2012. szeptember 14., péntek

Wenger nyilatkozott Drogba leigazolásával kapcsolatban

A tegnapi nap folyamán felmerültek olyan hírek, miszerint az Arsenal csapata szeretné megszerezni a Chelsea korábbi kiválóságát Didier Drogbát. Az ügyben egyből felkeresték az Ágyúsok mesterét, aki a következő képen nyilatkozott - "Véleményem szerint ő most nem szabad ügynök, így nem lehet ingyen megszerezni. Nem tudom mi a helyzet vele. Nem akarjuk megszerezni a kiváló játékost."  

Viszont az elefántcsontparti klasszis akár napokon belül klub nélkülivé válhat, tehát szabadúszó lehet, hiszen klubja anyagi gindokkal küszködik. A klubnak több tulajdonosa van és köztük nincs egyetértés, komoly viták folynak, a dolgot pedig a csapat rossz szereplése csak tetézi. Drogba csillagászati fizetését, ha nem tudják, vagy nem akarják fizetni, akkor kénytelenek lesznek elengedni őt és nagy valószínűséggel csapattársát a korábbi Chelsea csatárt Anelkát is. 

Ha ez bekövetkezik, akkor klubok sora fog sorban állni Drogba "kegyeiért". A kérők közt minden bizonnyal ott lesz a Juventus és a Liverpool csapata, és ki tudja, hogy az Arsenal beszállna-e a versenybe...

Szerző: Őszi Ádám

Arsenal: Új szerződést kínálnak Wengernek, de ő még nem tudja mit akar

Az Arsenal háza tájáról, olyan információk szivárogtak ki, mely szerint Ivan Gazidis a klub első embere szeretné meghosszabbítani Arsene Wenger 2014-ben lejáró szerződését. A francia szakember 1996 óta ül a londoni csapat kispadján és a bizalom iránta töretlen, ez a tulajdonos az ESPN-nek adott nyilatkozásban tudatta is -  „Az, hogy hosszabbítani akarunk vele, nem egyfajta szentimentalizmus, nem jutalom az eddigi szolgálataiért. Hisszük, hogy hihetetlen jó menedzserünk van, aki szereti a klubot, és a legjobb menedzser számunkra.” 

A mester az eddigi 16 év alatt 904 tétmérkőzésen ült az Ágyusok kispadján, három bajnoki cím (ebből az egyik veretlenül), négy FA-kupagyőzelem és négy Szuperkupa diadal fűződik a nevéhez. Sir Alex Ferguson után ő a második edző, aki legrégebben foglal helyet csapata kispadján.

A BBC felkeresésére Wenger nem adott különösebb választ, nem túl jó kedvében találták a szakembert, aki annyit mondott - „Jelenleg nem vagyok olyan hangulatban, hogy a hosszú távú jövőmről egyeztessek. Két évig még érvényes a mostani szerződésem, ez nagyon hosszú idő.”

Szerző: Őszi Ádám

Manchester United: Olasz utánpótlás válogatott támadót szemelt ki magának Ferguson

A Manchester United csapata nem panaszkodhat, hiszen két klasszis csatára Rooney és Van Persie mellett vannak fiatal feltörekvő tehetségei, mint például Welbeck, Hernandez, Macheda és Henriquez. Viszont az utánpótlásra mindig gondolni kell és Ferduson foglalkozik is ezzel a dologgal, már meg is van újabb kiszemeltje Domenico Berardi személyében. A 18 esztendős támadó az olasz u-19-es válogatott vezéregyénisége és a második ligás Sassuolo játékosa. Az idényt remekül kezdték, hiszen veretlenül vezetik a bajnokságot, igaz még csak három forduló telt el de a 8-1-es gólarány is önmagáért beszél.  

A skót tréner tehát figyeli a tehetséges ifjút, ez egy jelzés értékű dolog lehet a srác számára és elképzelhető, hogy a januári átigazolási időszakban megpróbálják majd megszerezni Berardit. Jelenlegi piaci értéke a transfermarkt.de szerint 75 ezer euró, de ez addig emelkedhet és élő szerződése is viheti felfelé ezt az árat.

Szerző: Őszi Ádám

Ausztrália: Del Piero 83 ezer néző előtt léphet pályára új csapatában

A korábbiakban arról már beszámoltunk, hogy a korábbi Juventus ikon Del Piero szavát megszegve nem Európában marad, hanem Ausztráliát választotta, azon belül pedig a Sydney FC csaptát. A 37 éves veterán támadó két éves szerződést kötött és évi 2 millió dollárt keres majd, amivel ő lett a kenguruk kontinensének legjobban fizetett sportolója. 

A szezon október 6-án megkezdődik, Del Piero újdonsült csapata idegenbe látogat a Phoenix otthonába, majd pedig 13-án megvívja első hazai mérkőzését a Newcastle ellen. A mérkőzésre óriási az érdeklődés, a 45 ezres létesítmény minden bizonnyal dugig lesz. Sőt ezt követően a csapat az Olimpiai stadionba költözik, mivel saját létesítményükön átalakításokat végeznek majd, így a szurkolók és Sydney sportszeretői lakói akár 83500-an is megtekinthetik majd az olasz klasszist. Ezt a mérkőzést a Perth Glory ellen vívja majd a csapat. Sok sikert és remek bemutatkozást kívánunk Del Piero számára.

Szerző: Őszi Ádám

Átigazolási bombát robbantana a Juventus

Noha még csak most zárult le az átigazolási szezon, Torinóban már a januári átigazolási időszakra gondolnak, hiszen csatár poszton nem sikerült jelentős igazolást elérniük. Igaz Bendtner érkezte kölcsönbe az Arsenal csapatától, de ő nem az a kategória, amit a Juve igazából szeretne. A mögöttünk álló hosszú hetekben ugyanis jó pár csatárklasszist megkörnyékezett az " Öreg Hölgy" . ám közülük senkit nem sikerült megszerezni. A felkeresett és célba vett játékosok közt volt Jovetic, Dzeko, Suárez, Van Persie és Llorrente. Utóbbi játékos megszerzéséről még nem tett le a klub, de mivel a világbajnok spanyol csatár szerződése jövőre lejár a januári átigazolási időszakban minden bizonnyal csapatok egész hada fog versengeni a kegyeiért és nem biztos, hogy pont a Juve lesz a befutó. Ezért már ki is eszeltek egy mondhatni második számú szervet, mely kissé őrültnek hangzik és első hallásra az ember azt mondja biztosan nem. 

A szóba kerülő csatár klasszis olasz sajtóinformációk szerint nem más mint Fernando Torres a Chelsea százszoros spanyol válogatott támadója. A támadó ezt a szezont eddig egészen jól kezdte, hiszen öt mérkőzésen háromszor talált az ellenfelek kapujába, ám nehéz hónapok vannak mögötte és elképzelhető, hogy jót tenne számára egy esetleges klubváltás. Ha ez bekövetkezik, akkor a januári átigazolási időszak egyik legnagyobb fogása, transzfer lehet, kérdés a Chelsea mit szól majd a Juventus érdeklődéséhez.

Szerző: Őszi Ádám