2015. február 5., csütörtök

Madridi rémálom! - Eltört a klasszis lába és műteni kell, Ramos is kidőlt...

Igen nagy gondban van Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzője, ugyanis két kulcsjátékosa is kidőlt, míg további három játékos nem játszhat az Atletico Madrid elleni hétvégi derbin. Mindkét oldalon a sérülésekről szól a szerda esti bepótolt bajnoki, a Sevilla szurkolói sem lehetnek boldogak... 

Hamar, már a találkozó elején cserét kért Sergio Ramos, a spanyol védőnek kiújult izomsérülése, melynek következtében az elsődleges vizsgálatok alapján legalább három hetet kell kihagynia, így nem csaj az Atletico Madrid elleni városi derbiről, de a bajnokok Ligája folytatásáról is lemarad. Védelmének legstabilabb és egyben leggólerősebb emberét vesztette el a királyi csapat.

Nemsokkal Ramos sérülése után James Rodriguez is kényszerű csere áldozata lett, a nyáron érkező kolumbiai klasszist egy madridi klinikán vizsgálták meg, ám a hírek szerint, mire odaértek, már képtelen volt saját lábán állni, így tolókocsiban látogatta az orvosi szobákat, ahol megállapítottál, hogy lábközépcsont törésről van szó. Az első hírek szerint ez legalább két hónapos kihagyást von maga mögött.

Ha pedig sérülések, akkor Beto sem járt jobban, neki a kulcscsontja tört a Benzemával történő ütközés során. - Részletekért KATT (videóval)

Ami a hétvégi Real Madrid - Atletico Madrid derbit illeti, a két frissen megsérülő játékos mellett Marcelo játékára sem számíthat Carlo Ancelotti, a brazil ugyanis begyűjtötte ötödik sárgáját, íg egy mérkőzést kénytelen kihagyni. A Real Madrid fellebbez, megpróbálja eltöltetni a lapot. Emellett továbbra sem játékképes Modric és Pepe, a védelemben nagyon komolya gondok lehetnek.  

Jó hír azonban, hogy letelik Cristiano Ronaldo büntetése, így ő már rohamozhatja a Matracosok kapuját.

Őszi Ádám

CFR Cluj: Rémálom! - 24 pontot levontak, a klubnak befellegzett

Hatalmas a káosz és a rémület a  CFR Cluj háza táján, a csapat csődbe megy, miközben a fegyelmi bizottság lesújtott, 24 pontot volt le, melynek következtében a másodosztály kapujába kerül a kolozsvári klub. Már amennyiben jövőre is létezik a CFR Cluj! A Bajnokok Ligájából a süllyesztőbe... 

A problémák 2014 elején kezdődtek, azt követően, hogy Pászkány Árpád eladta többségi tulajdonát egy kolozsvári befektetőcsoportnak. Az új "góré" a szerződésben azt vállalta, hogy tíz esztendőn át működteti a klubot, azonban nagyon hamar anyagi gondok jelentkeztek.

Mint ismeretes a CFR Cluj pár évvel korábban a Bajnokok Ligája főtábláján is megfordult, s bizony igen jó mérkőzéseket játszott, nagyágyúkat szorongatott meg. A dicsőség azonban múlandó, jelen esetben pedig gyorsan következett be nagy fordulat. 

Az UEFA korábban már lépett, a tartozásait törleszteni nem képes klubot egy esztendőre eltiltotta a nemzetközi kupaporondtól, pedig a csapat jó eséllyel pályázott az Európa Liga indulásra, hiszen 34 egységgel második volt a tabellán.

Nem volt mit tenni, a bíróság fizetésképtelenné nyilvánította s csődvédelem alá helyezte a működtető  részvénytársaságot. Erre már a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának is reagálnia kellett. A büntetés "gyilkos", 24 pontos levonással sújtották az együttest, melynek következtében a második pozícióból a tizennyolcadikba zuhant, tehát sereghajtó lett.

Ki tudja van-e visszaút, megoldás, az életre, a fennmaradásra, egy biztos, hogy a bennmaradást ki lehet harcolni, a kiesőzóna pereme nyolc pontnyira van. Ráadásul szegény embert még az ág is húzza, a román élvonal létszámát csökkentik, így a szezon végén nem három, hanem hat kieső lesz.

Várjuk a történet folytatását, reméljük, hogy pozitív fordulatot véve...

Őszi Ádám