mindig marad azonban három csatára a Borussiának: Aubayemang, Schieber és Ducksch személyében, ám be kell látnunk, a lengyel nélkül karcsú lenne a csatársor.

Arsenal: A csapat jelenleg vezeti a Premier Leaguet, ám csatárgondokkal küzd a csapat, mondhatni Giroud az egyetlen valamire való egészséges támadó a keretben, ugyanis Podolski és Oxlade is sérült. A télen mindenképpen támadót szeretnének igazolni az Ágyúsok...

Liverpool: Ez a klub, ahol a legkevésbé tudnánk elképzelni őt, ugyanis a kispad nézne ki számára, hiszen a csapatnak van egy remek támadóduója Suarez és Sturridge személyében, és rajtuk kívül is van még támadó a keretben. 

Összegezve tehát az Arsenal és a Dortmund potenciális jelölt lehet, illetve biztosan bukkannak még elő érdeklődők. Mitroglou piaci ára a transfermarkt.de szerint 4,5 millió euró, a 25 esztendős csatár azonban ennél jóval többet fog érni a télen, ha formája nem hanyatlik. Szerződése 2016-ig szól a görög bajnokhoz.

Őszi Ádám

Serie A: Kemény meccs vár a Naploira és a Milanra - előzetes

Nincsen megállás, kedden már folytatódik is az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) küzdelemsorozata a 10. fordulóval. A nyitómérkőzést kedden, míg a forduló zárómeccsére csütörtököm kerül sor, hogy aztán hétvégén jöhessen az újabb karika. Nem leszünk rangadók híján, ugyanis a Napoli és a botladozó AC Milan együttesére is komoly ellenfél vár. 

A forduló nyitómérkőzésén Bergamóba látogat az Interm mely hétvégén a Hellas Verona elen zárta három meccses bukdácsolását, míg a hazaiak vereséget szenvedtek a Samp otthonába, így nem tudták négyre növelni győzelmi szériájukat. Ismerve a hazai szurkolókat és az atmoszférát, nehéz dolga lesz a milánói fekete-kékeknek, eddigi négy meccséből hármat megnyert az Atalanta, csak a Fiorentina tudott pontokkal távozni a Stadio Atleti Azzurri d'Italia gyepéről.

Szerdán aztán jön a nagyüzem, egy időpontban rendeznek nyolc bajnokit, melyek közül kettő nagyon pikánsnak és érdekesnek tűnik. A remek formában lévő és otthon még veretlen Fiorentina  a bajnoki tabella második helyén álló Napoli gárdájával méri össze tudását, míg a hétvégén Parma városában is leégő AC Milan ezúttal az őt a tabellán megelőző Lazio együttesét fogadja. Mondanunk sem kell, hogy egy újabb milánói blama mit jelentene, illetve Allegri helye is egyre jobban inog a kispadon, ami nem csoda, 9 forduló alatt 11 pont az roppant kevés. Eddig olybá tűnik, hogy nagyon messze van tőlük Európa és a kupaindulást érő helyek.

A hétvégén első ízben nyerni tudó Bologna  a Cagliari csapatásához látogat, kíváncsian várjuk, hogy fellendítette-e a csapatot a diadal. A Genoa otthon fogadja az AC Milan hétvégi gyilkosát a Parma személyében, Tözsér Dánel csapata így nem számíthat könnyű meccsre, az ellenfél önbizalma csak úgy duzzadhat. A szezon meglepetéscsapata, a Hellas Verona otthonába látogat a Samp, mely immáron három meccse veretlen és kiugrott a kiesőzónából, mi több, zsinórban két diadalt mutathat fel, ellenben a hazaiak egy nagy sorozata tört meg az Inter ellen, kérdés, mennyire fogta ez meg őket. Papíron könnyű meccs vár a Juventusra, mely a Serie A eddigi léggólszegényebb csapatát a Catania együttesét látja vendégül. A vendégségbe érkező alsóházi együttes eddig csupán 6 gólt tudott szerezni, igaz utóbbi öt meccséből négyen betalált. A másik torinói csapat vendégségbe utazik a Livorno otthonába, ez a párharc a felsőházba kerülésért zajlik majd, legalábbis annak megközelítéséért. Végül pedig az újonc Sassuolo, mely az Udinese együttesét fogadja és tartaná otthon a pontokat. Ez persze függ az ellenfél formájától, mely igen csak ingadozó a szezon eddigi kilenc meccsét figyelembe véve.

A forduló zárómeccsén csütörtökön aztán az éllovas AS Romáé lesz a főszerep, a Pjanic vezette alakulat a liga utolsó Chievo csapatát fogadja, mondanunk sem kell, hogy meglepetés lenne, ha a Serie A legrosszabb formában lévő csapata lenne az, aki megállítja a Farkasokat. 

Kedd:
20:45 Atalanta - Inter (SportKlub)

Szerda:
20:45 Cagliari - Bologna
20:45 Fiorentina - Napoli
20:45 Genoa - Parma
20:45 Hellas Verona - Sampdoria
20:45 Juventus - Catania
20:45 Livorno - Torino
20:45 AC Milan - Lazio  (SportKlub)
20:45 Sassuolo - Udinese

Csütörtök:
20:45 AS Roma - Chievo  (SportKlub)

Őszi Ádám