2014. január 3., péntek

Kaposvár: Sztárcsatár érkezhet megmentőnek

Korábban beszámoltunk Prukner László menesztéséről és Selymes Tibor lehetséges érkezéséről. Ez csupán a változás kezdete, egyes hírek szerint új tulajdonos érkezhet a csapathoz, illetve csatár poszton jelentős erősítés várható. 

Illés János ügyvezető nemrégiben arról beszélt, több játékos is távozhat a csapattól. A tisztogatás úgy tűnik megkezdődött, az első áldozat Vrucina volt, majd Prukner László követte játékosát a "lomtárba". Felsejlettek hírek, melyek szerint több távozó lehet, mint érkező. Egy biztos, a csapat nagyon reménytelen helyzetben van, 17 forduló alatt ugyanis csak 9 pontot sikerült összeszorgoskodni, így minőségi érkezőkre lesz szükség, amennyiben tényleg a bennmaradás a cél.

A hírek André Alves felé mutatnak, a korábbi kaposvári brazil klasszisra, aki még Prukner László első érája alatt forrotta ki magát, majd lett a Videoton játékosa és az NB I gólkirálya a 2010-2011-es szezonban 24 góllal. 2012-ben ciprusra szerződött az Omonia együtteséhez, ahol többek közt a korábbi válogatott labdarúgó Leandro csapattársa volt. Legutóbb a Dubai CSC labdarúgója volt, most azonban úgy fest, hogy visszatérhet korábbi sikerei helyszínére.

A 30 éves labdarúgó lehet az első a kirakósban, mely a bennmaradás felé vezet, persze ha a hír igaz és tényleg sikerül szerződtetni.

Őszi Ádám

Kaposvár: Prukner távozik, helyére román szakember érkezik

Eddig, s nem tovább! Közös megegyezéssel szerződést bontott a Kaposvári Rákóczi FC és Prukner László! Az NB I-ben utolsó helyen serénykedő somogyi együttesnél a bennmaradás a cél, ehhez azonban nagy változásra és úgy hírlik tisztogatásra van szükség. 

A hírt a csapat ügyvezető igazgatója Illés János a klub hivatalos honlapján jelentette be - "Valóban kezdeményeztem Prukner Lászlóval a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, ami még folyamatban van. Ugyanakkor megkezdődtek a tárgyalások Selymes Tiborral az esetleges szerződtetéséről. Egyelőre ennyit tudok mondani, ha lesz bővebb információ, vagy ténnyé válik a szerződésbontás, illetve az új megállapodás, akkor azonnal tájékoztatjuk a honlap olvasóit" - hangzott el az elnök szájából a fent olvasható pár gondolat.

Ezzel tehát az is kiderült, ki lehet Prukner mester utódja, aki 2012-ben érkezett vissza a kaposvári csapathoz, ám ezúttal rövidre sikerült a munkakapcsolat. 

Selymes Tibor legutóbb a román élvonalban szereplő Sageata Navodari csapatánál dolgozott vezetőedzőként, a Rákóczi pedig a második magyar csapata lehet edzőként, ugyanis pályafutását még 2005-ben Sopronban kezdte, majd ezt követően Romániában vállat állást több ízben. 

A leendő Kaposvári edző játékos pályafutása sem hanyagolható. Megfordult az FC Brasov, és a Dinamo Buciresti csapatában, majd Belgiumba szerződött a Cercle Brugge csapatába. Ezt követte az Anderlecht, majd a Standard Liege, míg nem magyar honba tévedt, és volt a Haladás, majd a Debrecen játékosa, míg nem cipruson az AEL Limassol csapatánál fejezte be aktív pályafutását 2005-ben és lett egyből edző. Válogatottként a román címeres mezt öltötte magára 46 alkalommal.

Szerződtetése tehát még nem hivatalos, ahogyan Prukner László távozása sem, hiszen a papírmunka még vissza van. Az új vezetőedző kinevezése jövő héten válhat hivatalossá.

Ez azonban még csak a kezdet! A hírek szerint új tulajdonos is érkezik a somogyi megyeszékhelyre és a játékoskeret is jelentősen átalakul. Lesznek további távozók és érkezők! Mint említettük a cél a bennmaradás lesz... 

Őszi Ádám

Transzferháborúra készül a MU és a Chelsea?

Egybehangzó sajtóhírek szerint Jose Mourinho a Chelsea trénere és David Moyes a Manchester United vezetőedzője egy ugyanazon védőt szemelte ki magának. Indulhat a transzferháború? 

A szóban forgó játékos, nem más, mint a fiatal 21 esztendős svájci válogatott védő Ricardo Rodriguez, aki jelenleg a Bundesligában rúgja a bőrt a Vfl Wolfsburg csapatánál.

A név senkit ne tévesszen meg, a fiatalember spanyol felmenőkkel is rendelkezik, ám Zürichben született és mindvégig itt élt, nevelkedett. Első profi csapata a és egyben nevelőegyüttese az FC Zürich volt. Rendszeres tagnak mondhatta magát a svájci utánpótlás válogatottakban, jelenleg pedig a felnőtt keret tagja, sőt mondhatjuk, hogy vezéregyéne a csapatnak. Fiatal kora ellenére immáron 17-szer húzta magára a címeres mezt.

A wolfsburgi kaland 2012-ben vette kezdetét, Rodriguez pedig azóta stabil tagja a gárdának, mondhatni kihagyhatatlan a kezdőcsapatból. Immáron a bajnoki és kupamérkőzéseket egybevéve 64 alkalommal lépett pályára, idén pedig kimondottan jó szezont fut. Remek védőmunkája mellett a támadásokból is kiveszi a részét, ezt misem jelzi jobban, mint 3 gólja és 3 gólpassza.

A nyári átigazolási szezonban a Sunderland kívánta szerződtetni, de akkor a német klub vezetői nemet mondtak a 7.5 millió eurós ajánlatra, mondván játékosuk ennél többet ér.

A január tehát a Chelsea és a Manchester United érdeklődéséről szólhat. A transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja a svájci árát, amihez társul egy viszonylag hosszútávú 2016-ban lejáró szerződés.

Ősz Ádám

Napoli: 50 milliós ajánlatra mondtak nemet! - Oda Mourinho terve?

A Daily Telegraph arról számolt be, hogy füstbe ment az év első bombaüzlete, ugyanis a Napoli nemet mondott a Chelsea 50 millió eurós ajánlatára, melyet a londoniak Gonzalo Higuaín játékjogáért tettek. 

Mint ismeretes Jose Mourinho igen komoly csatárgondokkal küzd a Chelsea csapatánál, ugyanis a Ba, Eto'o, Torres, Schürrle négyes mindössze 10 gólt szerzett a csapat eddigi 38 találatából és egyikük sem lőtt 3 gól felett. Ellenben a csapat kölcsönjátékosa Lukaku, akit az Everton vett kölcsön immáron 9 találatnál jár a bajnokságban, tehát egymaga majdnem annyit rúgott, mint Mourinho négy a csapatnál marasztalt csatára.

A portugál tréner éveken át együtt dolgozott az argentin támadóval Higuainnal, akit most szeretne a csapatában látni újfent, ám a Napoli vezetősége másként gondolkozik. Az olasz csapathoz nyáron érkező csatár eddig igen csak jól szerepel, minden sorozatot figyelembe véve 21 meccsen 13 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.

Roman Abramovich a Chelsea orosz tulajdonosa nem aprózta el és a hírek szerint mindjárt egy 50 millió eurós ajánlattal kopogtatott a nápolyiak küszöbén, ám ez az összeg nem volt elegendő, hogy beengedjék őt a "várba". A játékos nem eladó nagyon úgy fest. 

Jöhet Mourinho "B" terve? Vajon ki a következő kiszemelt, netán még magasabbra emelik a lécet a Higuauiért folyó transzferharcban?

Őszi Ádám